Læsetid: 2 min.

Fire anholdt for terrorplaner mod JP/Politikens Hus i København

PET har anholdt fire personer i Herlev og Greve for et planlagt terrorattentat mod Jyllands-Postens lokaler på Rådhuspladsen i København. Tre kom fra Sverige i nat
PET har anholdt fire personer i Herlev og Greve for et planlagt terrorattentat mod Jyllands-Postens lokaler på Rådhuspladsen i København. Tre kom fra Sverige i nat
Indland
29. december 2010

Politiets Efterretningstjeneste (PET) har i dag anholdt fire personer, der mistænkes for at forberede et terrorangreb i København. Anholdelserne fandt sted dels i en lejlighed på Mørkhøjvej i Herlev, dels i en lejlighed i Hedelyparken i Greve.

Forud for anholdelserne er gået længere tids overvågning og efterforskning, som har været gennemført i tæt samarbejde mellem det svenske sikkerhedspoliti, SÄPO, og PET.

Tre af de anholdte mænd har bopæl i Sverige og er indrejst i Danmark natten til onsdag.

Der er tale om en 44-årig tunesisk statsborger, en 29-årig svensk statsborger, født i Libanon, og en 30-årig svensk statsborger, hvis oprindelsesland indtil videre er ukendt.

Den sidste af de anholdte har bopæl i Danmark. Det drejer sig om en 26-årig irakisk asylansøger.
Samtidig med anholdelserne i Danmark har de svenske myndigheder i Stockholm anholdt en 37-årig svensk statsborger af tunesisk oprindelse.

Der er i forbindelse med anholdelserne i Danmark gennemført ransagninger, hvorunder der blandt andet er beslaglagt plasticstrips, der kan anvendes som håndjern, samt en maskinpistol med tilhørende lyddæmper og skarp ammunition, oplyser PET.

På baggrund af efterforskningen i sagen er det PET¹s vurdering, at de anholdte var i færd med at forberede et terrorangreb rettet mod en avis, der efter PET¹s opfattelse er Jyllands-Posten i København.

Det er ligeledes vurderingen, at angrebet skulle have været gennemført én af de nærmeste dage.
I forbindelse med anholdelserne siger chefen for PET, Jakob Scharf:

- Med anholdelserne er det lykkedes at afværge et umiddelbart forestående terrorangreb, hvor flere af de mistænkte, der må betegnes som militante islamister med forbindelser til internationale terrornetværk, efter PET's opfattelse ville forsøge at trænge ind i JP/Politikens Hus i København og dræbe så mange som muligt af de tilstedeværende personer.

- Anholdelserne understreger alvoren af den terrortrussel, som er rettet mod Danmark og især mod institutioner og personer med tilknytning til tegninge-sagen., siger Jakob Scharf.

- Når det har været muligt at afværge de konkrete terrorplaner, skyldes det en omfattende og meget krævende efterforskningsindsats i både Sverige og i Danmark og ikke mindst et yderst effektivt samarbejde mellem det svenske sikkerhedspoliti og den danske efterretningstjeneste, siger PET-chefen.

Det planlagte terrorangreb er efter PET¹s opfattelse afværget som følge af anholdelserne, og sagen fører derfor ikke til en ændret vurdering af terrortruslen mod Danmark.

Det forventes, at der i morgen vil blive holdt grundlovsforhør om varetægtsfængsling i sagen.
/ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Sådan har det ikke altid været. Hvorfor mon...?

Torben Skov.

Skal det forståes sådan, at det dybest set er i orden, da det er selvforskyldt.
Jeg tager kraftigt afstand fra disse gale, muslimske, formørtkede bombemænd/damer.

Det kan ikke være anderledes. Det her kommer samfundet til, i stigende grade i dette århundrede, til at leve med.

Om det er tilsigtet, må guderne vide. Det er i alt fald et uundgåeligt resultat af 30 års fejlslagen flygtninge- og indvandringspolitik. De anholdte mænd er i deres 'bedste alder', og burde være midt i at bidrage positivt til det samfund de har valgt at leve i. Om de er skyldige vil en retssag vise, men de er næppe anholdt helt uden grund.

Hvem i alverden tror for alvor, at disse evt. terroranslag er resultat af en forkert indvandrerpolitik?
De er formodentlig udslag af den vanvittige, rabiate og udemokratiske indstilling kaldet islamisme.
Hvor langt ind i islam denne islamisme så strækker sig, er ikke til at vide.
Så længe Saudi Arabien og Iran finansierer den globale terrorisme/islamisme vil det fortsætte.

Nok bare endnu en borgerkrigsmanøvre fra PET's side. Lad os nu se hvad der sker i byretten. Her plejer PET's anklager at fuse ud i ingenting.
Desuden så har PET lige fået en vandgang i og med at "tuneseren" er blevet totalt frikendt, og da PET jo en gang imellem har brug for at vise for skatteyderne, at de laver noget for de mange mio kr., hvert år suger op ad statskassen, ja, så er tuden denne gang kommet til de fire anholdte.
På et tidspunkt har PET vel haft fat i alle danskere i deres paranoide jagt på terrorister, så tilsendt kan Jacob Scharff anholde sig selv for der er ikke flere tilbage.
I Holland fes "terrorsagen" mod somalierne også ud. Af de 12 anholdte er de 11 allerede løsladt, så
hvor længe endnu kan de forskellige landes PET'er blive ved med at køre os udnt i manegen.
Det her handler ikke om "terrorisme", men om at bevar og forøge et lukrativt job, prestige, og en fliok drengerøve, der aldrig blev færdig med at lege Zorro og Den sorte hånd.
Se da for satan at blive voksen og få et liv....

Arne,
med mindre du har insider-viden, kan du jo ikke vide, om der er noget om sagen. Jeg kan godt se din pointe, mem fordi PET´s materiale før er smuldret, behøver det jo ikke gøre det hver gang.

Men hvis der er noget om det, tvivler jeg på, at det har noget med indvandrerpolitik at gøre (jf. andre indlæg). Det har snarere noget at gøre med, hvordan vi behandler andre folkeslag i en verden, en hel del af os helst ikke vil sammenligne os med.

Kim Øllgaard: "Skal det forståes sådan, at det dybest set er i orden, da det er selvforskyldt."

Det skriver du, ikke jeg!

Næh-Indvandringspoliktikken er ikke den direkte årsag, men den er kraftigt medvirkende til at unge muslimer søger de rabiate. Den danske racisme findes og det er ikke nemt at skulle finde sig i at der bliver råbt perker efter én. Eller at børn på koloni ikke får lige så meget slik som de danske børn. Eller ikke får hjælp hvis de har behov, men blot må sejle deres egen sø. Ingen venlige smil til et sort barn. Jeg kender skam konkrete eksempler.

En sympatisk ung dansk kvinde har denne blog, som er værd at læse.

http://helenhajjaj.wordpress.com/about/

Jeg havde engang en tunesisk-fransk ven, som var sortbælte i karate. Når nogen kaldte ham "perker" nåede de sjældent at opfatte hvad der skete. Det synes jeg egentlig er helt i orden :-)

De kræfter der ønsker ustabilitet i mellemøsten har givet et stort ansvar, men vi må jo gøre noget der betyder at de de synes at vi er et mål. For deres virke- og interessefelt er mellemøsten.

Kampen om muhammedtegningerne og den påhæftede ytringsfrihed er i mine øjne forkvaklet. Hvis verden skal være global må vi også lære at respektere andre værdier og ikke blot være kulturimperialister.

Sagen vendes så på hovedet når Wikileaks vil lufte ytringsfriheden. Så er der ingen grænse for de eventuelle skader. Men afsløringerne har jo ellers senest vist at én af mellemøstens gamle slyngler stod bag afbrænding af en dansk ambassade.

I virkeligheden drejer det sig måske om, at når man stikker næsen frem på den store arena, så må man også forvente blodtud. Danskerne er squ ikke uskyldige. Dk fører sig frem med våben, bål og brand i fjerne lande hvor de ikke har noget at gøre.

Og jo, jeg støtter skam de danske soldater, men ikke de demagoger der sendte dem afsted.

http://politiken.dk/debat/dagenstegning/ECE1140128/en-farlig-karl/

Ja man kan forestille sig meget.

Jeg kan fx nemt frestille mig, at de anholdte er blevet kultiveret af en vestlig efterretningstjeneste for at holde myten om krigen mod terror i live, så imperiet kan ekspandere.

Ikke fordi jeg ved noget om den konkrete sag, men det er bare så klassisk.

I USA er selv visse ankre på FOX begyndt at tale om at de fleste af FBIs terroranholdelser er sager, hvor de selv har kultiveret terroristerne. Ikke fordi FOX er noget sandhedsvidne, men det er da et kuriosum.

Hvis du har glemt hvordan det spiller kan du jo starte med at genlæse Huxleys 1984. Evig krig mod terror.

Vi kan også lige nå den her af Göring:
"the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country."

Heinrich R. Jørgensen

Der var nu George Orwell der skrev "1984", og Aldous Huxley "Brave New World", men det er den tredje af det 20. århundredes dystopikere, den muntre pragmatiker Josef Goebbels (ikke Herman Goering) der rammer plet i beskrivelsen.

Heinrich yes Orwell - dang, jeg havde den der fornemmelse i nakken mens jeg skrev Huxley.
Men uddyb lige den med Goebbels. Han har sagt mange dybe ting - han læste jo også Bernays, men han skrev vist ikke Görings replikker.

Det hører da til emnet at diskutere om en given organisation / konspiration eller efterretningstjeneste har "kultiveret terrorister" som nævnt af Jacob Hede men i denne sag er en sådan kultivering af terrorister udelukkende foretaget af Jyllandspostens Flemming Rose og Kurt Vestergård som egenhændigt har åbnet en kattelem i Danmarks fæstningsværker for mellemøstlige terrorister med den komplet unødvendige og dybt forkastelige Muhammedtegning.

Hver gang Danmark således som igår bevidner et terrorforsøg bliver vi derfor nødt til at diskutere emnet muligt landsforræderi og kultivering af mystiske zionistiske interesser via Vestergård og Rose for det er indiskutabelt at mellemøstlige muslimer har fået øje på ikke bare Danmark men også på Europa efter Muhammedtegningene.

Den eneste kultivering af terrorister der er foregået er Flemming Rose og Kurt Vestergård og Jyllandspostens ledelse derfor ansvarlig for.

På en anden tråd nævnes det at de aktuelle terroristers mål kunne have været Kronprins Frederik der skulle på et længe planlagt besøg på JP i KBH. igår.

Hvid vi alle kan være enige om at det dybt forkasteligt og landsskadeligt at kultivere terrorisme som Flemming Rose og Kurt Vestergård og JP indirekte har gjort det med deres Muhammedtegning så ville det dertil være komplet absurd og Monty Pythonsk og historisk uhørt hvis eneste konsekvens af dette mulige terroranslag mod Kronprins Frederik bliver at Dronning Margrethe og det samlede Kongehus fremover smider Jyllandsposten ulæst i skraldespanden.

Man kan være uenig i præmisset for Muhammedtegningerne, men at påstå at de "egenhændigt har åbnet en kattelem i Danmarks fæstningsværker for mellemøstlige terrorister med den komplet unødvendige og dybt forkastelige Muhammedtegning." er for mig at se fuldstændigt hen i vejret.

For JP var Muhammedtegningerne endnu et indlæg i deres lange kampagne for DF og stramninger af indvandrerpolitikken, og denne årsag kan man være politisk uenig i, jeg er i hvert fald.

Men at relativisere skylden ved at påstå at JP selv har været ude om at morderiske fanatikere vil slå dem ihjel for tegningers skyld, synes for mig at se at kunne sammenlignes med at relativisere skylden i forbindelse med f.eks. hustruvold. Ja, det kan godt være hustruen var skide irriterende, men det er ikke et acceptabelt forsvar for at manden tæskede hende. Sålænge der ikke kan plæderes selvforsvar ligger skylden ene og alene hos den voldelige, og det gør den også i forbindelse med denne her sag.

Sune Olsen skriver "Men at relativisere skylden ved at påstå at JP selv har været ude om at morderiske fanatikere vil slå dem ihjel for tegningers skyld -osv - osv -".

Det er meget enkelt. Hvis Flemming Rose og Kurt Vestergård og JPs ledelse ikke vurderede og prioriterede den højst sandsynlige risiko for at deres provokerende og fornærmende Muhammedtegning ville tiltrække terrorisme til Danmark og Europa har de handlet dybt debilt og kritisabelt.
Vi var en hel del der vidste de vi så Muhammedtegningen at den ville forårsage muslimsk terror i Danmark, som det nu også er tilfældet.
Kan nogen hævde uden at lyve at en formentlig begavet journalist som Flemming Rose, der tilmed dengang bestred jobbet som kulturredaktør på JP ikke skulle have forstået den højpotente risiko for terror begrundet ikke bare i den dybt fornærmende Muhammedtegning også i teksten der ledsagede tegningen. Komplet absurde ord som postulerede at muslimer skulle være rede til at tåle spot og hån og latterliggørelse hvis de ville bo i Danmark.
Heller ikke du - Sune Olsen bliver nogensinde parat til at blive udsat for spot og hån og latterliggørelse.

Muhammedtegningen var ganske en krigserklæring til alle potentielle muslimske terrorister såvel i som udenfor Danmark.

At nogen mennesker stadig kan påstå at Muhammedtegningen var udtryk for ytringsfrihed eller at stadig tro på samme påstand er intet mindre end tragisk.
I Israel kender man til sådanne karikaturtegninger - desværre er der ingen statisk på hvor mange der er sårede eller døde hen over årene dernede på grund af voldelige og agressive reaktioner som sådanne tegninger har afstedkommet
At bringe sådanne tegninger til Danmark og bruge dem i et forløjet ytringsfriheds-korstog er intet mindre end en hån og forbrydelse mod det danske folk der har tradition for fredelig og konstruktiv dialog med fremmede kulturer.

Kaspar Olsen:

Jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte på at svare på dit indlæg. Men et sted skal jo være det første:

"Heller ikke du - Sune Olsen bliver nogensinde parat til at blive udsat for spot og hån og latterliggørelse."

Nej, det er aldrig rart, og det burde heller ikke være en offentlig avis' mission at føre en kampagne for at håne og spotte en religion eller en befolkningsgruppe. Men derfor kan jeg også svare igen, enten sagligt, eller ved at nedværdige mig til at synke ned på afsenderens niveau og håne og spotte igen. En voldelig reaktion er ikke på nogen måder acceptabelt eller en naturlig følge.

Og nej, jeg køber heller ikke ytringsforkæmpernes argumenter om at det er for at forhindre selvcensur. Selvcensur forekommer hele tiden i det daglige, det er faktisk en del af det at være civiliseret, og den bliver anvendt i forbindelse med alle mulige situationer, så at vælge lige præcis det her emne som spydspids for en ytringsfrihedskampagne, viser for mig at se klart de forløjede bevæggrunde for tegningerne.

Når det er sagt, så vil jeg stadig hævde at der ikke er nogensomhelst belæg for at relativisere terroristplaner eller terrorangreb i den her forbindelse. Tegningerne er trykt, dumheden er gjort, men jeg vil aldrig nogensinde kunne få mig selv til at sige "at de jo også selv var ude om det" hvis nogen mennesker bliver såret eller dræbt af terrorister med tegningerne som begrundelse.

Det er simpelthen et retsstatsprincip som jeg holder for nødvendig at holde fast i og gøre opmærksom på for andre, både overfor potentielle terrorister, men så sandelig også overfor en VKO-regering, der ikke har vist sig tilbageholdende med at slække på grænsen mellem lovgiver og magtudøver.

Det er simpelthen et princip, og muligvis går jeg xenofobernes ærinde i denne her sag, det får være, jeg nægter at relativisere mord på civile på baggrund af personlig overbevisning, det være sig religiøs eller politisk.

Og så vil jeg også gerne tillade mig at stille spørgsmålstegn ved dit udsagn om at der skulle være en særlig dansk tradition for "fredelig og konstruktiv dialog med fremmede kulturer". Vi har da så sandelig ikke holdt os tilbage i forhold til f.eks. andre vestlige kolonimagter, og når vi har, har det først og fremmest været på grund af manglende evne snarere end en særlig dansk tradition for forståelse.

Sune Olsen

Hvis man nu som tankeeksperiment (Ikke mindst for at spare på skriveriet) nu tog denne vores diskussion over i et amerikansk retssalsdrama som kendt fra TV men ikke helt så patetisk som sådanne amerikanske retssalsdramaer kan være.
Sagens kerner er følgende:
Forsvarssiden ville naturligvis forsøge at overbevise dommerne om at Kurt Vestergårds rolle i sagen blot var den nyttige idiots - måske var han kun besat af at få sine 5 minutters berømmelse.
Hvortil anklagebænken ville påvise overfor samme dommer at havde Kurt Vestergård forvorrent karikeret og spottet en katolsk eller buddhistisk eller kristen figur eller et andet helligt ikon (der som Muhammad opfattes hellig for Muslimerne) ville Kurt i henholdsvis et katolsk land eller buddhistisk land eller kristent miljø have fået øerne i maskinen uanset sine undskyldninger
Forsvaret ville ligeledes forsøge at få JyllandsPosten frikendt for ansvar i sagen ved at hævde momentant idioti eller manglede situationsfornemmelse fra ledelsens side eller finde andre argumenter fra samme ansvars- forflygtigende skuffe.
Men Flemming Rose kan forsvaret sgu næppe redde i dette "amerikanske retssaldrama".
For enten har Flemming på forhånd vidst at Muhammedtegningen ikke kunne undgå at føre til terrorisme i Danmark som tilfældet også er idag og så er han skyldig som anklaget eller også var Flemming dengang komplet ”-----/dårligt begavet” uden på nogen måde at være kvalificeret til at være journalist eller endda kulturredaktør for en avis som JP (der i øvrigt hævdes ofte at være et zionistisk talerør uden at der forligger en dom for det – så vidt jeg ved).
Så hvilket argument skulle forsvaret vælge som forsvar for Flemming Rose?
At Flemming Rose var komplet uvidende om at Muhammedtegningen med nærmest 99.9 % sikkerhed ville føre til terrorisme i Danmark især sådan som tegningen blev leveret med ledsagende ord om at muslimer skulle finde sig i spot hån og latterliggørelse.
Ikke engang gårdvagten på Flemming Rose's gamle skole ville have kunnet have reddet Flemming fra konsekvenserne af at mobbe de andre børn på denne særdeles grove måde.
Det er nemlig der sagen står - enten var Muhammedtegningen en decideret krigserklæring og rød klud der enten ville / skulle trække terrorisme til Danmark - eller også er Flemming Rose så negativt "alternativt begavet" at skældsordet der dækker fænomenet end ikke er opfundet endnu.
Uanset hvad et svært valg for forsvaret.
Er Flemming Rose skyldig som anklaget eller inkapabel i en endda meget svær grad til det daværende job som kulturredaktør på JP.
Og hvilken dom kommer nævningene derefter til?
.

Søren Mikkelsen

Underligt at maalet skulle vaere Politikens hus paa Raadhuspladsen; kendte de ikke til JPs store fine hus paa Kgs. Nytorv? Det virker inkompetent. Eller ogsaa er de temmelig ligeglade med at ramme ved siden af.

I saa fald er der ikke nogen sikre steder mere i Dk. Til lykke, VKO/Zion, jeres strategi er fuldbragt: magt gennem evig krig.

Heinrich R. Jørgensen

Jakob Hede:
"Men uddyb lige den med Goebbels. Han har sagt mange dybe ting - han læste jo også Bernays, men han skrev vist ikke Görings replikker."

Du har ret, og jeg tog fejl på den konto. Jeg var helt sikker på det var reklameministeren der havde sagt det citerede, og undlod at tjekke det. Det tæller som to fejl. Beklager.

Sune Olsen

Iøvrigt mener jeg - at der øjeblikkeligt bør tages initiativ til at skabe en lov der forbyder alle selvbestaltede provokatører af enhver slags eller andre personer der yderst hemmeligt repræsenterer fremmede magters eller ekstremistiske magtgrupperingers skumler interesser - i at skabe tegninger film eller bøger hvis formål blandt andet kan være at skaffe terrorisme eller krig til Danmark.

Findes der allerede en sådan lov bør man naturligvis nu undersøge om JP og Kurt Vestergård og Flemming Rose kan tiltales i henhold til denne.
Ikke mindst fordi at denne foruroligende stigende udvikling i terroranslag mod Danmark viser at disse af Muhammedtegningen inviterede terrorister vil blive ved og ved med deres terrorangreb indtil de får succes med et terrorangreb på Jyllandspostens lokaliteter og personale.

OK Kaspar - hvis du finder frem til den lov, så foreslår jeg at vi bruger den til noget substantielt, såsom øjeblikkeligt at trække vores besættelsestropper ud af Afghanistan.
At erobre og smadre andre folks lande er virkelig provokerende - fx taler vi stadig om at nogen besatte os for 60 år siden - og de var endda så civiliserede at de undlod at smadre vores land.
Og ja jeg ved godt at den officielle mytologi angiver at vi smadrer deres land for at hjælpe dem selv - det mener jeg blot er løgn.