Læsetid: 3 min.

Det eneste, Rønn kan garantere, er tavshed

Selv hvis torsdagens åbne samråd i Folketinget om statsløse unge bliver udskudt en uge, vil integrationsminister Birthe Rønn Hornbech ikke garantere, at hun kan svare på spørgsmålene fra Indfødsretsudvalget. 'Et eksempel på ministerens arrogance,' lyder det
2. februar 2011

Selv om integrationsminister Birthe Rønn Hornbech i mandag modtog sit ministeriums undersøgelse af de konventionsstridige afslag på statsborgerskab til statsløse unge, vil hun ikke oplyse, hvornår hun kan svare på spørgsmål i sagen.

Medlem af Folketingets Indfødsretsudvalg for Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen modtog i går en henvendelse fra formanden for udvalget, Konservatives Tom Behnke, som bad hende udskyde samrådet torsdag om de statsløse. Det skete på baggrund af, at Information i går kunne fortælle, at Birthe Rønn Hornbech ikke mener at kunne svare på spørgsmål i sagen allerede torsdag

Johanne Schmidt-Nielsen rettede derefter henvendelse til Indfødsretsudvalgets sekretær og fik igennem sekretæren at vide, at Birthe Rønn Hornbech heller ikke vil love, at hun vil svare på spørgsmål i sagen, hvis samrådet bliver udskudt en uge, ligesom ministeren ikke vil angive nogen tidsramme for, hvornår hun vil kunne besvare spørgsmålene.

Johanne Schmidt-Nielsen besluttede på den baggrund at afvise Tom Behnkes forslag om at udskyde samrådet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Hvorfor udskrives det valg ikke nu så Danmark kan komme videre.
”Bare” denne sag viser tydeligt at regeringen ikke vil regerer landet åbent og for hele befolkningen. Derudover forstår jeg ikke hvorfor denne sag ikke giver overskrifter i flere medier og her tænker jeg mest på DR der næsten kun har behandlet sagen i P1 s Orientering.
P1 – morgen har mest fortalt om , at den konservative nye politiske ordfører C. Christensen har været ude og sige at skatten skal ned til 45 pct. til 2020 samt pengene til det bl.a. skal komme ved at nedlægge regionerne og overdrage sygehusene til kommunerne. Da jeg hørte det første gang var jeg ved at tro at det måtte være den 1. april.

Tom W. Petersen

Regeringen gør, hvad den finder rigtigt at gøre, uanset om det er med 89 stemmer imod. Sådan har det været i ti år.
Hvorfor skulle regeringen ikke fortsætte med det? Det er alt andet end sikkert, om befolkningens flertal ønsker det ændret.

Jette Abildgaard

Jo laengere tid der gaar med disse undskyldninger, jo stoerre er chancen jo for, at befolkningen 'glemmer' ...altsaa ligeom det var meningen I skulle glemme f.eks. da hun naegtede at stille op hos Nordisk Raad som gerne ville have en forklaring paa hvorfor Danmark deporterer Nordiske Borgere...

»Hvis ikke ministeren er klar - så er det bedre, at vi venter lidt og får de rigtige svar. Sagen løber ingen steder. Og en uge, to eller tre fra og til ændrer ikke på, hvad der er sket historisk,« siger Tom Behnke.

Det lyder da fint, men Tom Behnke må jo være den i udvalget, der VED at der ALDRIG vil komme noget svar fra ministeren i den her sag, som kun nærmer sig sandheden en lille smule.

Der er et gammelt ordsprog, der lyder noget i retning af at "RØNNebærene er sure".
Meget kan man sige om hende, men hun gør da, hvad hun kan for at efterleve det :-)

Lån fra Politiken og Steen Hildebrandt februar 2010: AF Steen Hildebrandt
Menneskerettighederne er dybt forankret i den danske kultur. Derfor er det forkasteligt og fuldstændig uacceptabelt, når politikeren Pia Kjærsgaard angiveligt blev truet på livet og måtte have politiassistance.
Men! Og der er et stort men: Tonen, sproget, holdningerne og retorikken i den danske politiske debat har ændret sig drastisk gennem de seneste år.
Der finder en human nedkøling sted i Danmark i disse år. Der finder en forråelse sted. Tonen er mere og mere uanstændig. Sproget er uhørt hårdt. Holdningerne nærmer sig racisme. Retorikken er uciviliseret, reaktionær, intolerant og primitiv.
Ansvaret for dette, hovedansvaret for dette, er let at placere, det er Pia Kjærsgaard og hendes håndgangne mænd af præster, bønder og andre, der gennem de sidste 15-20 år har forpestet tonen i dansk politik i uhørt grad og omfang.
Der er næsten ingen grænser for, hvad der er sagt om fremmede, muslimer, ikke-danskere, venstreorienterede, kunstnere, forfattere, eksperter og forskere.
Pia Kjærsgaard har ført an, det bedste hun har lært, og i det omfang hun ikke selv har lært det og mestrer det, har formørkede præster og andre totalt skruppelløse røster hjulpet hende til nye rekorder i demagogiske og grænseoverskridende udtalelser.
På den baggrund sidder man og undres, når man nu hører en næsten grædende og klynkende Pia Kjærsgaard beklage sig.
Hun beklager jamrende, at det nu er kommet så vidt i det danske demokrati, at sådan noget kan ske; at der er blevet en sådan intolerance og tone; hun begræder hårdheden i det politiske debat- og holdningsmiljø; hun trygler efter forståelse og varme; hun fremstår som forfulgt og forhadt, og det forstår hun intet af – hun, partilederen, der nu i mere end 25 år har hamret løs på andre.
Sandheden er, at Pia Kjærsgaard er hovedansvarlig for denne udvikling. Hun har aldrig, aldrig lagt fingre imellem. Hun og hendes parti har ført an i en dæmonisering og fornedrelse af den politiske tone og debat i Danmark, der er helt uhørt og ulykkelig. Der kan fyldes bøger med citater og udtalelser. Jeg nævner bare et par stykker:
Den 10. december 2008 udtalte partileder Pia Kjærsgaard sig til TV 2 News om den dengang aktuelle såkaldte Tunesersag. Hun sagde bl.a.: »Tuneserens menneskerettigheder, ja det lyder jo absurd«. Og senere sagde hun: »Jo mere utålelig vi gør tilværelsen for ham, desto bedre«. På det tidspunkt var den såkaldte tuneser mistænkt for at have haft til hensigt at gøre noget ulovligt!
Retorikken er uciviliseret, reaktionær, intolerant og primitiv
Sådan kan en dansk parlamentariker og partileder simpelthen ikke udtale sig. Men det gjorde Pia Kjærsgaard. Det umulige sker – ikke bare på de økonomiske og finansielle områder, men også holdningsmæssigt, moralsk, sprogligt og politisk.
Hans Hertel skrev for nylig – med henvisning til livet for asylsøgere i Sandholmlejren: »Indespærring af nedbrudte børn og voksne i uvished skal vise verden, at vores ideer om selvrealisering i samtalekøkkenet og kreativ udfoldelse på Blå Stue kun gælder vores egne, ikke fejlfarver med fejlreligioner«. (Kritik nr. 191, april 2009).
Hans Hertel taler i den nævnte artikel om »etnisk udrensning på moralsk niveau« og om »vores officielle ideal om Det Rene Protestantiske Danmark«. Bag det ligger, hvad sociologer kalder kulturel eugenik, dvs. åndelig racehygiejne, der vil udskille fremmedelementer, som menes at inficere vores nationale kultur.
Det er kommet så vidt, at nogle danske politikere for alvor taler om at provokere lovgivningsmæssigt og administrativt i forhold til menneskerettighederne – med henblik på at få justeret og ændret – og det vil sige strammet – menneskerettighedserklæringerne.
Var det Pia Kjærsgaard? Ja, det var det. Det er skræmmende. Der er en kulde i samfundet, ikke bare på grund af de aktuelle økonomiske kriser, men også fordi vi ser politiske talemåder og holdninger, som jeg indtil nu har anset for at være aldeles udanske, men som nu gennemsyrer og forpester den offentlige debat i en sådan grad, at en politisk debat om en række vigtige spørgsmål er umulig.
På bagsiden af det frisind, den lighed og det fællesskab, som vi i Danmark elsker at tale om og fremhæve, findes i den danske kultur nogle negative og meget tydelige træk, der handler om ligegyldighed, middelmådighed og lukkethed.
Alle ved, hvilke uhyrligheder Pia Kjærsgaard, Mogens Camre, Jesper Langballe, Søren Krarup og andre har formuleret offentligt. Vi har alle set og hørt det.
Det endnu mere ulykkelige er, at denne formørkede gruppe af danske danskere er blevet bakket op og understøttet af en regering og en skruppelløs regeringschef gennem mere end ti år.
Forfatteren Carsten Jensen formulerede det præcist i Politiken for nylig, hvor han sagde: »Anders Fogh Rasmussen – den efter min mening mest skruppelløse, amoralske og menneskeligt uhyggelige statsminister, vi nogen sinde har haft«.
Det endnu mere ulykkelige er, at denne formørkede gruppe af danske danskere er blevet bakket op og understøttet af en regering og en skruppelløs regeringschef gennem mere end ti år
Det er derfor, det politiske niveau og den politiske tone er, som den er i Danmark. Utålelig og uværdig. Intet er for lavt. Intet er for plat. Intet er for intolerant og racistisk. Og vi har en regering, der fortsat lader sig trække rundt i en manege, der er ubeskrivelig i sin ringhed og primitivitet.
Vi har endnu ikke set den nye Rasmussen på statsministerposten tage klar afstand fra noget som helst. Snarere tvært imod. Han har f.eks. ladet sig trække ind i en totalt latterlig burkasag; man skulle ikke tro det muligt, men i et uhørt politisk spil har vi været vidne til, at selve regeringen har nedsat – af sin midte – et såkaldt burkaudvalg af ministre.
Hvor dybt kan vi synke? Indtil nu har regeringen ikke sat grænser. Pia Kjærsgaard har frit spil. Og den eneste opfattelse, man derfor efterhånden må have, er, at VK-partierne er enige med Mogens Camre og Pia Kjærsgaard i alle deres ytringer og holdninger.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech tager forskud på VK-forslaget om en ny offentlighedslov. Og viser med al mulig tydelighed, at offentligheden er i vejen for kontrollen over ministeriernes suveræne myndighed for øjeblikket; og dermed også, hvad man kan forvente sig fremover: tiltagende magt-arrogance. Og udbredelse af det beslaglæggelses-forhold, som skal stække transparensen i Statsforvaltningen. Altså det modsatte af et åbent og fornuftigt demokrati. Men så maser man sig jo frivilligt op i et umuligt hjørne...

Med venlig hilsen