Læsetid: 1 min.

Søren Gades spindoktor er sigtet

Det er tidligere forsvarsminister Søren Gades daværende spindoktor, Jacob Winther, der er sigtet i lækagesagen, fremgår det af behandlingen i Københavns Byret
Det er tidligere forsvarsminister Søren Gades daværende spindoktor, Jacob Winther, der er sigtet i lækagesagen, fremgår det af behandlingen i Københavns Byret
21. oktober 2010

Det er tidligere forsvarsminister Søren Gades daværende spindoktor, Jacob Winther, der er den sigtede i den såkaldte lækagesag.

Det kom frem, da Københavns Byret torsdag eftermiddag skal tage stilling til, hvor vidt der skal nedlægges navneforbud i sagen.

Jacob Winther sigtes dermed for brud på tavshedspligten ved i 2007 at lække oplysningerne om, at danske jægersoldater i 2007 skulle udsendes til Irak.
Hvorvidt Jacob Winther er den skyldige, er der endnu ikke taget stilling til.

Men Anders Németh, advokat for filminstruktøren Christoffer Guldbrandsen, der oprindeligt fremsatte beskyldningerne mod Winther, er ikke i tvivl:

- Det eneste, jeg kan sige, er, at jeg hele tiden har sagt, at der er uomtvisteligt bevis for, at Jacob Winther står bag lækagen, siger han.

SF's Jonas Dahl, der stod bag politianmeldelsen om lækagen glæder sig over, at der med sigtelsen er kommet skred i sagen.

- Det er meget alvorlig sag, når danske soldaters liv med lækagen er bragt i fare.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det ser ud til, at sagen er nået et skridt nærmere opklaring, men der er stadig mange men'er i denne sag, der potentielt er showstoppere.

Men det første men, skal faktisk være en ros til politiet for at gennemføre en efterforskning i så betændt en sag, der rent faktisk fører til en sigtelse.

Jeg håber dog bare, at beviserne holder til en domfældelse i det der har potientiale til, at blive den største skandale i nyere politisk historie hertillands.

Morten Kjeldgaard

Hvad? Den hyggelige, rare og runde farmand Søren Gade med de bløde og våde øjne skulle vælge et umoralsk bæst som rådgiver? Hvad sker der?

lars ødegaard petersen

@ rasmus knus:
om politiet ligefrem skal roses for at efterforske hvad som er blevet anmeldt, ved jeg ikke helt om jeg kan være enig i... og i virkeligheden er den sag her jo halvt syltet allerede og konsekvenserne bliver ganske givet overskuelige for de involverede -som sædvanlig, kunne man fristes til at mene.

@ Johannes Aagaard: Så meget desto vigtigere er det at der nedsættes en undersøgelseskommision der skal afdække hvad der er op og ned på hele denne sag.

Dorte Sørensen

Kan håbet om forældelsesfristelsens udløbsdato måske være forklaringen på at sigtelsen var så længe om at blive rejst. Hele sagen trænger til en undersøgelse, så vi kan undgå et sådan gedemarked og fifleri i fremtiden. Tænk at OVK var frække nok at antyde at det var medlemmer fra Udenrigspolitisknævn, der skulle ha´ lægget oplysningen.

Nede under denne læk lurer en endnu større sag.
Tilgiv mig at spekulere lidt over følgende: Søren Gade går som forsvarsminister på et tidspunkt hvor han i følge diverse målinger er en af regeringens mest populære ministre. Hvorfor lader Løkke et sådant tilsyneladende stor politisk aktiv gå? En af forklaringer kunne være at Løkke på daværende tidspunkt viste at Gade og/eller hans rådgiver stod bag lækken. Hvis denne hypotese er rigtig har Løkke siddet inde med viden om et strafbart forhold uden aktivt at skride til handling og dermed igennem passivitet gjort sig medskyldig i forbrydelsen.

En yderligere pinagtighed ved Gades tid som forsvarsminister er at hans efterfølger blev taget i at fabrikere en løgn. Da Gade var under heftig beskydning af medierne i forbindelse med den falske oversættelse af jægerbogen, tog han på jagtferie (med sin partiformand) i Skotland hen oven en forlænget weekend. Lillelund fortalte en række medier at han var på planlagt ferie med sin døtre. Ikke en eneste journalist har nogensinde forholdt Lillelund denne historie og spurt ind til denne usandhed, fire måneder senere bliver hun ny forsvarsminister.

Måske kan denne sag bidrage til at vi slipper for alt det spin i fremtiden. Lad os håbe at "de folkevagte" indser at spin er med til at undergrave deres troværdighed.

Prøv lige at se på billedet:
Søren Winther ligner Gollum fra Ringenes Herre, et væsen i dyb splid med sig selv pga. sin obsession med magtens symboler, korrumperet langt ind i sin sjæl.
Fjæset afspejler egentlig blot hele den agendaen i Irak/Afghanistan-krigene, hvor DK blev solgt som hvid slavehandel til en stormagts beskidte krig.
Der kører en propaganda-krig for tiden om 'lejesvende'. Her har vi en af dem. Han er ganske vist ikke rød, han er mere grå-sort.
Men lejesvend er han.

Forholdet omkring sigtelsen lægger yderlige pres på Departementschef Lars Findsen's rolle i udartningen af kulturen i Forsvarsministeriet. Det forekommer unægteligt mærkværdigt, at en departementschef skulle have så dårligt styr på sit ministerie på daværende tidspunkt. Så offentligheden har stadig et mellemværende med hele ledelsesen i Forsvarsministeriet på det pågældende tidspunkt. Sigtelsen bringer med andre ord nye ridser i lakken på Findsen's administrative omdømme...

Med venlig hilsen

Hør her: Jeg vil lige lægge mine egen politiske sym og antipatier på hylden. De har intet at gøre i denne sammenhæng. Jeg har mødt ordentlige mennesker i alle partier. Helt fine DFere, reelle enhedslistefolk - og sådan set overalt derimellem.

Jeg har helt præcist fire mennesker, som jeg ikke en gang hilser på, når jeg møder dem. (Og som jeg ville overveje at pande ned, hvis jeg mødte dem på en uoplyst landevej).

Winther er en af dem. Jeg kendte ham i hans yngre dage - før han kom til forsvarsministeriet. Menneskeligt er der intet - INTET - pænt at sige om ham. Du kan, ganske enkelt, ikke stole på ham over en dørtærskel. Og du skal have en kevlar-plade under skjorten, når du vender ryggen til ham.

Han har ét projekt - det er Jacob Winther.

Dét handlingsmønster, som kom frem ifm jægerbogssagen - og som han nu er sigtet for - er overhovedet ikke overraskende, når man kender ham.

Med mine erfaringer i baghovedet, tror jeg ikke et sekund, at Winther har informeret Søren Gade FØR han handlede på denne måde.

Jeg tillader mig endda at tvivle på, at Gade har fået hele historien før fækaliebjerget var vokset på til loftspropellen.

Dorte Sørensen

Henrik Jensen
Hvis dit udsagn er rigtig, så sætter det både Søren Pind (der havde JW som spindoktor på Københavns Rådhus) og Søren Gade i et dårligt lys, når de vælger en sådan spindoktor.