Læsetid: 4 min.

LA kræver terror- og knivlove lempet

Liberal Alliance vil nu stille beslutningsforslag om at ændre terror- og knivlovene. Borgernes rettigheder skal i fokus, siger Simon Emil Ammitzbøll. Advokatrådet bakker op. Det gør Henriette Kjær (K) - der ellers startede debatten i et interview - ikke
Simon Emil Ammitzb©™ll (LA) mener, at terrorisme og ekstremi°©sme skal bek©°mpes efter retsstatens principper og ikke ved at give k©™b p? vores mere fundamentale borger°©rettighed°©er.

Simon Emil Ammitzb©™ll (LA) mener, at terrorisme og ekstremi°©sme skal bek©°mpes efter retsstatens principper og ikke ved at give k©™b p? vores mere fundamentale borger°©rettighed°©er.

Anders Debel Hansen

26. november 2010

Liberal Alliance tager nu den konservative politiske ordfører Henriette Kjær, der i et nyligt interview med tidsskriftet Ræson lagde afstand til dele af terror- og knivlovene, på ordet. Inden jul vil partiet præsentere to beslutningsforslag om at ændre minimumstraffen fra 2008 for bare uagtsomt at have en kniv i bilen og for at »luge de værste tidsler ud« af især den udvidelse af terrorpakken fra 2002, der blev gennemført i 2006.

»Vi vil fremsætte beslutningsforslagene før valget med krav om ændringer efter valget,« siger LA's Simon Emil Ammitzbøll til Information.

Dels vil han have rullet minimumstraffene for overtrædelse af våbenlovgivningen tilbage. Og især vil Liberal Alliance opfordre til at få kigget antiterrorlovgivningen grundigt efter i sømmene.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nicklas Rasmussen

Hvori ligger de liberale værdier i overvågning, sindsyge straffe for brugsknive, pointsystem for ægtefæller, stavnsbinding af studerende osv...? Hvis LA kommer med fornuftige ændringsforslag, er de noget nær det eneste parti der bevæger sig væk fra den massive flirten med totalitærstaten. Jeg håber inderligt at flere følger efter, men jeg har min tvivl...

Ros til LA herfra sidelinien........

Hvordan kan borgerligt/liberale vælgere affinde sig med at borgerrettigheder er noget som den siddende regering pakker fisk ind i?
Det holder jo ikke en meter!
Magtbalancen mellem borger og stat er tiltet,
og der er ikke tegn i hverken sol, måne eller stjerner
på at S-SF vil rette op på misforholdet, hvis de får regeringsmagten.
Endnu en grund til at stemme på et af de små partier. LA, Enhedslisten eller de Radikale.

& Henriette Kjær har en rygad som en regnorm,
tilsyneladende en Konservativ dyd!
(...at hælde vand ud af ørene! ) MVH Th