Læsetid: 2 min.

Professionshøjskole skal fyre 50 ansatte

Professionshøjskolen Metropol må fyre 50 ud af 900 ansatte. Det går ud over kvaliteten af undervisningen, erkender rektor
18. november 2010

Mandag bliver en svær dag for de ansatte på professionshøjskolen Metropol. Der skal siges farvel til 50 ud af de i alt 900 ansatte på skolen, som har godt 8.600 studerende. Ifølge rektor Stefan Hermann skal der spares 33 mio. kr. på næste års budget, hvor finanslovsbesparelserne udgør langt det meste, mens manglende indtjening på voksen- og efteruddannelse udgør en mindre af underskuddet.

»Vi er nødt til at gå alvorligt til værks. Derfor bliver besparelserne omfattende,« siger han og betoner, at økonomien ikke ser bedre ud de kommende år.

»Men vi tager så meget som muligt nu, og gør det korrekt, ordentligt og strategisk rigtigt, så vi i videst muligt omfang har et udviklingsstærkt Metropol. Vi går målrettet til besparelserne, som ikke bare klaskes ud over det hele,« siger Stefan Hermann dog uden endnu at kunne pege på, hvilke områder der skal holde for.

Men besparelserne vil også ramme uden for det administrative område, påpeger han.

»Derfor kan vi ikke garantere, at det ikke går ud over vores kerneydelser. Det lammer en organisation delvis at skulle igennem sådan en omgang. Det svarer til, at Københavns Universitet skulle fyre 500 mand,« siger rektoren.

Skuffede studerende

Kresten Bang Heinfelt, der er lærerstuderende på sidste år og tidligere formand for de Lærerstuderendes Landskreds, undrer sig over, at regeringen opfordrer de unge til at tage uddannelse og uddannelsesinstitutionerne til at optage flere studerende, når de samtidig skærer ned på uddannelserne på årets finanslov og genopretningspakken.

»Der er kun et sted at tage fat, når der skal spares på uddannelse, og det er blandt de ansatte. Det betyder, at folk skal løbe hurtigere, og det rammer os som studerende, fordi der bliver mindre tid til opgaver, undervisning og vejledning,« siger Kresten Bang Heinfelt og påpeger, at det langt fra er første gang, at professionshøjskolerne bliver ramt af diverse nedskæringer:

»Vores sektor er ikke blevet forgyldt af globaliseringspuljen, i stedet har man forringet uddannelserne inden for nogle af de fag, hvor der er allermest behov for mere arbejdskraft. Det er jo grotesk.«

De studerende på Metropol er skuffede over, at ledelsen ikke har orienteret dem om besparelserne.

»Det er et problem, at ledelsen træffer beslutninger, uden at orientere de studerende. Det kommer til at have en effekt på vores hverdag, og det uddannelsestilbud, som skolen leverer til os,« siger Kresten Bang Heinfelt.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu