Læsetid: 6 min.

Hollandske fagfolk sår tvivl om S og SF's prostitutionspåstande

SF's ligestillingsordfører, Pernille Vigsø Bagge, og medlem af EU-parlamentet for Socialdemokraterne Britta Thomsen påstår, at Holland har en særlig børnehave oprettet til børn af prostituerede, og bruger den som argument mod legalisering af prostitution i Danmark. I Holland har man aldrig hørt om den pågældende børnehave
SF's ligestillingsordfører, Pernille Vigsø Bagge, og medlem af EU-parlamentet for Socialdemokraterne Britta Thomsen påstår, at Holland har en særlig børnehave oprettet til børn af prostituerede, og bruger den som argument mod legalisering af prostitution i Danmark. I Holland har man aldrig hørt om den pågældende børnehave
4. januar 2011

Både SF's ligestillingsordfører Pernille Vigsø Bagge og medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne Britta Thomsen er kommet på gyngende grund i debatten om legalisering af prostitution i Danmark. Det er sket, fordi de to politikere har henvist til en børnehave i Amsterdam i Holland, der angiveligt skulle være oprettet som følge af en stigende stigmatisering af hollandske prostituerede og deres børn. Men det afvises nu af en række hollandske fagfolk, som Information har været i kontakt med.

Spørgsmålet er det seneste stridspunkt i den hjemlige prostitutionsdebat. Før årsskiftet skrev SF's ligestillingsordfører, Pernille Vigsø Bagge, et debatindlæg i Politiken. Det var en kritik af dokumentarfilmen Det her luderliv, som blev sendt i slutningen af oktober på DR1. Under overskiften Tvivlsom lykke i luderlivet kritiserede Vigsø Bagge filmen for at tegne et unuanceret og rosenrødt billede af prostitutionsbranchen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Troels Schmidt

S og SFs politisk motiverede heksejagt på prostituerede og deres kunder har været og er desværre stadig kendsgerninger. Med løgn fører de sig frem uantastet at de behandler deres egne vælgere som vilkårlige brikker i deres private projekter. Vi har nemlig historisk dokumentation for at direkte eller indirekte kriminalisering af prostitution først og fremmest er kvindefjendsk:

Kvindeforskeren Judith R. Walkowitz´s tese:
Fænomenet Jack the Ripper skulle overbevise samfundet om mænds voldelige, ”farlige” seksualitet. Med Walkowitz´s videnskabelig arbejde om de victorianske hattedamers frygt for og ideologiske krig imod mænds seksualitet afsløres bl.a., at disse kvinders indsats ikke var noget der lindrede de kvindelige prostitueredes kår, tværtimod var der tale om en kønspolitisk magtkamp ført an af bl.a. i praksis, usolidariske og fremmede modsøstre fra bedre stillede samfundslag.

Hertil må tilføjes, så vidt jeg kan se, at det aldrig er blevet bevist at motivet var specielt seksuelt og der blev ikke fundet sæd eller tegn på voldtægt.

Et konkret resultat af Jack the Ripper mordene og hattedamernes politiske aktioner var at 200 ”lodges”, dvs. områder, hvor hjemløse prostituerede og andre opholdt sig, blev nedlagt. De prostitueredes materielle kår blev herefter dramatisk forværret i det ludfattige East End, hvor knap 1 million af samfundets dårligst bemidlede havde til huse.

Krigen mod mænds seksualitet førte til krav om at alle mænd skulle udøve selvdisciplin og beskytte alle kvinder, tilvejebragt med masser af hjælp fra frivillige organisationer og enkeltpersoner der overvågede kvinderne alle vegne med det resultat at mænd fik endnu mere kontrol over kvindernes liv! Ydermere, den seksuelle lavalder blev hævet fra 13 til 16 år og i 1888 gik datidens ”nyfeminister” så massivt og voldsomt i krig imod mænds seksualitet generelt, at det også førte til et forbud imod mandlig homoseksualitet i England helt indtil 1967. (Kilde: Jack the Ripper and the Myth of Male Violence, Feminist Studies 8, af forskeren, professor Judith R. Walkowitz, 1982.)
- klik på:
http://www.just-well.dk/index.htm#Kvindeforskeren

Som med alle forhold, der politiseres, forsvinder kompleksiteten i virkeligheden fuldstændig.
Der er ingen tvivl om, at menneskehandel er modbydelig på alle måder og skal straffes og imødegås med sociale tilbud; men dette er sandelig også for at beskytte de frivillige udøvere af erhvervet.
Et helt andet aspekt vedrører trækkerdrenge: for unge bi- og homoseksuelle mænd har det ofte været særdeles kontroversielt og normsprængende at realisere deres seksuelle forestillinger, og dér har netop det at tage penge for et fohold været indgangen og et tidligt alibi for selvrealiseringen.

Jeg kom helt bort fra det, jeg ville skrive: for os, der i fransk læste "La vie devant soi" kan der ikke være noget skræmmende over en sådan børnehave.

Anne Rasmussen

Ja det er jo spørgsmålet - hvem lyver?

Når nu hr Haarh Rasmussen alligevel var omkring Amsterdam og lave research undrer det mig, at han ikke samtidig undersøgte bankernes afvisning af de prostituerede som kunder i deres banker. I det hele taget var der rimelig omfattende meget stof han kunne give sig i kast med når vi taler om hollandsk prostitution og de problemer de har dernede.

F.eks ville det have langt mere journalistisk troværdigt og værdigt om han havde givet sig tid til at gennemgå de rapporter der udkom fra den hollandske rapportør om menneskehandel og det hollandske politi, der udgav rapporten Schone Scijn..Man mente jo officielt i Holland, heller ikke at man havde nogen som helst problemer med menneskehandel i Holland efter legaliseringen.
Han kunne også have skrevet om den 3. fælles konference mellem hollandsk og svensk politi, der blev afholdt på den svenske ambassade i Haag omhandlende prostitution.

Han kunne også have skrevet om det efterhånden totale fravær af hollandske prostituerede på bordellerne - de er gået på gaden eller arbejder hjemmefra i stedet. Han kunne også have valgt at skrive om loverboyfænomenet. - et problem visse personer har forsøgt at nedtale i Holland men som altså ikke er til at komme udenom alligevel.

Eller at kommunalpolitiker Lodewijk Asscher for at beskytte de svageste prostituerede, de udenlandske kvinder, der arbejder sent om natten, hvor kun de værste kunder og fulderikker er ude, ønskede at lukke for bordellerne i perioden 04 - 0800, da det typisk er der, kvinderne bliver overfaldet.
Det foreslag gik De Rode Draad imod for det er der man (bordelejeren) tjener penge! I det hele taget er penge åbenbart ret meget værd for De Rode Draad.

Der er rigtig mange problemer i Hollandsk prostitution ud over dem, der er nævnt her, han kunne have skrevet om, men i stedet vælger han at kaste sig over en historie, vi ikke kan få et reelt svar på, er sand eller ej.

I øvrigt har De Rode Draad haft en sag om en barn, der blev smidt ud af en nursery school på grund af moderens arbejde som prostitueret.
http://www.lankanewspapers.com/news/2007/9/19730_space.html

Stigmatisering af de prostituerede er et problem både i Dk og Holland. Men jeg kan ikke se at det har med legalisering af prostitionen at gøre. Dem der er i mod legalisering er da om nogen med til at stigmatisere fagets udøvere ved netop ikke at ville anerkende dem på linie med andre

Johann Svendsen

'..i debatten om legalisering af prostitution i Danmark'
Prostitution ER lovligt i Danmark .
Det må være en anden debat jeg har fulgt, den der handler om at kriminalisere 'torskene' som de kalder dem i det feministiske diktatur Sverige ..