Note
Læsetid: 1 min.

Er de kemiske stoffer farlige?

Indland
10. oktober 2010

Det vestlige menneske er omgivet af kemikalier. Vi både spiser og vasker hår i stoffer, der kan vise sig at være giftige og en trussel for vores sundhed. Men skal et stof forbydes kræver det tung dokumentation, og på det punkt er vores viden mangelfuld. Heldigvis er ny forskning i gang med at råde bod på uvidenheden om de miljøkemiske stoffer. Ved Center for Biologisk Sekvensanalyse på DTU har man skabt en model, som kan forudsige potentielle skadevirkninger af et givet stof.

»På basis af en ny form for dataintegration, der kombinerer kemiske, toksikologiske og biologiske data, har vi udviklet en model, der blandt andet kan forudsige nye mulige sammenhænge mellem kemikalier og sygdomme,« siger lektor Karine Audouze til DTU-avisen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her