Læsetid: 3 min.

Hvorfor administrerer vi så meget på universiteterne?

Universiteterne står over for fyringer, og forskerne risikerer dermed at få endnu flere opgaver, der ikke handler om forskning, uddannelse og vidensformidling. Derfor lyder spørgsmålet til universiteternes ledelse og politikerne: Hvad det er for arbejdsopgaver, som universiteterne ikke behøver at løse som følge af personalereduktion?
22. december 2010

Mange danske universiteter ser en tid i møde med afskedigelser. Grundene er flere, og de ansættelseskategorier, som rammes, er også varierende. Men en medarbejderkategori, som med sikkerhed rammes de fleste steder, er de såkaldte TAP-medarbejdere, altså det teknisk-administrative personale.

Dette er en medarbejderkategori, som er vokset kraftigt i de seneste år, og måske er administrationen nogle steder også blevet for tung, som forskellige undersøgelser peger på. Mit ærinde her er dog ikke at forholde mig til, om der er for mange eller for få TAP'er på universiteterne, men derimod at fremsætte det synspunkt, at nogen vil komme til at lave det arbejde, som de fyrede TAP-medarbejdere lavede, medmindre man også fjerner de arbejdsopgaver, som TAP'erne har bestridt. Min bekymring er, at det formentlig er det modsatte scenario, vi (forskere) kan frygte, nemlig at der ikke bliver færre, men nok snarere flere, arbejds- opgaver på fremtidens universitet, som egentlig burde løses netop af TAP-medarbejdere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu