Læsetid: 3 min.

Rønn: Undersøgelse om statsløse er ikke for offentligheden

Undersøgelsen af sagen om de statsløse unge er ikke tiltænkt Folketinget eller offentligheden, siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech. Hun forudser derfor, at hun ikke vil have noget at sige ved det åbne samråd om sagen torsdag
Ifølge integrationsminister Birthe Rønn Hornbech er undersøgelsen af sagen om de statsløse unge i sin nuværende form alene tiltænkt hende, men hun forventer at få udarbejdet en redegørelse på baggrund af undersøgelsen.

Ifølge integrationsminister Birthe Rønn Hornbech er undersøgelsen af sagen om de statsløse unge i sin nuværende form alene tiltænkt hende, men hun forventer at få udarbejdet en redegørelse på baggrund af undersøgelsen.

Jens Nørgaard Larsen

1. februar 2011

Folketinget og offentligheden må fortsat vente på en forklaring fra Integrationsministeriet i sagen om de konventionsstridige afslag på statsborgerskab til statsløse unge. Det siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech til Information.

Ifølge ministeren er hendes departement nu færdig med den undersøgelse af sagen, som hun bebudede i en pressemeddelelse den 14. januar. En undersøgelse, der blandt andet skal afdække baggrunden for fejlbehandlingen i Indfødsretskontoret.

»Jeg forventer at kigge på den, når jeg kommer hjem i aften. Jeg skal først læse den, og så skal jeg overveje, hvad der yderligere skal gøres,« siger Birthe Rønn Hornbech.

Ifølge ministeren er undersøgelsen i sin nuværende form alene tiltænkt hende, men hun forventer at få udarbejdet en redegørelse på baggrund af undersøgelsen. Den kan imidlertid ikke nå at blive færdig, før Folketingets Indfødsretsudvalg torsdag i denne uge holder åbent samråd om sagen.

»Så de kan jo ikke rigtig få noget at vide,« siger Birthe Rønn Hornbech.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Undskyld – men forsøger OVK virkeligt at gøre alt muligt for IKKE at blive genvalgt. Jeg kan ikke lade være at få den tanke, når fx BRH kommer med denne udmelding.

Desværre må man efterhånden tolke den nærmest rungende tavshed om denne sag i de øvrige medier, som at folk er ligeglade med at integrationsministeriet snyder på vægten.

Jesper Frimann Ljungberg

Der er en ting der undrer mig.
Hvordan kan de overhovedet stå fast i integrationsministeriet ?

Jeg mener der må da være så mange buler i gulvtæpperne at man skal have bjergbestiger udstyr på.

Jeg mener med de bunker af statsløse børn, tolke, tunesere etc. etc må det jo ligne det rene bjerglandskab.

// Jesper forundres.

Jette Abildgaard

Tjah.....jeg kan da godt forstaa konen gerne vil 'laese sagen igennem' foer andre ser den......'man' maa jo lige have det hele 'rettet til' paa bedst korrupte vis, foer andre faar indblik......

Loegn + Korruption + VKO = Danmark

Lykke Johansen

Det er ren farce! Venstre overhaler Dansk Folkeparti i usympatisk hetz og "embedsførelse" overfor muslimer. Sidste "genistreg" er den med den afghanske tolk, der ikke kan samle point nok til at få fuld opholdstilladelse. Dansk Folkepari ønsker særegel, så han kan godkendes. Venstre står stejlt på, at regler er regler og regler skal overholdes.
Måske handler det bare for Venstre om at kapre nogle af DF's muslimforskrækkede vælgere?