Læsetid: 4 min.

Adoptivbørn mere udsatte end ikke-adopterede børn

Adoptivbørn har større risiko for psykiske lidelser, problemadfærd, identitetsproblemer og ringere skolemæssige færdigheder end ikke-adopterede børn. Adoptionsorganisation mener ikke, at sammenligningen mellem adoptiv- og ikke-adoptivbørn er holdbar
21. februar 2011

Anna Sofie Slot er cand.psych., 12-tals-elev og adoptivbarn. Det sidste udelukker ikke det første, men ifølge Slots speciale i psykologi er det faktisk sværere for adoptivbørn at klare sig igennem tilværelsen, end det er for børn, der vokser op med deres biologiske forældre.

Måler man på faktorer som psykiske lidelser, problemadfærd, identitetsproblemer og skolemæssige færdigheder viser adopterede børn dårligere tilpasning end ikkeadopterede. Det kan resultere i utilpassethed, psykiske problemer og kriminalitet, forklarer Slot, der i sit speciale peger på, at faktorer som adoptionsalder, temperament, køn og ikke mindst adoptivforældre spiller en væsentlig rolle for adoptivbarnets udvikling.

Det er af stor vigtighed, at adoptivforældrene forstår de særlige forudsætninger, et adoptivbarn har:

»Den store udfordring for adoptivforældre er, at et element som barnets temperament i høj grad er genetisk bestemt. For biologiske forældre vil der i højere grad være sammenhæng mellem det temperament, barnet får og dets genetiske ophav. Så der bliver det lettere for forældrene at sætte sig ind i barnets behov i forhold til adoptivforældre.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Claes Pedersen

Set i lyset af Adoptiv børn kommer i de fleste tilfælde fra en baggrund hvor deres forældre selv har en vanskeligt social baggrund klare de sig i den sammenhæng fantastisk godt.

Set sammenlinnet med dansk fødte børn fra en dårlig social baggrund, så klare adopterede børn sig markant bedre end den gruppe.

Men en ligende undersøgelse kunne man lave om udsatte børn fra Philippinerne et land hvor adoption ikke er tilladt.

Så ingen forældre går fri i dag for ikke at blive udstillet som mangel fulde forældre.