Nyhed
Læsetid: 3 min.

Medlemmerne flygter fra SF

SF oplever et usædvanligt stort medlemsfrafald i kølvandet på uenighederne om udlændingepolitikken. Til gengæld strømmer folk til Radikale Venstre og Enhedslisten
Indland
18. november 2010

Krisen om SF's uafklarede udlændingepolitik smitter nu af på partiets medlemstal. Usædvanligt mange har den seneste uge valgt at melde sig ud af partiet, siden SF ovenpå stor intern uenighed og kritik fra baglandet meldte ud, at de ville acceptere et pointsystem for familiesammenføringer.

Alene de seneste syv dage har 155 mennesker meldt sig ud, og de 123 af dem angiver, at udmeldelsen skyldes politiske årsager.

»Der har været en lang, lang række ting de sidste par år, hvor SF har ændret sig i en retning, jeg ikke længere kan være med til både politisk og organisatorisk. SF er blevet en blanding af en amerikansk valgmaskine og DKP, og nu har jeg fået nok,« siger eks-medlem John Reynolds, der ellers har været medlem i 22 år og har haft en række tillidsposter i SF.

Smertegrænsen er nu nået for, hvad han kan være med til, og det gælder især udlændingepolitikken, forklarer han.

»Udlændingepolitikken er noget af det, der fylder meget, og her går en smertegrænse af mere fundamental karakter,« siger John Reynolds og beskriver blandt andet SF's stramme ghettoplan og den seneste accept af et pointsystem for familiesammenføringer som »højreorienteret populisme.«

R og EL vinder

Hos oppositionskollegerne i Radikale Venstre og Enhedslisten kan den seneste uges uro om S-SF's udlændingepolitik også mærkes. Både R og EL har i den seneste uge oplevet et decideret medlemsboom. I Enhedslisten er der sket en firdobling sammenlignet med en normal-uge. Hos de radikale er der, hvis man sammenligner med samme uge i 2009, sket næsten en tyvedobling i medlemstilstrømningen.

Da R-formand, Margrethe Vestager, på sin facebookside i forgårs opfordrede folk til at melde sig ind i partiet, lød den første kommentar fra en fan, at nu havde vedkommende »sendt opsigelse til SF og er på vej med indmeldelse til jer.«

Og sådan har Vestager hele ugen oplevet, at debatten om udlændingepolitikken gavner de Radikale.

»Jeg oplever på Facebook, på gaden, på Twitter, i min indbakke og på min telefon, at folk roser, at vi har taget klart afstand fra alt det med et pointsystem,« siger hun og glæder sig over den markante medlemsfremgang.

Tendensen er den samme i Enhedslisten, hvor det især er politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen, der bliver mødt med ros af Enhedslistens udlændingepolitik.

»Både på min Facebook-profil og i min mailboks ligger der adskillige henvendelser fra mennesker, som siger, at det er gået for vidt i SF, og at de derfor tyr til Enhedslisten. De kan se, at der er brug for et stort Enhedslisten for at trække S og SF til venstre,« siger hun.

Det er sandsynligvis den logik, som gør sig gældende for mange, vurderer også politisk kommentator og kommunikationsekspert, Peter Goll, der selv har en baggrund i SF.

»Den måde, som SF har håndteret debatten om pointsystemet, som de ikke vil tage klart afstand fra, skaber tvivl om linjen blandt nogle af vælgerne, som i stedet søger mod Enhedslisten og de radikale, der er mere firkantede i udlændingepolitikken,« siger han.

SF's egen næstformand, Thor Möger Pedersen, erkender også, at det er forvirringen om pointsystemet, som har kostet medlemmer.

»Det er klart, at diskussionen om regeringens bebudede stramninger på udlændingeområdet har bragt mange sind i kog. Det er heller ingen hemmelighed, at der har været forskelligartede signaler fra SF's folketingsgruppe,« siger Thor Möger Pedersen og understreger, at han har stor forståelse for, at debatten har været svær for medlemmerne.

»Det har været en svær tid for mange, og det kan jeg sagtens forstå. Men de aller, allerfleste har heldigvis kunnet se SF's behov for at afvente regeringens indretning af et pointsystem, før vi selv gjorde vores stilling op. Derfor tager vi det her meget alvorligt, men der er ikke panik,« siger han og forventer, at der igen vil falde ro over baglandet, så snart SF får formidlet deres egen, klare holdning til pointsystemet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ivar jørgensen

SF har bevæget sig så langt ud på populismens overdrev, at man næppe kan tage partiet seriøst længere.

Først var der Søvndals usmagelige angreb på Asmaa Abdol Hamid hvor han sammenlignede hende med Pia Kjærsgaard i et forsøg på at holde EL uden for indflydelse. Dette virkede nok noget besynderligt på mange eftersom hun hverken er kandidat for EL eller medlem af ledelsen, men det havde sandsynligvis at gøre med, at det ville være et selvmål af rang at gå efter Johanne Schmidt-Nielsen eller Line Barfod, så man gik efter de lette point, i magtenskampens hellige navn.

Siden har vi så set hvordan SF sammen med S har profileret sig på en helt igennem usmagelig pointpakke, som altså nu, ganske forståeligt, får vælgerne til flygte fra partiet. SF er desværre i ren og skær magtliderlighed gået på kompromis med den socialistiske arv og sunket langt ned i populismens muddergrav og for dette fortjener ledelsen selvsagt hverken ros eller opbakning.

Der kan næppe herske tvivl længere. Enhedslisten er det eneste parti i Danmark der fortsat tager den demokratisk socialistiske tradition seriøst. De får derfor min stemme til næste valg.

For mig virker det en kende underligt, at det først er nu, SF mister medlemmer... hvorfor folk ikke er flygtet noget tidligere, når der så åbenlyse ændringer i partiet og et hb, der ikke længere er i stand til at tøjle den ledende trojka.
Manglende medlemsdemokrati og for meget socialdemokrati 2 er ikke den fedeste cocktail og kan på længere sigt sprænge SF som det skete i 1967. Mange af de samme tendenser kan spores, nu da partiet har fået en masse nye medlemmer, der ikke finder det underligt at samles under en populær/populistisk leder. På mange områder kan der trækkes tråde til salig Aksel Larsens senere år i politik. Og jeg finder sgu udviklingen sørgelig; man har jo selv været medlem...

Det er jo ikke kun på udlændingeområdet, at SF har slået markante højresving.

Der kan også nævnes EU, retspolitik, økonomisk politik osv.

Så hvis der sidder en lille SF'er derude med ondt i maven over de mange slugte kameler, så lad mig gøre opmærksom på, at Enhedslisten har medlemstilbud med resten af året for en hund :-)

http://www.enhedslisten.dk/blivmedlem

Så kan man jo snuse til det :-)

Kære Information

Kan i ikke prøve at højne det kritiske niveau for jeres artikler om SF? Lad nu for h... være med at ringe til Peter Goll næste gang, og gå i kødet på partiets politik i stedet. Det kræver nok, at I sætter en anden en Marchel Neel Gertsen på stoffet.

Og hvem tror for alvor på, at S-SF , hvis de kommer til magten, vil rulle VKO's uhyrligheder tilbage.

Peter Goll:

»Den måde, som SF har håndteret debatten om pointsystemet, som de ikke vil tage klart afstand fra, skaber tvivl om linjen blandt nogle af vælgerne, som i stedet søger mod Enhedslisten og de radikale, der er mere firkantede i udlændingepolitikken«

Underligt at humanisme, ordentlighed og anstændighed skal beskrives med en geometrisk figur. Peter Goll kan sgu da selv være firkantet!

Hvorfor kan Marchen Neel Gjertsen , Kristoffer Kræn og andre ikke skrive en eneste artikel om SF uden at vi skal høre hvad peter Goll mener?

Man får snart det indtryk, at journalisterne på Dagbladet Information har tegnet en slags mængderabat ordning hos stand-up kommentatoren Peter Goll, og at det derfor handler om at få så mange kommentarer og analyser som muligt fra dette orakel.

I øvrigt er det jo ganske rørende for ikke at sige ufrivilligt komisk at Thor Möger Pedersen udtaler, at han har forståelse for at debatten har været svær for medlemmerne.

Hvis der er nogen der har hårdt brug for omverdenens forståelse og overbærenhed, så er det da så sandelig de xenofobiske højrepopulister SFs ledelse.

Søren Beltofte

Marchen, Goll og Thor Mögers postulat om, at det er uklarhed vs. firkantethed, der er drivende for medlemsflugten må kunne udfordres. Hvorfor skal alt gøres op i kommunikation, når det er langt mere nærliggende at antage, at substansen i virkeligheden er afgørende?

Måske man burde have spurgt andre kilder end en eks-kommunikationsrådgiver for SF og en af de vigtigste arkitekter bag det moderne, strategiske SF.

Jamen - det jo helt gak!
Man melder sig ud inden man kender sit eget parti's
holdning og politik.
Det, at have en holdning og være medlem af et politisk parti, er altså ikke noget man bare sådan lige laver om på fra dag til dag.
Man skal være¨åben for at sluge askillige
"kameler" når man er medlem af et parti.
De medlemmer der har meldt sig ud af SF hører garanteret ikke til partiets kernevælgere, men er blot medlem af SF fordi det er "smart".

Carl, Tværtimod, så er det jo mange af de gamle garvede kræfter, som melder sig ud. Dem som kan huske dengang, da SF gik imod fremmedhad, EU-centralisme osv. Kort sagt var et socialistisk parti.

Dem som er kommet til under Villy skal jo nok blive, netop så længe det er smart.

Helt enig med Jakob Lindblom. De nye medllemer af SF forsviner igen lige så snart de opdager, at det er blevet uncool og utrendy at være søvndalist.

Giver Martin Stoltze fuldstændigt ret, den artikel er simpelthen for slatten, ja man fristes til at sige populistisk.

Morten Kjeldgaard

Det har jo været kendt et godt stykke tid, at SFs nye højrestrategi er formuleret af en flok ambitiøse scient. poler med "vidunderbarnet" Tor Möger Pedersen som frontfigur: "Vi er magthunde, ikke vagthunde".

Analysen synes at have været, at det er hurtigere at få magt ved at overtage et eksisterende parti hvor ledelsen er så støvet at de ikke kan ryste på hovedet og sige "nej" uden at komme til at nyse. En koordineret aktion fra en flok akademiske SFU'er som vil have RIGTIG magt fremfor at henslæbe deres karriere på "Kender du typen?"

Villys blød-mand image med skovmandsskjorte, Jacoform sko og piben solidt plantet i munden er dog et nyttigt tryghedsskabende image til at fastholde SFere i fløjlsbukse/skolelærer segmentet (det grønne). Det ser godt nok lidt kunstigt ud når Villy giver den som stærk-mand-antimuslim let læspende på østjysk med åbenstående kinaskjorte, men hva'. Det er det lyseråde segment vi er efter. Vores analyser siger...

De gamle 68'ere er lullet i søvn i gyngestolen. Ku' være det var på tide at vågne op og tage SF tilbage fra de sociologiske analysestrateger og magthunde.

"De gamle 68’ere er lullet i søvn i gyngestolen."

Ærlig talt, så er jeg ret sikker på hele den generation er født i en gyngestol.

Principper eller sikkerhed.

Sociale omvæltninger har altid udløst politiske forskydninger, kendt er folk fra venstreføjen, som søger den sikre havn hos socialdemokraterne, finder ind i den politiske midte, hvad jeg tillader mig at kalde popularitetens uproblematiske middelmådighed

Et par eksempler er Oskar Hansen og Johannes Sperling, der kom helt ude fra det syndikalistiske miljø og siden blev varmt omfavnet af socialdemokraterne, hverken som typograf eller som sømand, men dels som digter, dels som mangeårig leder af Dansk Folkeferie.

En nyere udgave er Pernille Rosenkrans-Theil, der var medlem af og i en periode MF'er for Enhedslisten og netop var kendt for sine syndikalistiske metoder i forbindelse med udslippet af levende høns i folketingssalen og rød maling over nakken på Fogh Rasmussen og Stig Møller. Men konverteringen skete på S-SF nye grundlag: de nationaldanske aversioner eller mimoser eller den selvmodsigende ytringsfrihed over for muslimerne, idet heller ikke Pernille fandt det stuerent at dele parti med Abdol-Hamid.

Det religiøse holdning har igen betydning for politiske standpunkter og for holdningen til social uro og krig.

SF er vist ved at lave en ny "Holger og Konen".
De svigter ideologien, ganske som de plejer.
Intet nyt under solen.

Per Diepgen:
Pernille havde intet med den røde maling at gøre, du er offer for en vandrehistorie.

Det bliver rigtig spændende at se de næste meningsmålinger. Jeg tror, at det her for en del danskere var dråben, der fik bægeret til at flyde over, og jeg forudser, at det vil give en pæn tilstrømning til de eneste partier, som har taget klart afstand fra det, nemlig R og EL.

Idet hvis medierne fortsætter med at dække det i de kommende dage og uger og får demostreret ved konkrete eksempler, hvordan loven vil virke.

Det bliver også spændende at se, om det kommer til at påvirke balancen mellem de to blokke.

Der må også være nogle borgerlige, som synes, at det her er for meget, og de kan jo kun gå over til partier i "rød stue". For LA har ikke taget klart afstand fra det, men har blot mumlet, at de ikke vil stemme for.

idet heller ikke Pernille fandt det stuerent at dele parti med Abdol-Hamid. (Per D)

Og hvor har du det fra? Per. Det er da det rene vrøvl.

Du har vist ikke meget styr på tingene i EL.

Jeg ønsker Enhedslisten og de Radikale al mulig medgang i den kommende tid!

Så må vi se, hvordan Bjarne (den blå socialdemokrat, der bestemmer alt i dag) reagerer.

Lars Hansen, de utilfredse borgerlige er ikke særligt interesserede i udlændinge. De er interesseret i økonomi.

Bjarne Bisgaard Jensen

Det måtte jo komme - en reaktion på den mangel på selvstændig og velargumenteret politik, som S og SF i deres partnerskab har stået for de senere år.
Hvis man ikke har andet at byde på end en fodslæbende efterligning af VKO, så bliver det naturligvis straffet af vælgere i dette land, som ønsker klare og substantielle alternativer.
Sidste store fejl er naturligvis at konkurrere på point i udlændingespørgsmålet. Ha, ha vi har vores egen karakterskaale, kan I slå den??

Frej Klem Thomsen

Peter Goll: "Den måde, som SF har håndteret debatten om pointsystemet, som de ikke vil tage klart afstand fra, skaber tvivl om linjen blandt nogle af vælgerne, som i stedet søger mod Enhedslisten og de radikale, der er mere firkantede i udlændingepolitikken."

Er den mand stadig spindoktor for SF på frivillig basis? Og hvorfor fremturer Information med at trykke hans konsekvente fejlskud?

Det der helt indlysende er tilfældet er ikke at SF "har skabt tvivl", men at ledelsen har valgt en politik som store dele af vælgerskaren og baglandet (heldigvis) kan se er halsløs populisme af værste skuffe. Det kvitterer de for ved at melde sig ud. Ikke fordi de er forvirrede, men fordi de er lodret uenige.

Tilsvarende er det næppe R og Øs "firkantede" (bemærk at de ikke blot er "klare") udmeldinger som trækker, men det at de stadig står for en human common-sense politik.

Kom nu ind i kampen, Information. Lad os få baggrund og detaljer på. Hvad er problemet med politikken, hvordan adskiller den sig fra SFs principper og hvorfor ligger R og Ø tættere på at harmonere med dem? Den slags er, i modsætning til vox pop citater, interessant.

John V. Mortensen

Sandheden er jo bare den enkle, SF kan ikke mere nøjes med at se hellige ud - og bare sige øv, de skal nu tage ansvar og stille forslag, som kan bruges. Det har de for resten gjort på lokalplan i mange år - og sluppet godt fra det.

John Hhenrik Thorup Jensen

Man giver bare ikke andres ægtefæller point. Om man vil erkende det eller ej, så bruges point til at sortere fra. Et "blødere" pointsystem er stadig et pointsystem.
Tænk hvis man sorterer efter point, når man inviterer gæster til ens runde fødselsdag: Hvem kan og hvem kan ikke give gaver!
Kan man ikke lide et sorteringssystem, forstår jeg godt, at medlemmerne strømmer ud af SF. Det er jo fundamentale værdier, som er på spil her.
Men jeg kan også godt forstå, at S-SFs ledende figurer ikke kan løbe fuldstændig baglæns efter at de i ren panik meddelte, at de vil se positivt på et pointsystem i familisammenføring.
Hvorfor har de iøvrigt ikke forlængst selv foreslået sorteringsprincippet i Tinget? De har haft 9 år til det!

Det ender med at Flygtninge kun kommer ind, hvis de ikke er Muslimer, har en høj uddannelse og har været udsat for tortur, som ikke er begået af CIA og Koalitionen.

Hvad den hvide underklasse frygter, er et system, hvor vi importerer højtuddannede udlændinge - samtidig med at et "returflaske-system" sender de ressourcesvage danskere ud af landet (dem vi ikke har råd til).

En venstrefløj, der ikke gider underklassen er ikke længere en venstrefløj. Det er et kulturradikalt overklasse-projekt (kystbanesocialisme) med R/CEPOS/Samuelsen som eneste ærlige repræsentanter.

Lav intelligenskvotient skal ikke betragtes som et skamfuldt handicap, men er et vilkår præcis 50% af Danmarks befolkning må leve med.

Hvis ikke præcis 50% af befolkningen har en IQ, der er lavere end middelværdien, er middelværdien regnet forkert ud. Keine hexerei.

@Olav Nielsen

Måske men der var på et tidspunkt 10% af stemmerne i Gitte Seebergs "nok er nok", og de fleste af dem kom trods alt fra højre side af salen. Så der findes altså et mindretal af borgerlige, som ikke har det godt med den racistiske og menneskefjenske politik, der føres i Danmark.

Og de ting, som man gør nu, er vel lige så ekstreme som dem, der dengang var "nok". Det rammer måske det enkelte menneske mindre hårdt end asylbørnenes problemer, men til gengæld rammer det meget bredere, og det rammer danskerne selv.

@Olav Nielsen

Måske men der var på et tidspunkt 10% af stemmerne i Gitte Seebergs "nok er nok", og de fleste af dem kom trods alt fra højre side af salen. Så der findes altså et mindretal af borgerlige, som ikke har det godt med den racistiske og menneskefjenske politik, der føres i Danmark.

Og de ting, som man gør nu, er vel lige så ekstreme som dem, der dengang var "nok". Det rammer måske det enkelte menneske mindre hårdt end asylbørnenes problemer, men til gengæld rammer det meget bredere, og det rammer danskerne selv.

Ja, Lars Hansen, en del borgerlige er ikke tilfredse med hverken VKOs eller S-SFs udlændingepolitik, men jeg tvivler på, at det flytter ret mange stemmer. Sidst nok var nok, var det vist på toppen af højkonjunkturen.

Bjarne Hansen, du er da en morsom størrelse, der i en højere sags tjeneste gerne vil fornægte det, som enhver har kunnet se og høre med egne øjne og ører - drømme og fantasi er gode i en snæver vendig, men kommer ikke medlemsflugten ved, skønt SF gerne drømte sig flugtten over plankeværket bort som det rene opspind.

Søren Beltofte

"Hvis ikke præcis 50% af befolkningen har en IQ, der er lavere end middelværdien, er middelværdien regnet forkert ud."

Kun hvis intelligens er _perfekt_ normalfordelt.. ;-) Hvad der er meget tæt på. Hint: forskel på gennemsnit og median.

Jeg drømmer ikke Per.

Jeg kommentere bare dine Historier som ikke har bund i virkeligheden.

Pernille gik ud af EL i protest over at Asmaa blev dårligt behandlet i EL, og ikke som du påstår, at Asmaa, ifølge Pernille, ikke skulle være stueren.

Du ved ganske enkelt ikke hvad du snakker om Per.

At lægge så meget vægt på udlændingepolitik, når der er så mange andre områder der er vigtigere, er for mig og se tegn på at EL og de Radikale danser fuldstændig efter DF's pibe.. I ender sgu med at koste os 4 år ekstra sammen med VKO.
Men så længe i kan sidde og være selvtilfredse, fordi i er alle os andre så moralsk overlegne, så er alt jo godt.

Emil:
Ja det er skide godt spin.
Nu kan Hjorten jonglere rundt med Finansloven som det passer ham, imens alle andre skriger ad hinanden over et par hundrede udlændinge.

Finansloven............? Øhh. hva´

@ Arenholt. Hov hov hov. Det er da hverken EL eller R der buldrer løs med stramininger på udlændingepolitikken. Mig bekendt er de da heller ikke kommet med alternative karakterskalaer.Det er hos Ovk og S-SF at udlændingepolitik er et hot emne.

Bjarne Thyregod

For at der ingen tvivl skal være Peter Goll er tidligere rådgiver for Holger K Nielsen og pressechef for SF.

Ligesom den unge generation af "magthunde" har Goll sit udspring i SFU hvor han i 2 år var formand.

Så venligst Information -journalister, hvis I behøver en politisk kommentator, så er det nok meget klogt for analysen, at I tager fat i en person der ikke er så inhabil som netop Peter Goll.

Med Oskar Hansen: "Brødre, lad våbnene lyne".

Pernille blev, hvad enten hun ville det eller ej, kendt i forbindelse med duer og maling og muslimfobierne. Hun kunne være blevet og forfægtet sin mening, men valgte at gå til et parti, der på den ene side har godtaget religion (den lutherske), men, på den anden side, hvis opfattelse af muslimer og krig imod muslimerne er en helt anden. Og til sagen her: Nu følger SF efter S som det tynde øl.

(I øvrigt har jeg ikke, som Bjarne antyder, "check på Enhedslisten", men medlemmerne var delte i sagen om Asmaa. Personligt er jeg agnostiker og mener i øvrigt, at vi begår en generalbommert ved at sortere folk, uanset grundlag, og jeg taler uanfægtet med tørklædepiger.)

Per: Jeg er Ateist og medlem af EL i Odense, og jeg var en af dem der var imod opstillingen af Asmaa som EL´s kandidat i Folketinget.

På trods af det så mener jeg at Pernille havde ret i at EL ikke behandlede Asmaa særligt pænt.
Jeg ved præcis hvad der skete dengang, til forskel for dig.

Og hvad Pernille er "kendt i forbindelse med", er ikke ensbetydende med at det også er korrekt.
Så når du siger at Pernille ikke mente at Asmaa er stueren, så er det lodret usandt, og når du siger at Pernille havde forbindelse til den røde maling, så er det også lodret usandt.

Og når du fremføre sådanne påstande bliver det særdeles vanskeligt at tage dig seriøst selvom at jeg er helt enig i dette du skriver her:
"at vi begår en generalbommert ved at sortere folk, uanset grundlag, og jeg taler uanfægtet med tørklædepiger.)" .

Se Per vi er skam enige, men du skal lade være med at fremsætte ubekræftede rygter som om at de er evigtgyldige sandheder.

PS: Jeg mener stadig at hele denne Point-debat er et dygtigt spinnet røgslør over alle de øvrige skurkestreger, som Finansloven indeholder Klaus Hjort har gjort det rigtigt godt.
Hele Finanslovsdebatten er druknet i Udlændingepolitik, ganske som DF elsker det.

(Bjarne, sagen handler om SF. Det er nyt for mig, at Pernille skulle være kraften bag de sager, som figurerede omkring hendes afgang, bortset fra det med duerne. Siden du er Ø-medlem i Odense, må du være tilfreds med det sidste odensianske kandidatskifte i partiet, der netop afviklede en tilsvarende truende muslimdebat, og jeg finder, at Asmaas lillesøster har taget et godt socialt initiativ blandt pigerne i Volsmose.)

Hvad tror du, at Oskar Hansen mente, og nu SF og S mener med ordene fra en af hans kendte sange, "Lad falde, hvad ej kan stå"- ?

Så vidt jeg erindrer, så var det dig der bragte Pernille ind i denne debat, ikke jeg.

Jeg påpegede blot dine fejlagtige antagelser.

Og jeg ved skam godt at sagen handler om at SF igen smider de sidste rester af socialisme over bord, og sælger ud af idealerne til fordel for et par, fremtidige Ministerposter.
Men det er der jo ikke noget nyt i, de har jo altid forrådt deres vælgere ligesom Socialkammeraterne

Jeg har skam intet imod Asmaa, både hende og hendes søster er et par dygtige piger. Men jeg kan aldrig få mig selv til at bakke op om at sætte en dybt Religiøs i spidsen for et Socialistisk parti.

Som nyt medlem i SF siden 2008 er jeg pavestolt af den seneste uges oppositionsudøvelse. VKO løber skrigende rundt af skræk for deres egen skygge, og deres parlamentariske støtteben Kristendemokraterne vil ikke stemme for pointsystemet.

SF har tonet rent flag på en ideologisk og kompromisløs måde.

Den opreklamerede medlemslugt svarer til 1,5 medlem pr. partiforening. Det er selvfølgelig ubehageligt, men dog ikke et udsving, som vil fremstå markant i de daglige fluktuationer.

Ifølge informations hjemmeside dækker rød blok nu holdningerne om familiesammenføring hos 89 % af danskerne. Det er ret tjekket, synes jeg.

Chris David Bonde Henriksen

Niels Krause Kjær belyser hulheden i de nye sammenføringsregler. Det hele er til benefice for, hvad NKK kalder 'de blå socialdemokrater', som kan afgøre næste valg: http://nielskrause.blogs.berlingske.dk/2010/11/19/v%25c3%25a6rdipolitik-...

Peter Jespersen

Medlemsflugt ???
155 ud af ... hvad er det 14-15-16 tusinde medlemmer ?

Der er vist en der har kigget BT lidt for dybt i øjnene

Jeg er enig Peter Jensen

Det er helt ude af proportioner. Det er garanteret fordi det passer ind i de gamles forestillinger af dansk politik.

Der er ikke tale om medlemsflugt, kun nogle enkelte tvivlere.

Bortset fra det, så er pointsystemet desværre ganske uretfærdigt mod dem der ikke har noget med islamisk politik at gøre, såvel som EU borgere der er tilknyttet en eller anden mafia.

Det er trods alt disse, for hvem danskerne ikke vil have noget med at gøre, ikke alle andre helt uskyldige der rammes af pointsystemet.

Enhedslisten og Johanne Schmidt-Nielsen, er der ikke længere mange der tror kan overskue udviklingen. Det ser man tydeligt i deres fortvivlende dårlige meningsmålinger.

Og de skyldes Johanne Schmidt-Nielsen.

Der er forskel på vælgere og medlemmer.
Hvis 150 SF medlemmer har forladt partiet, hvor mange vælgere har så også "forladt" Partiet?

Jeppe Brogård:

»Som nyt medlem i SF siden 2008 er jeg pavestolt af den seneste uges oppositionsudøvelse. «

Hvis Brogård er ”pavestolt” af SFs ”oppositionsudøvelse” i den forgangne uge, så er Brogaard i sandhed et beskedent menneske, der kan stille sig tilfreds med meget lidt.

I den forgangne uge så vi, hvordan topledelsen af SF bankede baglandet på plads. Det var i sandhed ikke noget smut syn.

Der er bestemt ikke nogen grund til at være stolt af SFs meritter i forbindelse med indførelser af et pointsystem for familiesammenføringer. Tværtimod.

Det har været en skammens uge for SF, og konsekvensen har da også været, at medlemmerne forlader partiet i stort tal.

Hej Per. Jeg er jo ret ryg ved, at de stolte bannerførere for menneskerettigheder nok skal holde værdipolitikken i kog. Så bliver der spillerum til realpolitik også.

Jeg ser 3 diskurser, hvor jeg er enig med dig i den ene, nemlig, at vi må se at få Danmark tilbage i et humanistisk og solidarisk menneskesyn.

Den anden er magterobringen. Den kræver et flertal i vælgerbefolkningen. Dette forudsætter igen, at man kan få dem i tale. Erfaringerne viser, at det er højrepopulisterne i VKO og deres spindoktorer (Krause Kjær?) eminent gode til.

Den tredje følger deraf. Vil vi tage Danmark tilbage, må vi tale med vælgerne der, hvor højrepopulister som Krause Kjær har bragt dem hen. Og det synes jeg at SF er eminent gode til. Derfor meldte jeg mig ind. Nåja, der var også ting som, at kommunalreformen har slagtet en fornuftig bypolitik, og overladt den til motorvejsfanatikerne i Folketinget, men lad det nu være.

Jeg anerkender altså med flid, at SF skal på strandhugst blandt blå vælgere. Og derfor er jeg ret stolt hver gang det lykkes.

Sådan som det gjorde i denne uge.

BH:
"Men jeg kan aldrig få mig selv til at bakke op om at sætte en dybt Religiøs i spidsen for et Socialistisk parti"

GP:
Når man udspørger unge islamister - tilhængere af både Hizbollah (Libanon) og Hamas (Palæstina) nævner de ønske om social retfærdighed som vigtig grund til deres valg.

Hvad angår kristendommen finder vi i Ny Testamente - Jakobsbrevet (bror til Jesus - måske den, der kendte ham bedst) denne svada:

"I har samlet jer skatte til de sidste dage; tænk på, at den løn, I har unddraget arbejderne, der har høstet jeres marker, skriger til himlen, og høstfolkenes råb har nået Hærskarers Herres ører. I har levet mageligt og overdådigt her på jorden, I har fedet jer selv op til slagtedagen."

Fat det dog. Socialisme er en religiøs forestilling i den forstand, at den kun fungerer, hvis folk tror på den.

Realismen finder man hos ateismens opfinder Nietzsche (den stærkes ret - rå darwinisme). De der ønsker de gode bør holde sammen mod de, der ønsker det onde, og så gemme partiemblemerne til festlige lejligheder.

Undgå splittelse - det gavner kun de onde.

De fraktioner inden for EL som går ind for trosfrihed for alle, bør fremmes. De der går ind for, at alle skal tilslutte sig en dogmatisk tro på ting, hvorom man intet kan vide (Ateismen) bør tie.

Bortset fra de sorte fætre, finder man langt flere præster, der stemmer SF end DF.

De der går ind for, at alle skal tilslutte sig en dogmatisk tro på ting, hvorom man intet kan vide (Ateismen) bør tie.(Gorm P.)

Jeg VED at Gud ikke findes, det er ikke noget jeg tror.

Derfor mener jeg at Asmaa har mere tilfælles med Kristen-Demokraterne end EL. ;-)

Sider