Læsetid: 5 min.

Uddannelse kan blive Danmarks nye eksporteventyr

Aalborg Universitets nye filialer for uddannelse i udlandet skal drives som aktieselskaber med støtte fra private, men med dansk kvalitetstempel, forklarer rektor. Formålet er at uddanne flere talenter og øge forskningen og ikke at tjene penge, understreger han
Aalborg Universitets nye filialer for uddannelse i udlandet skal drives som aktieselskaber med støtte fra private, men med dansk kvalitetstempel, forklarer rektor. Formålet er at uddanne flere talenter og øge forskningen og ikke at tjene penge, understreger han
17. januar 2011

Rettelse 17. januar 2011

De udenlandske afdelinger for uddannelse, som de danske universiteter fremover vil kunne oprette, kan ikke få taxametertilskud fra den danske stat, som det fremgik af artiklen herunder. Beklager fejlen.
/red

Om dansk uddannelse bliver det nye bacon eller fetaost, er langtfra sikkert, men en ændring af universitetsloven gør det snart muligt for danske universiteter at slå sig ned i udlandet og tjene penge på deres uddannelser. Selv om loven ikke er vedtaget endnu, står Aalborg Universitet (AAU) allerede klar med to uddannelser inden for telekommunikation.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Leif Højgaard

Jeg tror ikke der megen nyttig viden i Aalborg, som omverdenen ikke selv kan levere og ovenikøbet på sine egne sprog. Problemet med den offentlige danske sektor idager, at den tror og lader som om det er en privat virksomhed, som drives af regeringen som en slags non-profit center med support fra beskæftigelsesministerium. Hele denne kolos er en fejlkonstruktion udtænkt af akademikere uden praktisk erfaring og gennemslagskraft. Fri os for flere eksperimenter.

Og så i Grækenland!

Guderne må vide, hvordan det går med undervisningen, men underholdningsværdien vil sikkert blive høj?!

Nic Pedersen

Lige min tanke - der er ikke mange grækere der kan skrabe knap 10.000 euro sammen, for at følge en undervisning på et dansk kursus i telekommunikation.
Yderligere skal der derud betales for en bopæl, og almindelige fornødenheder såsom det daglige brød, og landet er ved at gå på r....

Alene tanken har stor underholdningsværdi.

Nic Pedersen

Lige min tanke - der er ikke mange grækere der kan skrabe knap 10.000 euro sammen, for at følge en undervisning på et dansk kursus i telekommunikation.
Yderligere skal der derudover betales for en bopæl, og almindelige fornødenheder såsom det daglige brød, og landet er ved at gå på r....

Alene tanken har stor underholdningsværdi.

Jens Thorning

Igen og igen er vi blevet bildt ind under de forskellige bobler, da eksperterne ikke kunne få armene ned af jubel over danskernes dygtighed, at uddannelse var Danmarks råstof. Der skulle opstå et såkaldt Dream Society, meneten dansk "fremtidsforsker", når alle materielle problemer i verden var løst, og folk begyndte at kede sig.

I virkelighedens verden er det Tyskland og Sverige, der boom'er derudad på noget så forældet og utrendy som, hold fast: Industrieksport! Hvad gik galt? Det er jo helt forkert!!