Læsetid: 10 min.

Virkeligheden indhenter Fogh

Han forvandlede en højkonjunktur til en kriseøkonomi, han smadrede sit politiske parti og gjorde det farligere at være dansker i verden. Det står nu klart, at Anders Fogh Rasmussen ikke var en stor statsminister
Anders Fogh Rasmussen forlod den 5. april 2009 statsministerposten i Danmark for at tiltræde som generalsekretær for NATO. Information har talt med en række eksperter og politikere i forsøget på at gøre status over Anders Fogh Rasmussens eftermæle.

Anders Fogh Rasmussen forlod den 5. april 2009 statsministerposten i Danmark for at tiltræde som generalsekretær for NATO. Information har talt med en række eksperter og politikere i forsøget på at gøre status over Anders Fogh Rasmussens eftermæle.

Christian Als

23. december 2010

Folk standser glanende op på Christiansborgs gange, da Anders Fogh Rasmussen passerer forbi med sine sikkerhedsvagter i hælene. Hans smil er lige så stramt som sømmene i det skræddersyede jakkesæt, og i den forstand ligner han sig selv; kontrolleret og beslutsom.

Men for hvert skridt, han tager, skriver historien en linje i hans eftermæle. Og det bliver ikke nær så sømmeligt, som hans ufejlbarlige image.

For Foghs økonomiske politik var slet »ikke så ansvarlig, som den burde have været«, som Schlüters tidligere finansminister Palle Simonsen (K) siger.

»Han er den statsminister, der har haft det mest favorable udgangspunkt, og det har han formøblet,« lyder en anden hård dom fra professor Ove Pedersen, Copenhagen Business School.

Fogh efterlod både økonomien og Venstre i nedgang og Danmark i krig.

»Jeg er slet ikke sikker på, at jeg har lyst til at huske ham,« siger William Friis-Møller, der har været ambassadør i en menneskealder og stadig husker Foghs håndtering af Muhammed-krisen som et af de største udenrigspolitiske fejltrin nogensinde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Torben Jørgensen
 • Robert Ørsted-Jensen
 • Espen Bøgh
 • Torben R. Jensen
 • Jørgen Steen Andersen
 • Claus Oreskov
 • Andreas Trägårdh
 • Steffen Gliese
 • Lars Jorgensen
 • Allan Vinther Tønder
 • Esben Maaløe
Torben Jørgensen, Robert Ørsted-Jensen, Espen Bøgh, Torben R. Jensen, Jørgen Steen Andersen, Claus Oreskov, Andreas Trägårdh, Steffen Gliese, Lars Jorgensen, Allan Vinther Tønder og Esben Maaløe anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Rohde: »Vi skulle bruge skattestoppet til at føre en opdragende debat i befolkningen."

Et glimrende citat, der siger noget om det menneskesyn, der driver de borgerlige liberalister.

Søren Kristensen, johnny volke, Claus Oreskov, Denise Jerian, Uffe Illum, Steffen Gliese og Søren Bro anbefalede denne kommentar
Søren Mikkelsen

Slutter hans indevaerende NATO-job i 2014? Til den tid er han 61, ikke helt pensionsparat... vil de have ham til endnu en 5aars tur?

Naa, men han flytter jo nok til USA bagefter.

Guantanamo, Søren Mikkelsen, afgjort til Guantanamo. Heldigvis virker karmalovene da endnu.

Jette M. Abildgaard, johnny volke, Steffen Gliese og Søren Bro anbefalede denne kommentar

Han vil blive husket som manden der tiltede Danmark efter 100 år med økonomisk og politisk fremgang. Spørgsmålet er om han også vil provokerer en ny politisk tid, som hans åndsfæller fik gjort efter 1864.

Per Torbensen, johnny volke, Claus Oreskov, Uffe Illum og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Det er mig en gåde
at en åbenlys fanatiker som Anders Fogh
kunne forføre over halvdelen af vælgerne
i så mange år.
Havde Danskerne deponeret fornuften
i det nye samtalekøkken?
&
Er fornuften forduftet for evigt?
&
Hvorfor faen fortsætter et ( næsten )
samlet folketing ud ad fordummelsens formørkede
Venstre-plovfure?

Fogh, tjaeh han er et ynkeligt magtmenneske
som er skredet fra regningen.
Han kommer til at rende rundt med en narrehat
i resten af sit liv,
og intet er værre for en oppustet Venstremand end
AT VÆRE TIL GRIN!

~~*~~Th

Fogh Rasmussen største helligbrøde var som Palle Simonsen nævner, at han på bedste socialdemokratiske vis tillod, at den offentlige sektor voksede på eksorbitant vis ----- det skal vi lide med i generationer --- træls !

@John Funder - Hvis den offentlige sektors vækst så havde betydet bedre offentlig service, ville pengene da i det mindste have gjort nogen nytte, men stort set hele væksten (hvis ikke mere end det) gik til en fortsættelse af New Managements-idiotiens uproduktive fedtlag af kontrol, dysfunktionel evaluering og alle de rapporter, som ingen læser eller som bliver læst af et nyt lag eksperter på et andet kontor. Clajs Hjort Frederiksen har ret - der er aldrig før blevet brugt så mange penge i stat, regioner og kommuner - men servicen er stort set over alt blevet dårligere.

Andre har her taget sig af løgnene og de inden- og udenrigspolitiske løgne og katastrofer. I en vis forstand er Fogh-regeringernes største forbrydelse, at man forlod den visdom, som der borgerlige før forfulgte venstrefløjen og fagforeningerne med: Der må ikke ske en vækst i forbruget, som ikke er finansieret af øget produktivitet og øget produktion. Der skal være balance mellem forbrug og produktion.

Pauselån, skatteloft og andet djævelskab har postet adskillige hundrede milliarder kroner ud i luksusforbrug - og ejendomsprisernes urealistiske himmelflugt kunne så belånes yderligere med den svikmølleeffekt, som var vores hjemlige bidrag til den internationale finans- og finansieringskrise. Denne ikke-borgerlige, ja antiborgerlige politik blev alene ført som den sikre bestikkelsesmetode, som den stemmekøbsmekanisme, der kunne sikre OKV-regeringerne flertallet også ved næste valg.

Denne "økonomiske forbrydelse" vil formentlig - set fra "Fremtiden" - veje lige så tungt ned på de nuværende magthaveres historiske eftermæle som den USA-følgagtige udenrigspolitik (der i virkeligheden også havde bestikkelsesmotivet som afgørende indhold: Anders Fogh Rasmussen ville gerne være Nato-chef).

Jim Hightower skrev om kleptokratiet USA i "Thieves in High Places" - herhjemme er det endnu ikke helt så slemt, men vi er på vej: Politisk magt handler om at berige sig på helhedens bekostning - med penge, magt, indflydelse og forfremmelser.

I USA taler man nu stadig tiere om at systemet er dysfunktionelt - systemet kan ikke løse nutidens og fremtidens fundamentale problemer. Herhjemme er vi godt i gang med at efterligne vores store forbillede. Anders Fogh Rasmussen gik forrest. Vi har kun et lille håb om, at alternativet vil være mindre egoistisk.

peter fonnesbech, johnny volke, Mads Berg, Nabil Ben Chaabane, Tue Romanow, Uffe Illum og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Og så indsatte han en uduelig efterfølger på posten som statsminister - i et forfængeligt håb om, at danskerne så ville længes tilbage til tiden under Fogh.

Det vil tage årtier, ja måske århundreder, at normalisere Danmark og dets indbyggere efter dette mareridt. De egentlige skurke er de uansvarlige amerikanske ideologer, der har fyldt den modtagelige bondesøn med det 20. århundredes mest udspekulerede og korrupte nonsens.

Jette M. Abildgaard, johnny volke, Jens Bryndum, Claus Oreskov, Denise Jerian, Nabil Ben Chaabane, Uffe Illum og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

@ John Funder

Du skriver: "Fogh Rasmussen største helligbrøde var som Palle Simonsen nævner, at han på bedste socialdemokratiske vis tillod, at den offentlige sektor voksede på eksorbitant vis"

Hvordan kan du skrive at det er på bedste socialdemokratisk vis, når den offentlige sektor voksede meget meget mindre under Nyrup, når Nyrup(endda med støtte fra enhedslisten) gennemførte pinsepakken samt skar i efterlønnen. Hvor vover du så at sammenligne Foghs gavebod med socialdemokratisk politik? - føj!!!

Fogh har jo endda øget bureaukratiet med flere hundrede procent, så mange af de flere-ansatte samt de i forvejen ansatte i den offentlige sektor er til for at holde øje med sig selv og hinanden istedet for at lave velfærds ydelser.

Fogh/Løkke har sørget for en boligboble, har sørget for en uholdbar forbrugsfest og så kommer du med den udpinte, gennemtævede, udtjente, ildelugtende gamle floskel om at socialdemokraterne formøbler det hele imens de borgerlige sørger for økonomien er sund, hvor er det da uholdbart!!!!

Sascha Olinsson, johnny volke, Jens Bryndum, Nabil Ben Chaabane, Uffe Illum, Dana Hansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Jamen - igen når typer som Bush Blair og Fogh aftaler at mødes i den politiske sandkasse for at lege med den Satans magt så vil det jo gå galt.

Når det er sagt så er artiklens præmis, at det kunne være gået godt for Danmark med Fogh ved roret.
Omvendt ved vi alle at der er en hel del politikere (bare får at pege på dem herhjemme) der ikke ville kunne klare den psykologiske test til hverken politibetjent uddannelsen eller parkeringsvagt uddannelsen grundet diverse former af mentale brist og basale karakterfejl.
Blandt "karakterfejlenes" ukronede konger finder vi som bekendt politiske sværvægtere som Stalin Hitler Franco og Bush junior i særdeleshed.
Bush junior er jo bemærkelsesværdig idet at hans karakterfejl "stod i kø for at komme ud" og derfor blev Bush juniors pressemøder intet mindre end legendariske men af de helt forkerte årsager.

Når vi udfra troen og forventningen om at f. eks Københavns Universitet spytter personer ud som formår at lede og styre dette land på en både god og vis men også menneskelig måde - Tjah så er det kun os selv vi snyder så snottet driver ned af væggene.
Vi kan derfor bebrejde os selv at vores ikke helt ufejlbarlige demokratiske system ikke forhindrer et målbevidst og ueksploderet missil som Fogh i at komme til magten.

Jeg mener fortsat, at Fogh førte opportunistsisk socialiberal politik med kraftig inspiration fra Tony Blair, og meget havde set anderledes ud, hvis han havde haft rygrad til at føre en ordentlig borgerlig politik.
Jeg skal være den første til at glæde mig, hvis vi ser en opbremsning i det offentlige forbrug, når Helle & Villy tager over senest med udgangen af næste år, men jeg tvivler......

At tillægge Fogh skylden for boligboblen anser jeg for ukvalificeret og stæreblindt, når man ser den generelle boligudvikling globalt.

John Funder, de love, der har muliggjort boligboblen, er vedtaget af VKO, så det er i allerhøjeste grad Foghs skyld. Det er det sædvanlige liberalistiske cirkus, hvor man ahistorisk og værdinihilistisk plukker de lavesthængende frugter på træet, hvis man da ikke ligefrem stjæler dem op af andres kurv.

Frej Klem Thomsen

Udover de økonomiske, militære og udenrigspolitiske katastrofer som nævnes, og den totalitære tilgang til politik som kort nævnes, og som nok mest har skadet V, er der jo en lang række andre forseelser som Fogh Rasmussen ikke må holdes skadesløs for.

Først og fremmest afviklingen og dæmoniseringen af miljø- og klimapolitik, som satte Danmark årtier tilbage på dette område. Den udvikling og faglighed som omhyggeligt var blevet opbygget, blev amputeret og erstattet af et politisk styret cirkus med prædefinerede konklusioner til fordel for erhvervslivets kortsigtede interesser, med Lomborgs eufemistiske Miljøinstitut som blot det mest groteske eksempel. En ny regering vil få travlt med at trævle det institutionelle rod på dette område op og forsøge at reetablere arven fra Auken.

Dernæst det totale opgør med den frie og kritiske forskning, forklædt som bekæmpelse af "smagsdommere", der betød afvikling af demokratiet på forskningsinstitutionerne til fordel for eksternt nedsatte og dermed politisk styrede topledelser, stramt styrede forskningspuljer, og i de mest absurde tilfælde øremærkede midler til forskere hvis konklusioner man kendte på forhånd og ønskede, som f.eks. Bent Jensen.

Man kunne også tilføje den kafkaske udvikling i det danske skolesystem, hvor man har formået på engang at forringe vilkårene så meget at unge lærere flygter fra lærergerningen for en hver pris, og at garantere at svage elever kun lærer deres egen uduelighed at kende. Standardisering, kontrol, storproduktionsteknikker, besparelser, hvor 35 elever i klassen ikke er usædvanligt i gymnasiet, og oppefra karakteriseres som "for få", og konstant skiftende krav har medført et bureaukratisk kaos i folkeskole og gymnasier som har forvoldt ubodelig skade på de elever der har været uheldige nok til at skulle tage en uddannelse under Fogh Rasmussens VKO.

Så er der retspolitikken, hvor man dårligt ved om man skal grine eller græde. Men fakta er at Danmarks erklæret liberale statsminister var ansvarlig for gennemførelsen af en række af de mest antiliberale tiltag i moderne tid, med indskrænkning af de borgerlige friheder, øgede magtbeføjelser til statsmagten, vanvittige overvågningstiltag, konstant stigende og kontraproduktive straffe, alt sammen gennemført med den karakteristiske foragt for saglighed og ekspertviden. Oven i disse, bør man ihukomme den aktive støtte til CIAs kidnapninger og tortur, Guantanamo, mishandlingen af fanger i Irak og Afghanistan, og den hånlige afvisning enhver bekymring og kritik fra Amnesty, Røde Kors, FN og IMR blev mødt med.

Magtliderlig, hensynsløs, egocentreret, kortsynet, og middelmådigt begavet på den måde som Francis Bacon advarede mod, hvor en lille smule lærdom tror sig selv fuldstændigt informeret og derfor anser yderligere information og andres meninger som i bedste fald overflødige. Foghs eftermæle er ironisk nok bedst karakteriseret ved dets påfaldende lighed med den amerikanske præsident han valgte at lægge sig tæt op ad. Og Bush beskrives med rette som den værste præsident i mands minde.

Jette M. Abildgaard, Morten P. Nielsen, johnny volke, Claus Oreskov og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Alt blev solgt. Stram regeringsførelse. Dansk international troværdighed. Nordsøolien. Dansk tolerance. Velfærdsbalanceret skattetryk. Den åbne politiske dialog. Parlamentariske traditioner for samarbejder i folketinget. Soldaternes liv og førlighed. Alt blev solgt. Hvorfor?

Fordi Anders Fogh Rasmussen ville have et job i den globale landsby ...og så endte han med at besætte bedemandsjobbet. RIP

Jette M. Abildgaard, Per Torbensen, johnny volke, Herman Hansen, Claus Oreskov, Steffen Gliese og John Christensen anbefalede denne kommentar

@Løkketoft: "Fogh er den eneste i hele Danmark som kan spise et rundstykke uden at krumme."
Umenneskeligt
Han er også den eneste i hele Danmark der ikke reagerer når han bliver overhældt med maling.
Endnu mere umenneskelig.
Er Fogh en konstruktion?

Jeg mener at den værste gave Anders Fog har givet Danmark er nedgørelsen af det politiske moralindeks.

Idag er der ingen VKO politiker, der mener at det er forkert at lyve over for folketinget og offentligheden. Tværtimod, praler de med det!

Jette M. Abildgaard, peter fonnesbech, johnny volke, Peter Ole Kvint, Steffen Gliese og Levi Jahnsen anbefalede denne kommentar

Kodeks, Bo Larsen - men næsten enig. Værst har indholdstømningen af de samfundsbærende institutioner en bloc været.

Fogh blev Statsminister udelukkende for at promovere sig selv.
Det er ikke helt forkert når Psykologer mener at 8 ud af 10 Ledere har Psykopatiske træk, Fogh er en af de 8.
Danmark blev Fogh´s springbræt ud i verden for at blive hele den Vestlige verdens Krigsminister, og nu ligger Danmark i ruiner.

Man burde sigte ham for Højforædderi.

Jette M. Abildgaard, johnny volke, Steffen Gliese og John Christensen anbefalede denne kommentar
Morten Børre Nielsen

Hvor er jeg træt af sætninger som "I de kommende år vil man mere og mere se en krig, der ikke var en succes, og derfor vil det ikke være positivt at blive associeret med den."

Underforstået: Hvis blot man vinder, kan der ikke sættes en finger på noget. Men krigene er kolossale forbrydelser, og de meningsdannere, der stadig i det offentlige rum prædiker, at USA er "a force for good" og dermed lukker jævne danskeres øjne for hvilken destruktion, de i blinde er støttet op om, blandt irakere og afghanere og deres børn og børnebørn, og blandt vores egne børn og børnebørn, disse meningsdannere burde stilles til ansvar.

Jette M. Abildgaard, johnny volke, Denise Jerian og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

John Funder:

Tilgiv os som vitterlig mener, at VKO har været den største politiske skandale i mands minde.

Tilgiv os som synes, at de gentagne knæfald for racisterne i DF var og er ækelt.

Tilgiv os rige svin som nok fik skattelettelser, men som havde foretrukket at det stigende antal gadetiggere og psykisk syge, tildels voldelige patienter i gadebilledet var blevet mødt med en kærlig hånd i stedet for brutal afvisning.

Tilgiv at vi ikke kan tilgive de mange flygtningebørns skæbne i Sandholm-lejren.

Tilgiv at vi nægtede at se gennem fingre med hundredtusinder af dræbte civile i Irak.

Tilgiv at vi ikke kan se noget formildende ved en højt placeret Venstre-minister som blæser højt og flot på love og forordninger og som bare bliver siddende på sin taburet, mens journalisten som afslører hans mange lovbrud får sin Cavling-pris.

Tilgiv os at vi er bitre over, at den mand der som sundhedsminister systematisk nedbrød den sektor, som han var sat til at forvalte nu er endt som landets leder i stedet for at være stillet for en rigsret fordi han forærede en milliard af skatteborgernes kroner væk i sit eget ideologiske korstog.

Tilgiv, at du ikke får den nuancerede debat, du havde håbet på. Den lukkede Anders Fogh for i samme sekund han valgte at opdele befolkningen i får og bukke.

Sårene skal heles. Det sker ikke ved at forsøge at dække over fortidens synder og glatte ud.

En undskyldning, derimod, ville hjælpe. Måske.

Jette M. Abildgaard, johnny volke, Vivi Rindom og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
John Houbo Pedersen

Jeg havde ikke stemmeret, selvom jeg betalte fuld skat, så det er sgu ikke min skyld i valgte den skeløjede idiot der formøblede alt, og efterfølgende flygtede.
Lille Lars fra Græsted havde ikke en chance, men gjorde det ikke bedre med de klovne han samlede på.

Mandslingen har fortjent en skamstøtte. Skal den stå (graves ned) på Lynetten eller i Ørstedsparken?
"Til minde om magtliderligheden som efstatning for politisk vision"

"Mandslingen har fortjent en skamstøtte. Skal den stå (graves ned) på Lynetten eller i Ørstedsparken?"

Der er vel plads på bunden af øresund?

Anders Fogh var og er farlig sådan som Marianne Jelved præcist formulerede det for snart mage år siden. Anders Foghs manglende fornemmelse for andet end sig selv er tydeligt, man behøver blot at læse følgende fra Wikipedia: "Skatteminister i Poul Schlüters regering (10. september 1987 - 19. november 1992), og samtidig Økonomiminister fra (18. december 1990 - 19. november 1992). Anders Fogh trådte tilbage som Økonomiminister efter en sag om "kreativ bogføring" i Skatteministeriet og vildledning af Folketinget. Han blev afløst af Peter Brixtofte."

Det fortæller sgu alt. Men det fortæller også at alle var advaret.

peter fonnesbech, johnny volke, Steffen Gliese og John Christensen anbefalede denne kommentar

Undskyld John Houbo Pedersen og alle de andre unge der ikke havde valgret i 2001.

Undskyld for at vi ikke magtede at holde Fogh og Bondepartiet ude af Statsministeriet.
Hjælp os med at gøre det bedre næste gang, for ellers er vi mange der går til, hvis vi får endnu 4 år med dette Regime.

Alene tanken, om 4 år mere er ikke til at holde ud.

Igen: Det er ikke den offentlige sektor, der er vokset. Det er det offentlige forbrug.
"Perioden var præget af kolossal vækst i de offentlige udgifter, og det er en af årsagerne til, at vi nu rammes hårdere af krisen, end vi ellers skulle have været."
Det offentlige forbrug i stat, amter og kommuner drejer sig primært om at finansiere privatisering, og sende penge over i den private sektor.
At ingen råbte vagt i gevær må skyldes den velbeslåede og veldrevne nation Fogh overtog fra Nyrup og Lykketoft.
Venstre har på 9 år smadret ikke bare omdømme, finans og økonomi. Demokratiet er komplet undermineret og gennemkorrumperet, af ministre der betaler aflad for løgn og bedrag med frit slag til fremmedhaderne.
Godt nytår - endelig valgår

Tidligere satsminister Anders Fogh Rasmussen havde efter min opfattelse mr. Bush junior som forbillede.
Som alle andre republikanere brugte Mr. Bush alle statens penge og mere til mhp. at tilgodese egne vælgere og støtter og typiske republikanersager mhp. sikring af den såkaldte amerikanske livsstil. Mr. Bush opnåede at gældsætte USA lagt ud over al fornuft og førte i princippet krig for kinesiske penge. Han opnåede en anden og for ham måske ikke uvæsentlig ting nemlig at sikre sig at demokraterne skal bruge al deres tid på at rydde op efter hans uansvarlighed.
Noget tilsvarende gælder efter min opfattelse Anders Fogh Rasmussen. Han brugte alle pengene og arbejdede yderligere for skattelettelser til den rige del af befolkningen. Skattelettelser som Lars Løkke Rasmussen nu i strid med al fornuft søger at føre ud i livet. Hvis den nuværende opposition overtager magten efter et valg, så vil de formentlig være lammet af Venstres uansvarlige politik.

Det er ikke den offentlige sektor, der er vokset. Det er det offentlige forbrug. (Lars Dahl)

Der er kommet voldsomt mange flere Høvdinge ind i det Offentlige men et stagnerende antal Indianere, og der går to Indianere til en Høvdingeløn.

Så den Offentlige sektor er ikke blevet større, den er blevet dyrere.
Det er jo også Liberalist-smart at ekspandere den øvre middelklasse ved at skabe Chefstillinger i den offentlige sektor, således får man en masse taknemmelige Liberale vælgere på præcis det rette sted i samfundet.

Læs dog mandens ansigt.

Det eneste der tæller er provokationen - alt få flest mulige mennesker til at blive mest muligt vrede på ham.

Det lykkedes til fulde. Fogh var en ubetinget succes !!

Kristian Rikard

Der er een ting som undrer mig i disse tirader mod VKO regimet (som jeg iøvrigt mest er enig i), og det er det simple faktum, at den mand som støbte alle kuglerne, som skabte Fogh og for så vidt også Løkke sidder lyslevnde foran os. Det er nemlig Claus Hjort Frederiksen. Han skabte Vs strategi i 90'erne. så lad vores tak gå til den, som mest af alt har fortjent den - vores nuværende finansminister. Han har så måttet lide den ubærlige tort 2 gange at blive kaldt til EU her i efteråret for at stå skoleret lige
efter Grækenlands - og før Portugals finansministre. Lille mand i striksweater, De har soldet fuldt ud så meget som de Sydeuropæiske lande. Men De var heldigere ved, at deres forgængere havde opført sig noget mere begavet end De selv og deres statsministre. Det er sagen i nøddeskal.

Glem nuance og realitetssands, vi har fundet manden bag alle Danmarks problemer, ALLE!

Jeg har fakler og høtyve, hvor mødes vi?

Christian Nielsen Gjesthede

Kære alle, jeg har kun en ting at sige til dette, Jeg ønsker mig en ny regering i det nye år.. Dette misbrug af danskernes tillid må og skal stoppes. ikke flere skattelettelser. Vi er nød til at invistere i fremtiden.

AFR, den mand kan stadig give mig kuldegysninger. Heldigvis er Løkke langt mere sympatisk(læs, menneskelig) og så langt mere demokratisk anlagt end Fogh var det. Forstået på den at Fogh ikke kunne eller ville svare på kritik han modtog. Kategoriske afvisninger som " der er ikke noget at komme efter" var mere hovedreglen end undtagelsen.

Ole Frank, johnny volke og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Kristian Nitschke

Det er ikke fordi Anders Fogh er min store personlige helt, men jeg synes det er for uinteressant at læse disse tynde reportager.

Det er som om der sidder journalister på Information der føler at have tabt slaget til Anders Fogh. Derfor angriber de nu det eneste som manden har tilbage der kan angribes: hans eftermæle. Dette er spændende, netop fordi manden var sygeligt optaget af selvsamme. Og det er som om journalisterne ikke helt kan unde Anders Fogh at selv hans projekt omkring sit eget eftermæle synes at lykkes. Fordi de ved de selv er blevet taget ved næsen og aldrig har kunnet få fat i kragen på ham.

Al respekt - Information har gjort sit arbejde godt i perioden med Anders Fogh som statsminister. Men jeg har tidligere set Information desperat prøve at lave et modstykke til den generelle opfattelse af Anders Fogh i offentligheden (jf. den prisvindende forside efter valget i 2007). Problemet er bare at argumenterne er for tomme.

Først og fremmest - meget få statsministre har formået at opretholde et udelukkende godt eftermæle. Derfor er det ingen nyhed at det heller ikke lykkes for Anders Fogh - derfor virker det mere som "dårlig taber"-agtigt at gøre det til en nyhed: "Ha ha, det lykkes ikke for dig, selvom du så gerne ville" - altså det er ikke særligt interessant.

Hvad angår at han stak af fra Venstre uden at efterlade et projekt og færdigskrevne programmer er simpelthen for fantasiløst. Anders Fogh formåede at køre Lars Løkke i stilling lang tid inden han forlod posten, således at ingen var i tvivl om at Lars Løkke ville blive efterfølger og var bekendte med ham. At Lars Løkke så har vist sig talentløs til at udforme et politisk projekter vel ikke Anders Foghs skyld. Anders Fogh kunne have efterladt partiet i langt højere grad af opsplitning end tilfældet er. Hvor den meste opsplitning er fordi Lars Løkke og co. (K) ikke aner hvad de foretager sig.

Hvad angår økonomien, så er det interessant. Men når det så er sagt, så tag et kig ud over Europa og resten af verden. Dermed ikke sagt at den økonomiske politik er blevet ført korrekt i Danmarkj, men Anders Fogh var, hvor meget han end prøvede på det, ikke overmenneskelig. Meget få regeringer i Europa har formået at føre en solid økonomisk politik under opsvinget indtil 2008.

Krigenen som Danmark har været involveret er et kritikpunkt som kan siges at omhandle hans eftermæle - det er en klar Anders Fogh beslutning. Men så skriv da om krigen istedet for disse halvkloge forsøg på historieskrivninger.

Se hvordan regeringen nu skøjter rundt og ikke kan enes, imens han sidder i NATO og er videre i systemet. Hvis det ikke er at være bevidst om hvordan det er umuligt at blive ved med at være populær - ja så ved jeg ikke hvad det er.

At han stak af fra Venstre herhjemme er jeg meget uenig i. Løkke var blevet sluset ind som kronarving længe forinden og ingen kan forvente at Anders Fogh skal bestemme og have styr på politikken efter han er kommet til NATO. Giv Lars Løkke skylden for Venstres uduelighed, det er for plat at tørre den af på Anders Fogh fordi man ikke vil se i øjnene at han formåede at komme videre inden det blev for svært at fastholde regeringsmagten.

Anders Fogh Rasmussens følagtige optræden overfor en af USAs ringeste præsidenter nogensinde Georg W. Bush jr. sammenholdt med hans arrogante holdning overfor et møde med udvalgte muslimske ambassadører og hændervridende og engelsk-hakkende optræden på arabisk TV i forbindelse med den utålelige Muhammed-krise vinkler hans sande udenrigspolitiske format.

På det indenrigspolitiske felt dækker den tidligere finansminister Palle Simonsen (kons.) glimrende en holdning, der vist dækkes af en del; ihvertfald denne kommentator!

@Mette Hansen

Det er nogenlunde samme politik ja, men en del af den afstumpede politik er(også) en indirekte og direkte konsekvens af at AFR i den grad lukkede Dansk Folkeparti og deres indre svinehund ind i varmen.

ja vi præker jo allesammen for koret her, men jeg synes nu det kunne have været på sin plads at vise det portræt, som beskrives i begyndelsen

Anne Marie Jensen

Der kan siges meget dårligt om Anders Fogh Rasmussen, og det bliver der. Derfor må det være på tide med lidt ros: Det er flot, ja imponerende, at en krigsforbryder er endt, hvor er han befinder sig. Man må tage hatten af for en person, der i den grad forstår at drage maksimal nytte af et system, der bygger på egoisme og retten til at tage røven på den dummere eller bare svagere. Tillykke, Fogh. Du er en vinder i et kvalmende sygt spil.

Jan Madsen: ja, men Løkke blev set tæt sammen med Pia K i sagen om den jagede præst i Mjølnerparken. Løkke er jo lige så meget fedtet ind i det værdifællesskab med DF og ligger vel på linje med Fogh der.?

Christian Richardt:
Jeg er helt enig, Claus Hjort er helt klart den store ideologiske indpisker. (Jeg kommer til at tænke på Beria)
Det er fantastisk at se hvordan Støjberg helt efter skabelonen til punkt og prikke, videreføre Hjortens systematiske nedbrydning af den Danske arbejdsmarkeds model.
Han lod simpelthen manualen ligge på skrivebordet i Arbejdsministeriet, og så fandt han en Bimbo der er dum nok til lige akkurat at kunne læse den og gentage den ordret.
Hun har ikke en eneste selvstændig tanke i sit lille hovede.

Sider