Læsetid: 1 min.

Danske soldater til Afrika

Det danske forsvar skal ikke pakke ørkenstøvlerne væk, når krigen i Afghanistan er forbi. Udenrigsminister Lene Espersen (K) siger til Politiken, at næste destination for danske soldater meget vel kan blive Somalia, Sudan eller andre skrøbelige stater i Afrika...
Indland
24. november 2010

Det danske forsvar skal ikke pakke ørkenstøvlerne væk, når krigen i Afghanistan er forbi. Udenrigsminister Lene Espersen (K) siger til Politiken, at næste destination for danske soldater meget vel kan blive Somalia, Sudan eller andre skrøbelige stater i Afrika. Udenrigsministeren er klar med sit første store, samlede bud på en dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik, der rækker ti år frem.

»Afrika må ikke blive en ny sikker havn for terrorisme, sådan som Afghanistan har været det. Derfor kommer vi i løbet af de næste ti år til at styrke vores sikkerhedspolitiske engagement i Afrika,« udtaler hun.

Lene Espersen siger, at en vigtig del af det nye trusselsbillede er skrøbelige afrikanske stater som Somalia og Sudan: »Hvis disse eller andre stater bryder sammen, så er det ikke kun et problem for Afrika. Det er også en trussel mod Danmarks sikkerhed,« siger hun og bebuder, at Danmark også »kommer til at overveje egentlige landtropper i Afrika som led i internationale operationer«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her