Nyhed
Læsetid: 1 min.

Konservativ lettelse over Kjærs exit

Uanset personlig opbakning til Henriette Kjær er flere Konservative lettede over hendes afgang
Indland
27. januar 2011

Den Konservative beklagelse over Henriette Kjærs (K) afgang fra politik er krydret med lettelse. Partiet mister en dygtig politiker, er opfattelsen, men man slipper samtidig af med en træls sag, der belaster partiet. Partiets mangeårige folketingsmedlem Helge Adam Møller siger det mest direkte.

»Det er en rigtig og fornuftig beslutning. Den er truffet nu, og det er jeg glad for,« siger han.

Partifællerne står i kø for at rose Henriette Kjær som politiker og bakke hende op midt i mediestormen om hendes og samleveren Erik Skov Pedersens privatøkonomiske problemer.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen havde gerne set, at Henriette Kjær var fortsat i Folketinget fremfor at gå helt ud af politik. »Det bliver et kæmpe tab for Konservative,« siger han.

Men selvom flere har opfordret hende til ikke at forlade politik helt, er der angiveligt ingen, der har opfordret hende til at blive som politisk ordfører, og flere kilder i partiet vurderer, at det ikke var holdbart med en politisk ordfører i økonomisk stormvejr - med udsigt til en valgkamp om økonomisk ansvarlighed. Posten overtages nu af Carina Christensen.

Den konservative leder, Lars Barfoed, drøftede Henriette Kjærs afgang med hende selv i dagene op til, at den konservative toppolitiker offentliggjorde sin beslutning.

»Det er Henriettes egen beslutning. Vi har selvfølgelig haft en tæt dialog om det over nogle dage, Henriette og jeg, og så har hun truffet beslutningen,« siger Lars Barfoed.

Men selvom han kalder Henriette Kjær for en dygtig politiker og gruppeformand, vil han ikke svare på, om han har opfordret hende til at blive eller gå. »Jeg mener, at vi må have lov til i Det Konservative Folkeparti at have en dialog med hinanden uden at referere enhver samtale,« siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her