Læsetid: 2 min.

Minister: Skoler skal indberette børnevold

En skole i Vollsmose i Odense kan ikke nøjes med at gå i dialog med forældre og kun indberette de groveste voldssager, siger socialminister Benedikte Kiær (K). Socialkonsulent advarer mod at gøre vold mod børn til kulturelt problem
2. november 2010

Socialminister Benedikte Kiær (K) understreger nu, at skoler, hver eneste gang de får mistanke om vold mod et barn, skal indberette det til kommunen. Det sker, efter at lederen af Humlehaveskolen i Vollsmose i Odense har fortalt, at han kun melder de grove voldstilfælde til kommunen.

»Vi ved godt, at der er en del børn, der får en på kassen derhjemme, men vi kan ikke sende underretninger hver eneste gang. Så kunne vi sende et hav af papirer på alt muligt. Hvis der er tale om, at børn kommer med skudsår, melder vi det selvfølgelig til politiet,« siger skoleleder Olav Rabølle Nielsen til Fyens Stiftstidende.

Han ønsker i stedet at tage en samtale med forældrene om problemet. Men den holdning går ikke, siger socialministeren.»Jeg er rystet. Totalt rystet. Man har som borger i det her land pligt til at indberette vold mod børn, og som fagperson har man en skærpet underretningspligt,« lyder det uden forbehold fra Benedikte Kiær.

En undersøgelse fra Københavns Kommune viste sidste år, at 19 procent af københavnske skolebørn i 5.-9. klasse har været udsat for vold derhjemme. > >

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu