Læsetid: 1 min.

Lene E. træder tilbage

Lene Espersen trækker sig som leder af De Konservative. Lars Barfoed og Brian Mikkelsen kandiderer til posten.
Lene Espersen trækker sig som leder af De Konservative. Lars Barfoed og Brian Mikkelsen kandiderer til posten.
13. januar 2011

De Konservative skal have ny politisk leder på et gruppemøde i Folketinget fredag middag.

Lene Espersen trækker sig som partiformand, men bliver som udenrigsminister. Det fortalte hun torsdag aften på et pressemøde på Christiansborg, efter at hun få timer forinden var kommet hjem fra en tjenesterejse til Qatar.

- Det bedste, jeg kan gøre, er at trække mig, siger hun og henviser til, at partiet skal undgå den fløjkrig, som prægede De Konservative i 90'erne.

De nævnte kandidater til at efterfølge Lene Espersen som politiske leder er justitsminister Lars Barfoed og økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Foreløbig har Charlotte Dyremose og Helge Adam Møller åbent meddelt deres støtte til Lars Barfoed. Men tilsyneladende er folketingsgruppen delt nogenlunde lige over, når det gælder støtte til de to kandidater.

Lene Espersen vil ikke pege på nogen af de to kandidater.

Uskøn proces

I løbet af torsdagen stod det klart, at Lene Espersen ikke længere har opbakning i den konservative folketingsgruppe.

- Processen de sidste par dage har ikke været et smukt syn, siger hun.

Vælgernes opbakning til partiet er mere end halveret i meningsmålingerne i forhold til valget i 2007, hvor partiet fik 10,4 procent af stemmerne. Forleden fik partiet kun 4,4 af stemmerne i en måling.

Der skal komme valg i år, og nervøsiteten stiger, når et valg nærmer sig, påpeger den afgående politiske leder.

- Det Konservative Folkeparti er inde i en alvorlig krise, sagde Lene Espersen.

En ny partiformand skal vælges på et konservativt landsråd. Folketingsgruppen kan vælge en politisk leder.

/ritzau/

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Mikkelsen

D.v.s. der udskrives valg paa det senest mulige tidspunkt - er det juni? (saa partiet faar tid til at lancere deres nye reklamekampagne).

Med mindre V ser en taktisk fordel i at droppe K. Hvis de alligevel skal i opposition kan det vaere bedre for V ikke at vente paa at K faar rodet sig faerdige.

Christian Olesen

Med risiko for at gentage mig selv: Det er lidt løjerligt, at den selvsamme presse,som har opbygget Lene E - ved ukritisk at lade hende markedsføre sig selv som “rapkæftet handlekraftig mamma” uden at se på (mangel på) politisk substans og uden at stille kritiske spørgsmål undervejs - nu har slagtet Lene E på noget, som minder om rekordtid.

Det er på en måde fair nok, Lene har ikke aftjent sin politiske værnepligt. Hun blev populært sagt gjort til general uden at have været sergeant,og uden nogen sinde at have haft et gevær i hånden. Man kan altså ikke blive svend eller mester uden at kunne håndværket.

De store landsdækkende medier (DR, TV, Nordjyske m.fl., som i kraftig grad har deltaget i opbygningen af luftkastellet Lene E, bør dog se på deres egen statist rolle i “kejserens nye klæder” med særdeles kritiske briller. Hvilken poltisk stjerne uden reelt format er de ved at bygge op nu? Jeg kan godt komme i tanker om et par stykker!

Hanne Christensen

Lad os nu håbe, at det bliver den besindige fløj i De Konservative, der vinder formandsopgøret. At flertallet af de konservative nu synes nok er nok og har fået nok af straffe- og strammepolitikere, krige og parolesprog (som Lene og Brian står for).

Lad os nu se en partileder, der tør skifte samarbejdet med DF ud med et mere midtersøgende samarbejde. Hvem tør nævne det, men et parti, der tør træde ind i et samarbejde med S-SF-R.

Lad os se et parti, der tør træde lidt tilbage med kræve-ind-mentaliteten til egne højtlønnede vælgere med krav om skattelettelser, og i stedet får fokuseret på at rette op på dansk økonomi, få skabt arbejdspladser, bedre uddannelser, ja, et økonomisk trygt samfund for os alle.

Meget morsomt - Lene Espersen blev i af hensyn til signalerne om objektivitet og neutralitet i pressen af BT hevet med i fokus, da man troede at Helle Thorning kunne slagtes - Helle sprang elegant af krogen, men sagerne mod Lene Espersen ville ikke klinge ud, mest end dels fordi hun håndterer pressede situationer helt urimeligt uprofessionelt - hun ligner mest af alt en skolepige, der er blevet taget i at skulke fra skole... Den der graver grav for andre osv.

Henrik Jensen

Min (udenlandske ) kones reaktion, da hun hørte dette: Espersen ville have gjort Danmark en større tjeneste, hvis hun var gået som udenrigsminister og blevet som partiformand.

Sune, tror kun det er dem der er tilbage, resten har skiftet til enten LA, eller DF. Denne korsfæstelse er orkestreret ene og alene af DF, det mener jeg har stået bøjet i neon det sidste år.

Det interessante bliver efterfølgeren, bliver det en dukke, eller en politiker. Højrefløjen synes splittet, den eneste vinder er DF. Det være sig så længe DF vælgerne lever på løgnen, det kan ikke vare længe før de indser der basalt intet er at malke fra den kant.

Christian Olesen

Faktisk har medierne ikke markedsført hende på hendes præmisser. Det gik galt allerede ved udnævnelsen, hvor K havde valgt Tina Turners hit samt hvad hun udtalte kort tid efter. Derudover var hendes selviscenesatte markedsføring som bla.moster skrap og pigen fra Hirtshals temmelig udansk. Mon Sarah Palin har kigget med her?

Kald det god gammeldaws jantelov, men jeg tror heller ikke formen bag hendes udnævnelse var gået i andre lande. Jeg kalder det det gamle ordsprog "højt at flyve, dybt at falde".

Jeg tror, at dette fremskynder valget. Der er jo ingen grund til at bruge for meget tid på ny markedsføring af en politisk ordfører, da alle, der kan komme på tale, er kendte i forvejen.