Læsetid: 5 min.

10 eksperter: Drop den kortsigtede og barske ghettoindsats

De 'ghettoforslag', politikerne har præsenteret indtil nu, vil næppe løse problemerne i landets belastede boligområder, siger 10 fremtrædende eksperter forud for regeringens lancering af en storstilet ghettoplan
Et forslag til at udvande de belastede boligområders problemer er  fremme indvandreres muligheder for at få flere danske naboer. Huslejenedsættelser kan være et godt middel. Her ses Gellerupparken i Århus.

Et forslag til at udvande de belastede boligområders problemer er fremme indvandreres muligheder for at få flere danske naboer. Huslejenedsættelser kan være et godt middel. Her ses Gellerupparken i Århus.

Kirstine Kiilerich

22. oktober 2010

Inden længe ventes regeringen at komme med sit udspil til bekæmpelse af ghetto-problemerne.

Statsministeren har talt om både at rive boligblokke ned og om at øge politiindsatsen - men politikerne tager de helt forkerte midler i brug, hvis de tror, at ghettoproblemer kan løses ved hjælp af barske snuptagsløsninger og hård retorik, lyder det fra 10 af landets fremmeste eksperter inden for integration og boligsocialt arbejde, som Information har talt med. De giver her deres bud på, hvad politikerne bør gøre og ikke mindst, hvad de bør holde sig fra for på en effektiv måde at komme problemerne i landets udsatte boligområder til livs. Et gennemgående svar er: Ikke det, I har præsenteret indtil nu.

»Jeg frygter stort set alt det, som både regeringen og oppositionen har foreslået på ghettoområdet indtil nu,« siger således Erik Bonnerup, der er tidligere formand for regeringens integrationstænketank.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mange tak for disse glimrende indlæg, der viser en god forståelse for problematikken på området i stedet for politikkernes hovsa populistiske ideer.

Det er generelt rigtig godt det her, men for svagt omkring Landsbyggefonden.

Beboerne/lejerne skal da slet ikke betale til Landsbyggefonden, hvis det skal være fornuftigt og fair.

Pengene kan netop bruges meget bedre ude i boligafdelingerne til forbedringer, miljøprojekter og sociale initiativer.

Nedrivninger er i helt særlig grad spild af penge på en (også bogstavelig talt) destruktiv måde.

Til gengæld er det helt rigtigt at den sociale indsats skal være stabil og langsigtet i stedet for at det er kortsigtede projekter finansieret f.eks. af penge fra satspuljen eller EUs socialfond, som efterhånden af mange ses som mere skadelig end gavnlig, fordi de kortsigtede projekter skaber forhåbninger, som så brister, når de stopper igen.