Læsetid: 2 min.

Duellen: 'De skal forhindres i at føre kamp mod Danmark'

Hizb ut-Tahrir skal bremses i at ytre hadske budskaber, mener Rasmus Jarlov, kulturordfører for Konservative
19. januar 2011

- Bør politikerne blande sig i, hvem Det Kongelige Bibliotek lader sine lokaler leje ud til?

»Som udgangspunkt nej, og der var nok heller ikke nogle politikere, der ville, hvis ikke Hizb ut-Tahrir var stået offentligt frem med en kæmpe provokation, som de har sendt til hele Folketinget. De beder om, at vi viser interesse for, hvad de laver. De har ytret en kæmpe provokation,« siger Rasmus Jarlov.

- Hizb ut-Tahrir er en lovlig organisation - og vi har ytrings- og forsamlingsfrihed i Danmark. Kan man tillade sig at dømme dem for noget, de muligvis har tænkt sig at sige?

»Det, at man er en lovlig forening, betyder jo ikke, at man skal have lov til at gøre forkerte ting. Ligesom alle mulige almindelige mennesker heller ikke får lov til at lave vanvittige ting,«

- Men har de overtrådt loven endnu?

»Nej, der ligger ikke nogen dom endnu.«

- Skal man så præventivt forbyde dem at tale, med en mulig dom for øje?

»Jeg har den opfattelse, at vi skal gøre alt, hvad vi kan, inden for lovens rammer. Jeg har som politiker tænkt mig at gøre, hvad jeg kan, for at forhindre dem i at føre kamp mod de danske soldater,« siger han.

- Hvad kan du egentligt gøre?

»Det er der lidt tvivl om, men jeg har noteret de skriverier, der har været i dag, hvor en forvaltningsretsekspert siger, at det er helt legitimt, at man blander sig i, om mødet bliver afholdt eller ej,« siger Rasmus Jarlov.

- Hvor langt vil I gå for at stoppe det her møde?

»Vi skal finde ud af, hvad vi egentligt kan gøre ved det. Men jeg mener principielt, det er forrykt, at vi bruger skattekroner på det her arrangement - det er jo en offentlig institution, der afholder det.«

- Men lejer Hizb ut-Tahrir sig ikke ind - så bruger vi vel som sådan ikke skattekroner på det?

»Jo, de lejer sig ind.«

- Men så koster det vel heller ikke skatteborgerne noget eller?

»Det ved jeg ikke. Men det er værd at undersøge, derfor skal vi også længere ind i juraen, det vil jeg se på med interesse«

- Så du vil med interesse se på, hvad man kan gøre for at forhindre en lovlig forening i at ytre sig?

»Jeg er ligeglad med, om de er lovlige, det er med interesse, at jeg ser på, at vi har mulighed for at forhindre, at offentlige lokaler bliver brugt på at ytre hadske budskaber,« siger han.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tom W. Petersen

Denne Jarlov lægger på sin egen nuttede undvigende måde op til et klart brud med Grundlovens § 77:
"Det, at man er en lovlig forening, betyder jo ikke, at man skal have lov til at gøre forkerte ting." "Jeg er ligeglad med, om de er lovlige..."
Der er godt nok nogle umodne politikere, der trænger til et kursus i dansk lovgivning og demokrati.

Når regeringen først er begyndt at føre ytringsfrihed med en bombe i turbanen, må vi vente os lidt af hvert - fra den anden side af "dem og os".

Regeringen foresår, at vi tiltrækker og foretrækker "de kloge hoveder" fra udlandet, lande, der vel må begræde at miste deres dygtige akademikere til genopbygning.
Samme konkurrenceparameter er før set. Straks efter krigen glemte mange, hvad nazismen havde været, og lokkede adskillige "kloge hoveder" fra Tyskland til sig, ikke mindst ingeniørerne. Især Amerika, USA til trods for at landet samtidig førte opgøret i Nürnberg, men i øvrigt deltog ambassader med lyssky aftaler om flugt af nazister under trusler om repressalier, bl.a. her i landet med de høje myndigheders vidende.

I dag fortsætter den ubehagelige sammenblanding af nationalisme og erhvervskonkurrence under indtryk af krig. Blot ordet 'terrorisme' gør en mistanke til et overgreb.
Konservative påkalder sig stadig mere krig og terror.

Per Holm Knudsen

Rasmus Jarlov viser endnu engang, at han blot er en konsekvens konservativ hykler. Ytringsfrihed, ja, men ikke for foreninger Rasmus ikke bryder sig om, og dermed er vi tilbage til de gamle totalitære konservative dyder fra 30'erne.

Vi skal jo ikke glemme, at vi har en konservativ minister Brian Mikkelsen
, der var påvirkningsagent for det fascistiske og racistiske sydafrikanske appartheidstyre.

Rasmus Jarlov, en konservativ hykler

Jarlov:
"det er forrykt, at vi bruger skattekroner på det her arrangement"

- Men lejer Hizb ut-Tahrir sig ikke ind - så bruger vi vel som sådan ikke skattekroner på det?

Jarlov:
"Jo, de lejer sig ind"

- Men så koster det vel heller ikke skatteborgerne noget eller?

Jarlov:
"Det ved jeg ikke"

Er det en dårlig joke eller hvad?

Man ved efterhånden ikke om man skal grine eller græde. Men det der er endnu mere tragikomisk er at ingen politiker, intellektuel el.lign. tager substansen i HuT's debatmøde til diskussion. Det virker som om at man er enig med HuT om at Danmark sender sine soldater til døden i et land meget meget langt væk for USA's skyld, samt de andre argumenter HuT kommer med. Hvis man ikke er enig - hvilket jeg er formoder at man ikke er - hvor er så argumenterne?

alt imens HuT modeargumenterer - i artikler og foredrag - regeringens argumenter for at legitimere og begrund krigen, så kommer danske politikerer med ovenstående udtalelser og truer med forbud? Man kan måske på kort sigt lave denne form for "spind" men det holder ikke i længden. Danske borgere er ikke dumme og det faktum, at der er flertal for tilbagetrækning af de danske soldater - på trods af massiv mediepropaganda bekræfter netop dette.

Hvis HuT bare er nogle ekstreme, fundamentalistiske tosser, så burde et rationelt og stærkt modsvar være ligetil.

Kom dog ind i "kampen" med jeres modargumenter og forhold jer til det, som debatten handler om.

Bjarke Hansen

@ Kami Amir

Der findes adskillige danske organisationer og partier, der mener Danmark skal trække sig ud af Afghanistan. Næsten allesammen ville kunne leje sig ind på Det Kongelige Bibliotek uden nogen overhovedet ville tage notits af det.

Det er altså ikke derfor HuT vækker forargelse.

Lars-Bo Abdullah Jensen

Uden at ville tage hul på Muhammed tegningerne igen igen, men var et af argumenterne dengang ikke, at det jo ikke var ulovligt ifølge dansk lov at trykke dem.
Nu er det altså ligemeget om det er lovligt eller ej. Dygtig argumentation virkelig dygtig.

Hvorom alt er, er det lykkedes HuTterne at udstille dobbelmoralen i det danske samfund. Ministere lægger press på de personer de har sat til at administrere reglerne. Soldaterne der "gør det for den gode sag", når lige det ikke er fordi det er bedre end sex eller fordi de endnu ikke har fået deres kíll, glemmer alt om det demokrati og ytringsfrihed de fra tid til tid mener de kæmper for. Veteranerne taler om at oprette lejere for HuTere. Alt imens at ingen direkte endnu har kunne påpege hvor præcist det er at HuTs invitation opfordre til drab på danske soldater. Ja selv folketings medlemmer må jo egentligt diskvalificere sig selv som MFer når de ønsker at forbyde mødet. De har jo skrevet under på at de vil respektere grundloven, men fremstår her med krav om at overtræde den samme lov, som de har underskrevet de vil overholde.

Jeg ved ikke om det kun giver 1 mål eller reelt flere mål til Hutterne i forhold til deres kritikere. De har forstået at bruge demokratiet og ytringsfriheden imod dens selverklærede vogtere.

Per Stig Møller har talt, og mange Konservative mente tilsvarende under besættelsen, at de kommunistiske sabotører skulle forhindres i deres "kriminalitet". Dengang som nu er danskerne slet ikke enige om, hvad man forstår ved "forsvar".
Når regeringen mener, at de utilfredse afghanere skal rejse tilbage, hvor de kom fra, betyder det vel, at regeringen, der er overordentlig utilfreds med, hvad der sker i Afghanistan, skal lade soldaterne rejse tilbage, hvorfra de kom. Så ville både flygtningestrømmen og terrorismen aftage - og vi undgå at slå de folk ihjel, som ikke før har forvoldt landet skade,

Jarlov er ikke den skarpeste kniv i skuffen.
Mwen det er nu alligevel - igen og igen - fascinerende, at man kan køre i den grad rundt med ting, medier, og debat - bare man rundsender en provokativ skrivelse på Borgen og lejer et mødelokale.
Må prøve det engang ;-D

Stillingen må vel være 1-1

Og det er s.. da en spektulær udligning, som HUT lavede:

Saml nogle hundrede landsbytosser og indloger dem på byens fineste hotel, så går det bedre borgerskab i selvsving.