Læsetid: 3 min.

'Det handler om at vise, at der er et samfund uden for døren'

Integrationsprojektet 'Bydelsmødrene' blev startet i Tingbjerg og spredte sig til andre udsatte områder. Projektet har fået fornemme evalueringer og er nomineret til Integrationsministeriets integrationspris. Men fra nytår lukker Bydelsmødrene ned til stor frustration for deltagerne
Jeg har sørget for, at to drenge, der havde det svært kom på efterskole, og det gør mig stolt, soger Elfija Lushtaku.

Jeg har sørget for, at to drenge, der havde det svært kom på efterskole, og det gør mig stolt, soger Elfija Lushtaku.

Sofie Amalie Klougart

19. oktober 2010

»Jeg boede her i 12 år nærmest uden at gå uden for døren. Ikke engang når mine børn skulle i skole, fulgte jeg dem, ganske enkelt fordi jeg var utryg og usikker på, hvordan samfundet så ud uden for min dør.«

Det siger Elfija Lushtaku som både repræsenterer problemet og succeskriteriet for projektet 'Bydelsnmødre'. Indtil hun fik et fritidsjob på Tingbjergs områdesekretariat, var hun en af den type kvinder, hun i dag bruger sine arbejdsdage på at oplyse.

»Det handlede bare om at komme uden for døren,« vurderer hun i dag.

Som bydelsmor i Tingbjerg har Elfija Lushtaku siden 2007 vejledt og rådgivet bydelens mødre om børneopdragelse, sociale midler, ungdomstilbud og integration.

»Jeg har gjort en forskel for flere mennesker. Der er mange mødre, der tror, deres børn bliver taget fra dem, hvis de siger 'nej' eller skælder dem ud. Og så bliver de jo ikke integreret. Mange kender ikke til tilbud som efterskoler og klubber. Jeg har sørget for, at to drenge, der havde det svært, kom på efterskole, og det gør mig stolt,« erklærer hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

......kunne man forestille sig, at hvis disse kvinder virkelig brænder for at gøre en forskel, så kunne de gøre det på frivillig basis uden offentlig honorering, ligesom de tusindvis af andre danskere, som hver uge bruger 5-1-0-20 timer på forskelligt slags frivilligt arbejde ??

Jeg tror ikke det er aflønningen til bydelsmødrene, der vælter læsset. Der går jo nok en del penge til uddannelsen af dem osv.
Men bortset fra det tror jeg bestemt der er fordele i at have dem ansat, istedet for at køre det på ren frivillig basis.
Først og fremmest af den simple grund, at man hermed giver kvinderne et klart og tydeligt signal om de har en værdi og deres tid altså også er værd at betale for - at have et meningsfuldt, betalt, arbejde tror jeg aldrig har skadet nogen.
Derudover er det jo også lidt nemmere, at holde hånd i hanke med projektet, hvis man ikke kører det på frivillig basis.
Så jeg tror ikke man kommer uden om det er en utrolig skam, at man stopper projektet.

500.000 er et latterligt lille beløb og sammenligningen med et anbragt barn giver i høj grad mening.
Hvis man ikke vidste bedre kunne man jo tro at man ikke bryder sig om succeshistorier når det gælder integration.

forstår pointen, men bryder mig ikke om præmissen om, at der skal honorering til for alt for, at det skal kunne tages alvorligt. Jeg bruger 10-15 timer hver uge på unge mennesker uden at få en bøjet 5øre for det...... og synes i al beskedenhed, at jeg gør en vis forskel for nogle af dem i hvert tilfælde ---heraf flere af anden etnisk oprindelse.
Man tør ikke tænke tanken, hvis alle de frivillige i landets idrætsklubber eksempelvis skulle betales efter offentlig takst --- så var kommunernes økonomi afgået ved døden !

Når dette er sagt er 500.000 jo ikke en herregaard, men mange bække små og alt det der....

Nej Tom Dahl, det kan man ikke forestille sig,
der er nemlig noget der hedder "rådighedskrav" .
I øvrigt er det da en mærkelig holdning at mennesker skal arbejde gratis .

Tom Dahl

Jeg er sådan set helt enig. Det er jo bl.a. foreningslivet, og det øvrige frivillige arbejde, der holder liv i store dele af landet. Så klart, det generelt er en underlig holdning, at man skal have penge for alt.
Men lige i dette tilfælde synes jeg nu alligevel det giver god mening, at betale dem for det. Som sagt tror jeg det at de får løn for det, i sig selv kan ses som en betydelig social indsats i områderne.
Man kan vel sætte det lidt på en spids... Var der ikke finansiering bag projektet var det aldrig blevet til noget som helst. I den forbindelse vægter pragmatikken vel alligevel højest.... eller det gør den så åbenbart ikke i kommunen - trist, meget trist.