Læsetid: 3 min.

Støjberg: Guldet ligger lige foran jer, kommuner

Nogle kommuner vinder, andre taber lidt på den nye aktiveringslov, erkender beskæftigelsesministeren, men det er kommunernes eget ansvar hvis de ikke kan nå at tilpasse deres aktiveringsindsats til den nye lov, mener ministeren
Man skulle da være en meget ufiks kommune, hvis man ikke ændrede på måden at aktivere på, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Man skulle da være en meget ufiks kommune, hvis man ikke ændrede på måden at aktivere på, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Kristine Kiilerich

16. december 2010

»Nogle kommuner taber lidt, og nogle kommuner vinder lidt,« men »guldet ligger lige foran«.

Sådan lyder beskæftigelsesminister Inger Støjbergs (V) reaktion på, at hendes nye aktiveringslov sender tocifrede millionbeløb efter de nordsjællandske kommuner, mens den straffer kommuner med mange ledige.

Svarene faldt under andenbehandlingen af lovforslaget i Folketinget, og i morgen skal loven færdigbehandles. Men det er helt tydeligt, at loven rammer skævt, mener Socialdemokraterne. Man gør nogle kommuner fattigere og peger fingre ad dem, hvis de ikke gør det godt nok.

»De kommuner, der kommer til at tabe på det her, har typisk en overvægt af ufaglærte kontanthjælpsmodtagere. Det er helt tosset at lave en lov, der endnu engang rammer de kommuner hårdt,« siger arbejdsmarkedsordfører Torben Hansen (S).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Ministeren har indset problemet i at skære i kommunernes økonomi med så kort varsel, og derfor vil beskæftigelsesministeriet de næste to år kompensere kommunernes tab, når det overstiger en vis procentdel af deres samlede budget"

LØGN, LØGN, LØGN.

Husk lige at der er valg til næste år landsforræder Inger Støjbergs og i andre ministre, så i har nu mindre end et år til at gennemføre jeres klamme politik. Hvis VKO sidder i en periode til, ender landet i borgerkrig, så er samfundet infiltreret af bødler.

Der er kun en måde at løse problemet: afskaf aktivering, lad erhvervslivet betale for den arbejdskraft, de forbruger. Og lad det offentlige betale for den arbejdskraft, det forbruger, selvfølgelig. Aktiviering på almindelige ansættelsesvilkår, så man sikrer, at folk ALDRIG ryger ud af dagpengesystemet.

Dorte Sørensen

Det var en underlig dag i Folketinget, hvor en del love var til 2. behandling mange fra oppositionen havde ordførertaler imod lovforslagene og flere blev forlangt tilbage til udvalgsbehandling inden 3. behandlingen . Alligevel var OVK s ordførerne og minister tavse. Så selv om Inger Støjberg mest var direkte uforskammet i sine svar som blev fremprovokeret af Bjarne Laustsen , så var hun dog så meget ”en mand” der turde tage ordet i denne ene sag.. – ” 4) 2. behandling af lovforslag nr. L 71:
Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om aktiv socialpolitik og lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. (Virksomhedsrettet aktivering, ændring af refusionssystemet m.v.).
Af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg).
(Fremsættelse 17.11.2010. 1. behandling 30.11.2010. Betænkning 08.12.2010. Ændringsforslag nr. 2 af 10.12.2010 uden for betænkningen af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg)).”

PS: Til anbefaling læs referatet fra ft.dk. 34. møde Tirsdag den 14. december 2010 kl. 12.00

De nordsjællandske kommuner er bare dygtigere til at finde snilde og fikse løsninger og bedre til at få borgerne til at være sunde og i arbejde, dyrke motion og kvitte smøgerne! Den borgerlige ideologi og menneskeopfattelse fejrer nye triumfer.

De misforståede politikere mener, at det gælder om at gøre alting rigtigt og at jagt på volumen - at blive mere produktiv, som man kalder det - er det samme som at være effektiv.

Desværre er man samtidig så inputfikseret, at man glemmer at se gøremålene i en større sammenhæng - nemlig input sat i forhold til det output, der fremkommer. At være effektiv vil sige at gøre de rigtige ting - ikke bare at sørge for at alle har travlt med et eller andet.

Begreberne arbejde og kapital er de mest misforståede begreber i menneskelivet. De er groft samtidig identifikatorer for vore rollemønstre som forhold mellem herrer og slaver.

Det er nok derfor, at det postindustrielle samfund ikke ved hvad det skal stille op med de bortrationaliserede slaver - taberne - som godtnok har ejendomsret over deres tid, men som ingen ønsker til efterspørge til oparbejdelse af aktiver til deres balance.

Arbejde er en proces, der leder frem til opbyggelse af et aktiv, som er mere værd end summen af de omkostninger, som har medvirket til deres frembringelse.

Jeg er ikke akademiker eller den 'store tænker' og må indrømme, at jeg ikke helt selv kan overskue en reformulering af et samfund, som ikke krænker den enkeltes ejendomsret over sin tid uden at blive mistænkeliggjort som socialsnylter.

Måske forbliver det som nogle af menneskehedens ubesvarede spørgsmål.

Aktiveringsministerens visionære kampagne ”ind med bøvlet” virker tilsyneladende allerede. Nu blot med en ny generation af nyttesløse beskæftigelsesterapier i storbureaukratiet. Med fodring af flere djøffer, der blot skal kunne sige ’virksomhedsrettet’ på den rette måde, og røre den anden vej rundt i kaffekoppen, mens de værner om videreudvikling af årtiers kassetænkning, vækst i eget lag og skiftende juridiske krumspring under papirdyngerne i kommuner og virksomheder. For ikke at tale om flere overgangsordninger og lappeløsninger, som allerede er i støbeskeen. Måske det også kan blive til et par rundture og nogle refusions motorveje på bananen, hvis udvalgte valgkredse ikke er helt tilfredse med det visionære 3. generations bøvl og ikke kan sætte sig ind i ministerens drømme om den nye eksportvare; aktiveringscirkus til Kina

Guldet ligger lige foran dem, siger Støjberg. Her er det jo sort på hvidt. Aktivering handler ikke om de ledige, men om kampen mellem stat og kommuner. Det er helt feudalt: "Den, der betaler bestmmer musikken."
Vores regering afslører sig sele. Indsigt på laveste plan. Hovmod i højsædet.

Martin Jeppesen

Det her handler jo tydeligvis kun om en ting: Man
vrider økonomisk set armen om på de "problematiske" kommuner, for at de skal følge de nye aktiveringsregler.

Kommuner med et højt antal ledige fratages midler, fordi de skal tvinges til at hente dem ind igen ved at sende alle modtagere af offentlig støtte i virksomhedspraktik.
Hvad kommunerne med et lavt antal ledige skal bruge de forøgede midler til, kan man så kun gisne om. Jeg håber personligt at de vil blive brugt på uddannelse og offentlige hospitaler, da det er to områder som er blevet ramt hårdt under den siddende regering.

Man kan forestille sig at Inger Støjberg har en eller anden vrangforestilling om at kommunalt sponsoreret gratis arbejdskraft (uden rettigheder eller fagforeningsindflydelse) til private firmaer vil skabe et økonomisk boom, som vil resultere i at de evigt filantropiske virksomhedsledere i ren financiel overskudsglæde vælger at ansætte de gratis arbejdere til en normal løn - og ovenikøbet betale den selv!

Det er utopi af den mest usandsynlige karakter.