Læsetid: 3 min.

Offentlighedskommission ramt af afbud

Offentlighedskommissionen arbejdede i over syv år og var kun fuldtallig til to møder. Kun to medlemmer deltog i alle 49 møder, viser aktindsigt
18. oktober 2010

Da regeringen nedsatte Offentlighedskommissionen i maj 2002 med den opgave at få udarbejdet en ny offentlighedslov, var der næppe nogen, der havde forventet, at arbejdet ville tage mere end syv år.

Det kan være forklaringen på, at møderne undervejs fra 2002 til 2009 har haft høj fraværsprocent. Således har et medlem meldt afbud til 20 ud af kommissionens i alt 49 møder, en anden til 17 møder, og kun to personer - formanden, ombudsmand Hans Gammeltoft Hansen og Kate Bluhme fra Dansk Journalistforbund - har deltaget på alle møder.

Den største gruppe blandt kommissionens 22 medlemmer var 10 repræsentanter for myndigheder, heriblandt seks ministerier. Næststørst var gruppen af repræsentanter for medier og folkeoplysning, og mindst var en gruppe af jurister.

Generelt er der flest afbud fra medlemmerne af de to sidstnævnte grupper. Det højere fravær for medier og jurister forklares bl.a. med, at kommissionsmedlemmerne havde deres almindelige arbejde ved siden af, som også skulle passes, og at kommissionsarbejdet var ulønnet. Men også fraværet fra flere ministerier er højt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu