Baggrund
Læsetid: 1 min.

Rød blok: SU-reform koster kassen for unge

Det nytter ikke, at fattige unge fra lavindkomstfamilier årligt mister over 32.000 kroner, fordi regeringen vil fjerne SU for hjemmeboende unge på ungdomsuddannelser. Det siger oppositionens uddannelsesordførere Kim Mortensen (S), Pernille Vigsø Bagge (SF) og Marianne Jelved (R) i en fælles pressemeddelelse
Indland
20. november 2010

Det nytter ikke, at fattige unge fra lavindkomstfamilier årligt mister over 32.000 kroner, fordi regeringen vil fjerne SU for hjemmeboende unge på ungdomsuddannelser.

Det siger oppositionens uddannelsesordførere Kim Mortensen (S), Pernille Vigsø Bagge (SF) og Marianne Jelved (R) i en fælles pressemeddelelse.

De kalder det »uacceptabelt og sølle« og frygter, at unge i gymnasiet, på HF og erhvervsuddannelsene måske dropper ud, hvis de mister SU.

De tre oppositionspartier går efter at opfylde to mål i SU-forhandlingerne:

»Flere unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse og en videregående uddannelse, og unge skal hurtigere igennem en videregående uddannelse, så der er nok arbejdskraft i fremtiden, lyder det.

»Vi er åben for at diskutere forskellige løsninger, der fremmer disse to mål. Vi ser frem til at drøfte regeringens egne forslag om bonusordninger, hvis de kan være med til, at flere unge bliver hurtigere færdig med deres uddannelse,« skriver Kim Mortensen, Marianne Jelved og Pernille Vigsø Bagge i pressemeddelelsen.

De tror ikke på, at flere får en videregående uddannelse, når man afskaffer et ekstra år - det såkaldte fjumreår - med SU ud over normeret studietid.

Det sjette år med SU er en sikkerhed for unge, som har været gennem studieskift, sygdom eller andre forsinkelser, mener de tre uddannelsesordførere. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her