Læsetid: 2 min.

Mangel på sengepladser sender sindslidende hjem før tid

På 19 ud af 25 almenpsykiatriske afdelinger oplever lægerne ugentligt at måtte udskrive patienter for tidligt, fordi der mangler sengepladser. Det viser en ny rundspørge. I det nye satpuljeforlig for 2011-2014 er der dog ingen udsigt til nye sengepladser i almenspykiatrien
4. november 2010

Hver uge er der fyldte senge på landets almenpsykiatriske afdelinger. Det beretter 19 ud af 25 ledende overlæger, reservelæger og oversygeplejersker om i en ny rundspørge foretaget for Information.

Konsekvensen er, at lægerne er nødt til at udskrive patienter, selv om de udmærket er klar over, at det er for tidligt. En del af disse patienter oplever kort tid efter udskrivelsen at ryge tilbage på hospitalerne.

I Vordingborg rapporterer overlæge Sigurd Lindberg om et fænomen, han kalder »svingdørspatienter«.

Sigurd Lindberg er langtfra alene. Anne Bastholm Blicher, der er 1. reservelæge på Psykiatrisk Hospital i Risskov ved Århus, fortæller, at hun i mange perioder oplever, at hospitalssengene er helt fyldt op.

»Vi er tit nødt til at se på, hvem vi bedst kan udskrive, så vi har plads til nye patienter, der er endnu mere syge,« fortæller hun.

Der er i alt 30 almenpsykiatriske afdelinger i Danmark, hvoraf 25 har svaret på Informations henvendelse. Og ud af dem melder hele 19, at antallet af ledige sengepladser ligefrem har betydning for, hvor tidligt patienter bliver udskrevet. Ofte selv om pa- tienterne ikke er færdig- behandlede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der mangler noget tekst, i skriver:

"Sundhedsminister Bertel Haarder (V) ønsker ikke at kommentere rundspørgen eller de manglende sengepladser, men henviser gennem sin pressechef til, at …"

Flemming Bjerke

"Ifølge Sophie Løhde, psykiatriordfører i Venstre, kan regeringen ikke stilles til ansvar. Derimod siger hun, at regeringen har nået smertegrænsen i forhold til nedskæring i sengepladser."

Hvad er det for en gang hykleri! Regeringen synes smertegrænsen er nået, men den vil ikke tage ansvar. Det er måske slet ikke regeringens smertegrænse, men de psykisk syges. Det er måske bare sådan at regeringen FØLER (ved højtidelige lejligheder) for de stakkels mennesker, men GØRE noget. Nej, nej, nej, så skal man jo til at tage noget skat fra de mere velstillede.