Kommentar
Læsetid: 1 min.

Kender du til greenwashing?

Dagbladet Information undersøger danske kommuners klimaindsats. Hjælp os og del din viden med vores hold af journalister: ’Hvem kæmper nu for klimaet?’
Dagbladet Information undersøger danske kommuners klimaindsats. Hjælp os og del din viden med vores hold af journalister: ’Hvem kæmper nu for klimaet?’
Indland
2. december 2010

Når EU møder op i Cancun med lige så lave ambitioner som ved det fejlslagne COP15 i København, så findes en væsentlig del af forklaring i de stærke erhvervsinteresser der modarbejder klimaambitionerne i EU.

I blandt disse interesser er Business Europe, der blandt andet har Dansk Industri og Dansk arbejdsgiverforening som medlemmer, og er en af de organisationer der har været mest indædt i lobbyismen mod højere klimaambitioner i EU.

Men hvordan forholder det sig egentlig med de danske virksomheders klimaindsats? Deltag i debatten, og hjælp os med at afsløre virksomheder, der opfører sig mindre grønt end den giver udtryk for?

Serie

COP16 - læsernes bidrag

COP16 er i fuld gang, men hvordan står det til med klimaindsatsen i Danmark? Vi håber, at I vil hjælpe os med at grave videre i Danmarks klimaproblemer.

Seneste artikler

  • Er din kommune klimasynder?

    30. november 2010
    Dagbladet Information undersøger danske kommuners klimaindsats. Hjælp os og del din viden med vores hold af journalister: ’Hvem kæmper nu for klimaet?’
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Gladsaxe Kommune satser på greenwash

Det er opfattelsen i Gladsaxeafdelingen i Danmarks Naturfredningsforening (DN Gladsaxe).

På dette link kan du læse om DN Gladsaxes syn på Gladsaxe Kommune i relation til natur og miljø:

http://dn.dk/Default.aspx?ID=2372&PID=10482&NewsID=873

Når jeg henviser til dette link, som rummer en konkret historie om, hvordan Gladsaxe kommune efter DN Gladsaxes opfattelse håndterer natur- og miljøforhold, så skyldes det, at der formentlig er tale om en meget anvendt metode inden for andre miljøforhold og i andre private, statslige og kommunale virksomheder.

Metoden er bl.a. en konsekvens af, at det er blevet almindeligt at udvide sin PR-afdeling mhp. øget spinvirksomhed langt ud over, hvad der synes rimeligt samtidig med, at alle politikere og virksomheder i dag prøver at fremstå som "grønne", hvad enten de er det eller ej.

Rolf Czeskleba-Dupont

CO2-neutralitet for træfyring er GREENWASH: Det er en af de mest vidledende kampagnetiltag, politikerne og diplomater i Kyoto-opfølgningen overhovedet har fundet på. Den metafysiske henvisning til hvor meget CO2 træ har bundet i fortiden, duer ikke som begrundelse for projektvurderinger. Al den stund at det samme også kan siges om de fossile brændsler - at de ikke frigiver mere ved afbrænding. Desværre har klimaministeren endu ikke fattet det og krævet dokumentation for fremtidens skovvækst-muligheder på den nordlige halvkugle, når afbrænding af træ/pellets krediteres som 0 CO2-emission. Københavns Kommune bygger endda sin CO2-neutralitetsmålsætning overvejende på samme skrøne og har vistnok fået DONG til at gå med til det. Putins skove er for 40 procents vedkommend ikke registreret i Kytoto-sammenhæng. Mon ikke han godt vil underbyde med store mængder og billige priser det der p.t. hentes fra Nordamerika? Demokratierne derovre skal nok finde ud af snydet, jf. sommerens tilløb til ændrede tilskudsregler i Massachussetts. Men hvor længe varer det mon herovre?