Læsetid: 1 min.

Kommentator: Barfoed har flertal i folketingsgruppen

Lars Barfoed har langt flere støtter i De Konservatives folketingsgruppe end Lene Espersen. Hun klynger sig kun til magten, fordi der endnu ikke har samlet sig et klart flertal imod hende, vurderer den borgerlige blogger Jarl Cordua i Information
Lars Barfoed har langt flere støtter i De Konservatives folketingsgruppe end Lene Espersen. Hun klynger sig kun til magten, fordi der endnu ikke har samlet sig et klart flertal imod hende, vurderer den borgerlige blogger Jarl Cordua i Information
29. december 2010

Et flertal af de konservative folketingsmedlemmer ville støtte justitsminister Lars Barfoed, hvis der var valg til partilederposten i dag. Det skriver den borgerlige blogger Jarl Cordua i en kommentar i dagens Information.

Endnu har den konservative folketingsgruppe ikke formelt diskuteret, om der er behov for en ny partileder, men spørgsmålet debatteres i det uformelle.

De seneste ugers udmeldinger fra konservative profiler tyder på, at det inden næste folketingsvalg kan komme til en egentlig tillidsafstemning i folketingsgruppen om Lene Espersens lederskab. Og den skal hun ikke regne med at vinde, mener Jarl Cordua.

»Espersen klynger sig kun til magten, fordi der endnu ikke er et klart flertal i gruppen, der har samlet sig imod hende,« skriver Jarl Cordua i Information.

I en analyse af den ulmende konservative fløjkrig har han delt folketingsmedlemmerne i to grupper alt efter, om de vil støtte Lene Espersen eller justitsminister Lars Barfoed.

På Lene Espersens side kan de sikre støtter reduceres til Henriette Kjær og Rasmus Jarlov. I næste geled kan hun også regne med Helge Adam Møller, Naser Khader og Tom Behnke som sandsynlige støtter.

Omvendt har Lars Barfoed samlet sig sikre støtter i Per Stig Møller, Tage Legaard og Mike Legarth, og sandsynlige støtter i Jørgen Lundsgaard, Vivi Kier, Helle Sjelle, Charlotte Dyremose og Daniel Rugholm. Der er 17 folketingsmedlemmer i den konservative gruppe, og dermed udgør Barfoed et flertal sammen med sine otte støtter.

»Det mest iøjnefaldende ved opgørelsen er ikke, hvor mange støtter Lars Barfoed har, men hvor få egentlige sikre støtter, som Lene Espersen kan regne med,« skriver Jarl Cordua i Information.

»Endelig aner ingen, hvor Brian Mikkelsen kaster sit lod, hvis det skulle komme til en afstemning. Kun er de fleste sikre på, at Mikkelsen – som altid – er at finde på vinderholdet,« slutter han.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvor ved Jarl så det fra ?
Evner journalisten at tale med mere end en kilde?

Det er trods alt Information denne artikel trykkes i.

Vedrørende kilder

Artiklen er ikke bragt i den trykte avis, men er en omtale af den analyse Jarl Cordua har lavet i denne, lavet særligt til information.dk. Under forsidehenvisningen til denne artikel kan ses et link til Corduas analyse, som kan læses her:

Den uerklærede krig

Debatvært
Espen Fyhrie

Jarl Cordua laver ofte indsigtsfulde analyser, men denne gang er det blindt gætværk. Han har ingen kilder i folketingsgruppen, ved derfor ikke hvad der foregår og rammer derfor også langt ved siden af. Personligt vil jeg meget gerne have frabedt mig at være en del af en fløj, som bekæmper en anden fløj. Sådan er forholdene overhovedet ikke. Selv hvis det blot var et forsøg på at opstille en liste over, hvem der er aller bedst venner, er der mange, som er forkert placeret. Alt i alt ville et terningkast nok give et mere retvisende billede.

med venlig hilsen,
Rasmus Jarlov
MF (K)

Hmmm - Barbie Girl - mod Nixon.
Dertil skal man lægge yderst hemmelig viden om at det ifølge traditionen kun er de mandlige borgerlige justitsministre der bliver informeret om at "kilder tæt på justitsministeriet" siden gud ved hvornår har haft Jesus i sikker forvaring på en havestol i et sikret rum - hvor det indtil videre er lykkedes at lære ham at sige ordene "mundo gump".
Hvilket naturligvis er forklaringen på at alle Danmarks mandlige borgerlige justitsministre derfra tror, at de også kan gå på vandet.

Go - Barbie go

Tak til Espen Fyhrie for korklaringen og tak for det link du bragte. Det lagde jeg ikke mærke til, da jeg kommenterede, det i bragte under navnet Emil Rottbøll. Nu er linket og din forklaring imelemtiden fjernet igen og artiklen har fået ny forfatter. Har du også fjernet min oprindelige kommentar?

Hele dette forløb indikerer, at det nok var gået lidt for stærkt pa redaktionen af information.dk. Nu er det jo i juletiden, men alligevel skal i passe meget på med det. Der er mange, som udelukkende læser netaviser og deres kvalitietscheck skal være på samme højde som den trygte avis

Min pointe var at Information.dk bringer for mange Ritzau telegrammer uden først at checke deres sandhedsværdi og at artiklen i bragte under navnet Emil Rottbøll mindede om sådanne et telegramekko. Disse telegrammer indeholder ofte faktuelle fejl og er som alle medieudgivelse politisk tonede i deres valg af sprog, vinkel og redigering. Ved ukritisk at bringe alle disse telegrammer bliver Information budbringer af det samme politiske budskab, hvilket gør avisen mindre uafhængig af partipolitiske og økonomiske interesser.

Der bør laves en eller anden slags journalistisk check af telegrammerne inden de bringes her pa avisens netside.

Na nu forstar jeg min forvirring. Det er to artikler med samme grafisk materiale. Den oprindelig (som kom idag) og den kommenterede (som blev bragt i gaar).

Anyway, jeg staar ved min pointe om Ritzau telegrammerne

Det var ikke så utænkeligt at Barfoed blev den nye partileder. Espersen har desværre ikke formået at udføre denne opgave tilfredsstillende.

Nu hvor ingen snakker om det, kunne jeg godt tænke mig at løfte sløret for vores statsminister efter Helle T.S: Kristian Jensen!

Jeg skrev om det for 2 år siden, da VK stod til en fremragende meningsmåling, at dette ikke ville være tilfældet efter den næste valg. Det samme står jeg stadig ved, selvom meningsmålingerne kraftigt understøtter min påstand.

Omvendt lovede jeg også at være en evig V-tilhænger, hvis partiet for fjerde gang i træk bevarer magten. Det er ikke sket tidligere, og vil formentlig heller ikke ske denne gang.

Men tillykke med vores næste statsminister igen, Kristian Jensen:)

Mikael Petersen, foreløbig har de vist mest brug for en dørstopper. Det kan Bendt Bendtsen nr. 2 så passende klare.
Mon ikke partiet bliver nødt til at tage sin arv alvorligt, hvis det igen skal tiltrække politiske talenter?!