Læsetid: 3 min.

Eksperter sår tvivl om gevinst ved reform af efterløn

Der er stor uenighed om, hvor mange efterlønsmodtagere der blot vil rykke til andre offentlige ydelser, hvis Lars Løkke reformerer efterlønnen. Efterlønsforsker siger 40 procent, mens andre eksperter vurderer tallet til at være 16 eller 29 procent
31. december 2010

Alt tyder på, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil reformere den danske efterlønsordning i kampen for at udvise økonomisk ansvarlighed. Men der hersker stor uenighed om, hvor mange milliarder Løkke kan spare ved en efterlønsreform.

Per H. Jensen, der er efterlønsforsker og ph.d. ved Institut for Økonomi, Politik og Forvaltning på Aalborg Universitet, kalder det 'løgn og latin', at et stort flertal af efterlønnerne kan komme tilbage i ordinære job.

I dag er godt 140.000 på efterløn.

»Mit bud vil være, at omkring 40 procent vil ende på andre offentlige ydelser, hvis ikke de er på efterlønsordningen. De er for nedslidte til at arbejde og kan ikke vende tilbage til jobmarkedet,« siger Per H. Jensen, der også peger på, at 60 pct. af efterlønnerne har dårligt helbred, og en betydelig del af dem reelt set ikke vil være i stand til at have et fuldtidsjob.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Efterlønsordningen dør vel ud af sig selv, eftersom de unge ikke tilmelder sig den, da de godt ved den ikke varer evigt.

Handler al snakken om afskaffelse af efterlønsordningen ikke mere om, at borgerne skal vænnes til at afskaffe velfærdsordninger?
Og konkret vælger man så denne ordning ud, fordi der så relativt let kan skaffes opbakning til det blandt vælgerne.

Men man skal gøre sig klart, at når/hvis efterlønnen afskaffes, så vil der blive peget på andre områder, der nødvendigvis skal 'reformeres.'