Læsetid: 3 min.

Eksperter: Aftale forringer borgeres retssikkerhed

VKO's udlændingeaftale indfører så uklare og 'gummiagtige' kriterier for at opnå familiesammenføring, at det er på kant med retssikkerheden, siger flere eksperter. DF siger åbent, at formålet med aftalen er at begrænse muslimsk indvandring. Indirekte diskrimination, siger professor
Kristian Thulesen Dahl, DF (tv.), Brian Mikkelsen, K (mf) og Per Ørum Jørgensen, Kristen-demokraterne (tv.) præsen-terede i går vækstpakken i 
 en pause under finanslovs-forhandlingerne, som også 
 har resulteret i en udlændinge-aftale med bl.a. et pointsystem, der kritiseres af en 
 række eksperter.

Kristian Thulesen Dahl, DF (tv.), Brian Mikkelsen, K (mf) og Per Ørum Jørgensen, Kristen-demokraterne (tv.) præsen-terede i går vækstpakken i
en pause under finanslovs-forhandlingerne, som også
har resulteret i en udlændinge-aftale med bl.a. et pointsystem, der kritiseres af en
række eksperter.

Nikolai Linares

9. november 2010

Det nye pointsystem i VKO's nye aftale om »Europas strammeste« familiesammenføringsregler er så »gummiagtige«, at det undergraver grundlæggende retssikkerhedsprincipper.

Sådan lyder dommen fra en række eksperter, som Information har talt med.

»Man er overladt til sagsbehandlernes skønsmæssige vurderinger for at opnå familiesammenføring. Og hvis det er sådan et samfund, man gerne vil have, så er det måske i orden. Men det er ikke et samfund, der bygger på retssikkerhed,« siger professor i offentlig ret Claus Haagen Jensen fra CBS efter at have gennemlæst aftalen. Ifølge ham er begrebet 'forudberegnelighed' en væsentlig ingrediens i et lands retssikkerhed: »Det betyder, at reglerne har sådan en præcisionsgrad, at man nogenlunde kan forudberegne, hvordan ens retsstilling er. Det har man ikke en chance for her. Nu bliver det endnu mere vilkårligt, hvornår man kan slippe ind i Danmark,« siger Claus Haagen Jensen.

Også professor Marlene Wind fra Københavns Universitet kalder aftalen for »problematisk for den enkelte persons retssikkerhed«.

»Det er jo en enorm usikkerhed, når der er så meget, der bliver overladt til embedsmænd,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nu har jeg nævnt tidligere jeg begynder at være flov over at være dansk, set med briller udefra...Nu ved jeg ikke rigtig hvad jeg skal sige...man skal vel være heldig at overleve en tur til Ankara nu.

Det bliver hele tiden værre og værre. Spørgsmålet er hvor man finanslovsaftaler regeringen skal lave med Dansk Folkeparti før vi er nået frem til ting som interneringslejre og etniske udrensninger.
I øvrigt gør Kristendemokraternes ene folketingsmedlem en udsædvanlig ynkelig og sølle figur. Per Ørum Jørgensen fremturer således:

»Jeg er ikke en del af udlændingepakken. Det er mildest talt ikke et initiativ, der er groet i kristendemokraternes have, (…) - Men pakken er jo en del af den kommende finanslov. Så derfor stemmer jeg for!«
(Kilde: http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1446945.ece)

Føj for Satan fristes man næsten til at sige, hvis man skal kommentere denne kristi stridsmands adfærd. Mage til bortforklaringer, ansvarsforflygtigelse og dobbeltmoral skal man sgu lede længe lede efter!

Man skulle tro, at DF-toppen ikke bestilte andet end at rende til højmesse i Folkekirken, sådan som de taler om kristne værdier.

Det er imidlertid næppe tilfældet.

Det er - for at sige det pænt - en forskydning af sandheden, når DF taler om "kristne" værdier og om "muslimske" ditto. Den banale sandhed er, at DF's horisont kun rækker til empati for folk, der er som dem selv: hvide, heteroseksuelle, underuddannede, men højtråbende gammeldanskere.

"Racist" er en for venlig betegnelse for de typer. At være racist indebærer, at man har taget et aktivt valg. DF'erne derimod lider af et forfølgelsesvanvid, som indebærer et had og en intolerance, som rækker betydeligt længere end til blot modstand mod en bestemt hudfarve, seksualitet eller religion:

de kræver, at alle skal blive som dem.

De tillader sig at kalde det en værdikamp, men det er en kamp for at få sat laveste fællesnævner som endemålet.

Det er ikke et elitært projekt at gå imod DF og deres holdninger. Men det er ren stenalder at bakke dem op.

Tallet "90" har aldrig haft så stor virkning som nu. Jeg tænker selvfølgelig på de 90 mandater en regering skal have for at være regerende her i DK.

Venstre/Konservative har midlertidigt alvorligt skudt sig selv i foden, ved IGEN at lefle for DF, og denne gang på et område som i MEGET høj grad er usympatisk og direkte skadeligt for Danmark, både hjemme og i udlandet. Det er fint at vi skal uddanne os, og det er fint at vi skal have selv-nærende immigranter, men man kan ikke kræve at folk indgår i forhold på baggrund af økonomisk formåen... Hvad fanden tænker i på???

Hvordan kan Martin Henriksen yderlige udtale helt frit, og konsekvensfrit, at "det er fint at muslimer diskrimineres" En religiøs gruppering diskrimineres? Martin Henriksen burde sættes direkte på porten, for INGEN politiker må offentligt bifalde diskrimination - Længere er den bare ikke!

Dorte Sørensen

Det er dog ulideligt at BRH nu laver en sådan kovending og nu godt vil lave beregninger over hvad en indvandre koster samfundet. I sommer nægtede hun sådanne undersøgelser. Hvorfor så nu undersøgelser og hvordan vil hun udfører dem - derudover hvad vis indtægterne ved indvandre overstiger udgifterne hvad så?

Dorte Sørensen

Det er uhyrligt, at pengene til regeringens såkaldte Ghettoplan skal skaffes fra lejernes Landsbyggefond som OVK har tømt så de nu må låne til almindelige renoveringer

Tommy Karstensen

Mange gode ting i aftalen.
Er der ikke nogen der skriver lidt om SFs interne problemer nu? Det er vældigt interessant for den indenrigspolitiske situation også, men synes ikke at kunne finde en artikel om det her på siden...???

Efter HF-eksamen blev Martin Henriksen (DF) chauffør i Kødbyen i et år. Så blev han kandidat for DF i 2005 siden har han været på offentlig forsørgelse. Ingen uddannelse eller noget. Altså een af dem, som de nye regler dømmer ud af Danmark.
Værre står det til for Karsten Lauritzen. Han to studentereksamen mens han arbejdede i Fakta frem til 2002. Efter studentereksamen var Karsten piccolo i Løgstør. Derefter arbejdsløs frem til 2007, hvor han kom i Folketinget på offentlig støtte (700.000 om året).
I følge de nye regler har sådanne mennesker ikke noget at byde Danmark på. Jeg er tilbøjelig til - i disse to konkrete tilfælde - at give reglerne ret. Nuvel. De bidrager jo heller ikke til landets fremgang.

Benhårde Borgerlige Bortskaffer Borgerrettigheder.

Borgerlig er et bekvemt gummiord,
Den korrekte betegnelse for slænget er:

HØJREORIENTEREDE ANTIDEMOKRATER
( Hertil hører også Socialdemokratiet og SF. )

Det totalitære Danmark gungrer derud mod afgrunden, hovedet under armen og håret tilbage.
Det er verdensklasse klamt!! MVH Th

Demokrati! Danske værdier / Kristendom!

DF har intet med demokratiske regler at gøre, da de selv mistligholder spillereglerne,med deres ismer, på stort set alle områder!
FREMMEDHAD/RASISTISKE/RELGIØST/POLITISK/MENNESKERETTIGHEDS OMRÅDER!

Kommer de selv nogen sinde i kirken?
Ber de nogen sinde til gud?
har de gudsfrygt?
menneskelige morakske værdier?
Er der andre end dem selv der er rigtige?
Høre de over hovedet hjemme i et demokrati?

Hver gang man høre dem sige noget,bekræfter de,at de ikke har et anstendigt menneskesyn, og er dermed primos motor for udvandingen af alles retssikkerned,da de forserer, gældende lovgivning på stort set alle områder! retslig,frihed til trosretning,rasistiske bevæggrunde!(hvor man kommer fra)!

Der blev inført en serlov for tvangsegteskaber,og det er en helt rigtig,moralsk,etisk,osv!

Nu tvinges menneske fra hinanden,som har indgået egteskab??

Tvang er tvang ! FORKERT/ UMENNESKELIGT/UDEMOKRATISKE!
DERMED UNDERKÆNDER DANSK POLITI DERES EGNER SÆRLOV!
DET MINDER MEST OM DIGTATUR END OM FRIHEDSIDIALER.

Henrik Sarpsborg

Nu er chefideologen i DF, hr. Langballe jo præst og ansat i den Danske Folkekirke, så vi betaler alle dobbelt for at have ham siddende i Folketinget.

Så fremmedhadet, frygten og alle de andre misforståelser, udspringer sådan set af Folkekirken og de "kistne" værdier i DF's tilfælde.

Nu er dette jo blot ét af mange eksempler på at denne regering arbejder systematisk for at gøre "demokratiet" uigennemsigtigt, for derved lettere at kunne koncentrere magt og ressourcer hos de rigeste, stik imod den brede befolknings interesser i demokrati mv.

Så nogen "nyhed" er det vel næppe, snarere endnu en rapport der giver appelsiner i turbanen..

Jeg har svært ved at forstå referencen til "retssikkerhed" - det begreb er da kun interessant for et retssamfund og dermed ikke længere for Danmark!

Føj hvor er det ubehageligt

Tror faktisk familiesammenførings lovgivningen er så kompliceret så de fleste politikere ikke selv kender den.

Der er i denne måned indført en ny stramning, der betyder at den udenlandske ægtefælle, skal bestå to prøver i dansk og kendskab til Danmark. De skal gennemføres i Danmark, og den udenlandske ægtefælle har kun 3 måneder, alt materiale bliver kun sendt til den danske ægtefælle adresse i Danmark.

Udlændingeservice hjemmeside:
Fra 15. november 2010 stilles der krav til den ægtefælle/partner, som bor i udlandet (ansøgeren), om, at han/hun skal bestå den såkaldte indvandringsprøve.

http://www.nyidanmark.dk/da-dk/Ophold/familiesammenfoering/aegtefaeller/...

Dette er en ny stramning der er indført, uden man kender konsekvenserne af denne stramning. Alligevel er VKO klar til at indføre yderligere stramninger. Det er da en besynderlig politik at indføre stramninger uden at kende konsekvenser af den nuværende lovgivning.

Flere politiker, både fra regeringen og S og SF, har forsøgt at legitimere det nye pointsystem med at 24 års reglen bliver lempet på denne måde. Men ifølge udlændingeservice hjemmeside er der allerede en sådan lempelse

Udlændingeservice hjemmeside:
Ligeledes gælder der en særlig praksis i tilfælde, hvor hensynet til det danske samfunds interesse i at fastholde kvalificeret arbejdskraft taler for det. 24-årskravet og tilknytningskravet kan fraviges, hvis ægtefællen/partneren i Danmark arbejder inden for et erhverv, som er på Positivlisten.

http://www.nyidanmark.dk/da-dk/Ophold/familiesammenfoering/aegtefaeller/...