Læsetid: 3 min.

Mere forskning for pengene på fattige universiteter

De universiteter, der skaber flest internationale forskningsresultater, er samtidig nogle af dem, der får færrest forskningsmidler. Det viser beregninger lavet ud fra Videnskabsministeriets nye målestok for forskningskvalitet. Det bør føre til en ændring af den skæve fordeling af forskningsmidler, mener rektorer
Copenhagen Business School er blandt de universiteter, der med få forskningsmidler skaber flest internationale forsknings-resultater. 'Fordelingen af midlerne er helt skæv', siger rektorerne nu.

Copenhagen Business School er blandt de universiteter, der med få forskningsmidler skaber flest internationale forsknings-resultater. 'Fordelingen af midlerne er helt skæv', siger rektorerne nu.

Stig Nørhald

8. november 2010

Videnskabsministeriets nye målestok for kvaliteten af forskningen viser, at universiteter som Copenhagen Business School (CBS), Aalborg Universitet (AAU) og Roskilde Universitet (RUC) er dem, der leverer det højeste antal internationale forskningsartikler for pengene. De tre universiteter får, som Information skrev i sidste uge, færrest forskningsmidler pr. studerende, hvilket fik de tre rektorer til at bede politikerne om at få en mere fair fordeling.

Venstres videnskabsordfører Malou Aamund udtalte i den forbindelse, at alle universiteter skal leve op til de samme krav, men: »Problemet er måske, at CBS ikke kan levere så mange forskningsresultater,« sagde Malou Aamund.

CBS er imidlertid det universitet, der leverer mest topforskning for pengene, viser en udregning lavet af AAU på baggrund af den bibliometriske forskningsindikator (BFI), som ministeriets nye målemetode kaldes. Rektor på CBS, Johan Roos, undrer sig derfor over Venstres udmelding: »Hvis man tillægger dette parameter stor vægt fra politisk side, så fremstår fordelingen af forskningsmidler blot endnu mere uforståelig.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Sarpsborg

Problemet er stadig den nye incitament model. Her prøver man at løse et problem ved at skabe et nyt.

Men lur mig om ikke dette er guld i mund for V og K, da det flytter penge over til de erhvervsvenlige Universiteter, selv om de forskningsmæssigt er 'lette'.

Det svarer dog til at slanke sig ved at spare på kødet, i stedet for fedtet.