Læsetid: 3 min.

Christiania-dom om 14 dage

Sidste dag af højesteretssagen om fristadens fremtid brugte advokaterne også på syrlige bemærkninger om hinanden
3. februar 2011

Højesteret vil bruge to uger på at skrive dom i Christiania-sagen, forklarede retsformand Børge Dahl, da det tredje og sidste retsmøde i Christiania-sagen var færdigt. Dommen bliver afsagt fredag den 18. februar kl. 12.

Sidste retsmøde var afsat til Kammeradvokatens afsluttende fremlæggelse samt replik fra christianitternes advokater, og blandt en masse christianitter sad også direktør Carsten Jarlov fra Slots- og Ejendomsstyrelsen, som har administreret Christiania siden 2004.

Kaspar Mortensen fra kammeradvokaturen - som christianitterne halvt i spøg, halvt i alvor omtaler som 'manden med leen' - tog fat i et synspunkt, som Christiania-advokaten Christian Dahlager tidligere havde fremført, nemlig at staten kunne have foretaget et mindre indgreb i stedet for at opsige fællesskabets brugsret over én bank med virkning fra 1. januar 2006. Staten kunne, mente Dahlager, f.eks. have strammet rammeaftalen med fristaden.

»Det synspunkt har jeg svært ved at følge. Hvad så, hvis man ikke var blevet enige? Skulle vi så opsige den på det tidspunkt, det kan jeg simpelthen ikke gennemskue,« sagde Mortensen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Tak til Ulrik Dahlin for at følge sagen – er der i øvrigt andre medier der skriver om den?
Tænk om der havde været flere, der havde haft fælles brugsret hvordan mon så den finansielle krise havde udviklet sig i Danmark. Tænk om flere i Danmark ikke kunne spekulerer i deres boliger som beboerne i Christiania. Danmark bør måske indføre fælles brugsret til mange flere i stedet for med djævlens vold og magt vil afskaffe den for nogle få.

Endnu en sidenote, på ideologiens vej.

En forudsigelig vej regeringen har fulgt, det eneste der kan begrædes er oppositionens fravær.

Det er jo tankevækkende at i et samfund hvor man præger folk til at ligne hinanden, så vil klassefordelingen altid hindre en mangfoldighed.

Mon der nogensinde kommer en reaktion på det, alt imens kan folk jo passende heppe for demokrati i mellemøsten, måske vi også for det en dag.