Højtuddannet og velintegreret, men uvelkommen i Danmark

I en ny sag om udlændingereglerne har en 31-årig højtuddannet, velintegreret amerikansk kvinde fået afslag på permanent opholdstilladelse. Under de gamle regler havde hun fået permanent ophold, men under de nye regler skulle hun hellere have arbejdet to et halvt år i en kiosk
Emily Childers-Brocks søgte egentlig under den gamle ordning, men da pointsystemet gælder med tilbagevirkende kraft, fik hun afslag med udgangspunkt i de nye regler. 'Hvis bare jeg havde valgt at arbejde i 7-Eleven de sidste to år, i stedet for at tage en kandidatgrad og stifte familie, havde jeg fået opholdstilladelsen,' siger hun.

Emily Childers-Brocks søgte egentlig under den gamle ordning, men da pointsystemet gælder med tilbagevirkende kraft, fik hun afslag med udgangspunkt i de nye regler. 'Hvis bare jeg havde valgt at arbejde i 7-Eleven de sidste to år, i stedet for at tage en kandidatgrad og stifte familie, havde jeg fået opholdstilladelsen,' siger hun.

Kristian Sæderup

Indland
3. februar 2011

Amerikanske Emily Childers-Brocks troede egentligt, at hun søgte om permanent opholdstilladelse under de gamle regler, da hun sendte sin ansøgning i maj sidste år. Men 1. juni indførte regeringen og Dansk Folkeparti et nyt pointsystem, der trådte i kraft med tilbagevirkende kraft, så det også gjaldt ansøgninger fra 26. marts og frem.

De nye regler satte strammere krav til beskæftigelse, og dem levede Emily Childers-Brocks ikke op til.

»Hvis bare jeg havde valgt at arbejde i 7-Eleven de sidste to år, i stedet for at tage en kandidatgrad og stifte familie, havde jeg fået opholdstilladelsen,« siger Emily Childers-Brocks.

Sagen kommer oven på flere dages politisk forargelse over, at den 22-årige tolk og krigsveteran Barialai Hassanzai ikke kunne få permanent opholdstilladelse. Og ligesom Barialai Hassanzai er Emily Childers-Brocks fuldt ud integreret i det danske samfund, men har altså nu fået afslag.

Den 31-årige amerikaner kom til Danmark sammen med sin danske mand i 2003. Siden har hun lært flydende dansk og taget en kandidatgrad i socialt arbejde, hvor hun ifølge sin underviser var en præmiestuderende med udelukkende høje karakterer. Samtidig har hun været studentermedhjælper i Socialministeriet, hvor hun blandt andet har arbejdet i et mødested for udenlandske prostituerede på Vesterbro i kampen mod menneskehandel.

I alt havde hun arbejdet deltid i seks år, da hun søgte om permanent opholdstilladelse, og det havde højst sandsynligt været nok under de gamle regler, siger Mette Blauenfeldt fra Dansk Flygtningehjælp.

»Før kunne man nemlig samle arbejdstimer ind over hele den syvårsperiode, man skulle være i Danmark, hvor det nu kun er de sidste tre års arbejde, der tæller,« siger Mette Blauenfeldt.

Helt præcist skal man have arbejdet fuldtid i to et halvt år inden for de sidste tre år, og derfor fik Emily afslag 1. december sidste år.

»Vi har ved afslaget lagt vægt på, at du alene har dokumenteret, at du har haft ordinær beskæftigelse i 891,16 timer inden for de sidste 3 år forud for indgivelsen af din ansøgning om tidsubegrænset opholdstilladelse,« skriver Udlændingeservice som begrundelse for afslaget.

Tænker på at flytte

For Emily Childers-Brocks kom afslaget som et chok.

»Alt det arbejde, min mand og jeg har gjort for, at jeg blev integreret og fik mit eget liv, det er bare skubbet til side. Det betyder ingenting. Nu tæller det kun, hvor meget du har arbejdet. Indtil nu har jeg aldrig følt mig uvelkommen i Danmark, eller at jeg ikke var værdsat. Men det må jeg sige, det gør jeg nu,« siger hun.

I stedet har hun fået en midlertidig opholdstilladelse for ét år ad gangen, som hun hvert år skal søge om at forny mellem en og tre måneder før, at tilladelsen ophører. Hun blev færdiguddannet i marts sidste år og har siden arbejdet i skiftende projekt-ansættelser og vikariater i Center mod Menneskehandel under Indenrigs- og Socialministeriet og Danish Institute for Study Abroad. Men hun er altså afhængig af, at heldet følger hende på arbejdsmarkedet halvandet år endnu, før hun kan få permanent opholdstilladelse.

Det føles som en meget usikker situation at være i, siger Emily Childers-Brocks. Hun fik barn med sin mand i 2007, og overvejer nu at få et barn til, men hun ved ikke, om barselsorlov tæller med som beskæftigelse.

»Vi har altid snakket om, at Danmark skulle være vores hjem. Jeg synes, Danmark er et bedre land at have børn i, og der er et godt uddannelsessystem. Men der kommer et tidspunkt, hvor man tænker, om det er det hele værd at blive. Jeg må indrømme, at vi er begyndt at tænke på at flytte til USA i stedet for,« siger Emily Childers-Brocks.

Pointsystemet

Regeringen og Dansk Folkeparti indførte 1. juni 2010 et nyt pointsystem for udlændinge, der søger om permanent opholdstilladelse. Flere velintegrerede udlændinge er kommet i klemme i systemet, bl.a. fordi man skal have arbejdet frivilligt et år for at udvise ’aktivt medborgerskab’. Andre er kommet i klemme, fordi de har fået forkert vejledning om, hvornår de kunne søge om permanent ophold.

Seneste artikler

 • Ombudsmanden går ind i sag om vildledning

  17. februar 2011
  Folketingets Ombudsmand er nu gået ind i sagen om vildledning fra Udlændingeservice. Det er styrelsens fjerde ombudsmandssag om vildledning på fem år. Udlændingeservice nægter fortsat at ændre vejledningen om permanent ophold
 • De forstummede fuldmægtige

  16. februar 2011
  Hvis embedsmændene begår deres vildledning for at tækkes deres politiske chef, bør de fyres. Hvis de gør det efter direkte eller indirekte politisk pres, bør de fyre politikerne
 • Udlændingeservice var klar over vildledning

  16. februar 2011
  Foreningen Ægteskab Uden Grænser har tidligere gjort Udlændingeservice opmærksom på vildledning om permanent ophold. Alligevel blev vejledningen ikke rettet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anne Marie Pedersen

Selvfølgelig er du velkommen Emily! Jeg er flov på mit lands vegne. Den nuværende regering krænker også alle os danskere med en lovgivning som den nuværende.

Ja i VKO flertallets øjne var loven slet ikke møntet på personer som dig Emily - de havde kun øje for at holde muslimer ude, og havde slet ikke fantasi til at forestille sig hvor tilfældigt og uhensigtsmæssigt deres lovgivning ville ramme, når nu deres borgerlige pænhed forbød dem at skrive - denne lov gælder kun for muslimer.

Jeppe Morgenthaler

Det er absurd. Er der nogen der stadig ikke kan se det?

Kan vi ikke snart få nogen til at anlægge sag mod den danske regering ved Højesteret, så vi kan få denne uskik med at indføre love med tilbagevirkende kraft stoppet?

Problemet er vel nu tydeligvis, at vi har en regering, der ikke er del af det almindelige liv i Danmark og derfor ikke ved, hvordan det udspiller sig. Så kan man sidde at lave fantasilovgivning en masse, selvom alt for mange love og regler hæmmer det liv, folk berettiget ønsker at leve i Danmark.
BNP er blevet en religion, men BNP er altså et helt tilfældigt mål for økonomisk aktivitet, der overhovedet ikke værd(i)sætter den massive aktivitet i civilsamfundet. Arbejde gøres i liberalismen til et ligegyldigt værktøj for økonomisk 'vækst'; men det er ikke ligegyldigt, hvori denne vækst består, det er kun lødig produktion, reel service og produktionsforbedringer, der er værd at fremme.

Heinrich R. Jørgensen

Peter Hansen:
"Problemet er vel nu tydeligvis, at vi har en regering, der ikke er del af det almindelige liv i Danmark og derfor ikke ved, hvordan det udspiller sig. Så kan man sidde at lave fantasilovgivning en masse, selvom alt for mange love og regler hæmmer det liv, folk berettiget ønsker at leve i Danmark."

De er så fantasiløse, at hver gang det viser sig at deres lovgivningsindsats for at forme alles liv ikke viser sig at fungere, er det eneste de kan tænke på, at lovene må justeres, så politikernes Utopia kan og vil opstå.

Lovgivningsfundamentalister er vel berøvet muligheden for at erkende "systemfejlen" i egen verdensforståelse?

Morten Meinertsen

vi lever i Absurdistan. Det er flovt.

Ja, lad os kigge tilbage i romanen DØDEN der skildrer Danmarks fremtid (skrevet i midt 90'erne)

Her udvises alle indvandrere, dvs. folk hvor forældrene ikke er født i Danmark, det er hvad vi er meget tæt på nu. Samtidig indgår forbud mod paraboler og restriktioner på udbud af tv-kanaler (Som DF jo foreslået, samt restriktioner på hvilke internetadresser man må besøge og ej, som vi har set med thepiratebay.

Dengang tog ingen bogen seriøst, tværtimod. I dag er den benhård virkelighed. Danmark er blevet et fascistisk land, kun de sovende ser det endnu ikke.

VKO er ligeglade. Det var et forventet resultat og det var det de ville fra starten og det overrasker nok ikke særlig mange længere når man ser tilbage på de sidste 9 år med deres alt ødelæggende udlændingepolitik som har ramt mange ulykkelige mennesker. Det fryder mig dog at mange af dem snart er ude af folketinget og at deres immunitet dermed også ophører så en masse retsager kan begynde mod disse forbrydere i fine jakkesæt og kjoler :o)

VK0 har ikke brug for velintegrerede indvandrede, de kan jo ikke bruges til at drive deres sorte xenofobiske fremmedhadspolitik.

"xenofobi" er vel som fobi undskyldeligt? Men racisme, fremmedhad og dumhedsvælde er ikke.

Sagerne beviser at Dansk Folkeparti ikke er regeringsdueligt. De viser også at V og K har skruppelløs taburetkløe.

Olav Bo Hessellund

Torben Skov:
"Dumhedsvælde" - godt ord og en dækkende karakteristik af landets nuværende regering.

Jens Thaarup Nyberg

- - ! Nu også dette. Sikke dog en flok banditter der styrer landet.

Ikke fordi jeg bryder mig om reglerne. Men hun står vel i den forholdsvise heldige situation at hun ved at arbejde lidt mere i sidste ende sikrer sig en opholdstilladelse, at hun så ikke burde stå i den situation til at starte med er så noget andet.

Søren Mikkelsen

Groteskistan.

Racismen er en dansk statsinstitution med bred folkelig opbakning. Tak til bladet her for at blive ved med at saette fokus paa det. Det vil tage mange aars slid at komme af med statsracismen.

Lige denne familie har dog en anden mulighed for at blive i Danmark, nemlig EU-reglerne. Hvis Emily's mand er i stand til at lave lidt arbejde eller business hen over en EU-graense - saa er de sindssyge danske regler ikke noedvendigvis relevante. Det virker ogsaa som om Emilys uddannelse og erfaring kunne foere til noget graenseoverskridende i EU-regi - det er vel en tanke vaerd.

Kontakt evt. http://www.aegteskabudengraenser.dk/

Personligt vil jeg anbefale at droppe Danmark. (Ja det er nemt for mig at sige, idet jeg jo er blevet landsforvist gennem de selvsamme racistiske regler.)

Søren Mikkelsen

Bare et lille klip som helt klart illustrerer vanviddet:

"Ægteskab Uden Grænser

Gebyrer på diverse ansøgninger fra 1. januar 2011!

Der er kommet nye gebyrer på diverse ansøgninger efter nationale regler. Fx skal man slippe knapt 6000 DKK for en ansøgning om familiesammenføring efter nationale danske regler. Det koster fortsat ikke noget at søge familiesammenføring efter EU-reglerne. "

Seks tusser, bare for at faa lov at aflevere en ansoegning. Som under alle omstaendigheder medfoerer en bunke uhyrligheder og udgifter, ogsaa selv om den rent undtagelsesvis skulle faa succes. Budskabet er: welcome to Denmark, now fuck off.

Men det koster ingenting hvis man er EU-graenseoverskrider.

Ondskabsfuld lovgivning og kafkask administration.

Jesper Nielsen

Det er bare så langt ude i skoven, valg nu......

http://en.wikipedia.org/wiki/Psychopathy
"Psychopathy was, until 1980, the term used for a personality disorder characterized by an abnormal lack of empathy combined with strongly amoral conduct but masked by an ability to appear outwardly normal."

Kan man finde bedre karateristik af vores regering?

"an ability to appear outwardly normal"

Vil jo mene de ryger lidt af der, men jeg er i det kreative hjørne i dag. :p

I dag skriver flere afviser, at DF ønsker MINDRE faglighed i folkeskolerne og mere "danskhed". Ovenstående historie føjer sig således ganske fint ind i billedet af DF's politik: man ønsker en DUMMERE, ikke klogere befolkning, fordi et uoplyst folk lettere lader sig manipulere.

John Henrik Thorup Jensen

Mon ikke DF møder op til forhandlingerne om efterlønsreformen i marts med endnu en stribe fremmedsfjendske lovinitiativer. Partiet har jo skabt denne usmagelige praksis om at bringe alt muligt andet med ind i forhandlinger om økonomien. Det skal såmænd ikke undre mig, at det næste gang handler om pensionisters muligheder for at slå sig ned i lande uden for EU. Eller måske lukning af udenlandske TV-stationer så som A-Jazeera - helt på linje med det ægyptiske diktaturs lukning af kanalen for nylig.
At det så kan koste efterlønnen, vil DF jo - som de "nationale modstandsfolk" de nu engang har udråbt sig til - siden kalde en "nødvendig pris" for at beskytte nationen mod alt, hvad der har med "det fremmede" at gøre.
Det er jo nu engang den slags tale til den indre svinehund der sælger billetter i vælgerskaren - særligt her kort før et valg.
Kendsgerningen er jo, at utroligt mange danskere aktivt eller passivt står bag fremmedfjendskheden. Det viser ti års opbakning til regeringen med al tydelighed.
Forresten: Det ser ud til, at de konservative er gået i indre opposition og fører valgkamp mod deres egen regering på skat, regioner m.v. Det er tankevækkende, at de ikke har markeret nogen uenighed på udlændingeområdet, bortset fra spørgsmålet om militærtjeneste som medborgerskab for nationen.

Hun skal være mere end velkommen! Hvor er det en skam at vi smider god og brugbar arbejdskraft ud af landet fordi DF ikke vil have nogen som helst ind i landet. Det er jo et menneskesyn som jeg troede gik af mode i 1940'erne?

Anna-Marie Nyberg Kristiansen

And on goes the VKO-retardo-show :-(

Jørn Sonny Chabert

jeg ved godt at jeg kopi paste dette igår men det passer bare godt med landets tilstand lige nu

"In a nation ruled by swine, all pigs are upward-mobile – and the rest of us are fucked until we can put our acts together: Not necessarily to Win, but mainly to keep from Losing Completely."
Hunter s thompson

Det næste krav DF stiller bliver at kun udlændinge der har er blevet undervist i danskhed i folkeskolen (et krav der er lige blevet fremsat af DF) kan få opholdstilladelse. Så er den endegyldigt ud af verden. Og ja, velkommen i et racediktatur!

Jeg kan godt forstå at hun ikke føler sig velkommen, da jeg har det samme følelser. Jeg mødte en danske pige i 2000 i Tyrkiet, mens jeg var i gang med min universitets uddannelse. Vi blev gift i 2002 og jeg flyttede til Danmark i 2003, da jeg blev færdig med min uddannelse. Siden har jeg gennemført dansk uddannelse og arbejdet et par år som pædagogmedhjælper. Efterfølgende opsagde jeg min stilling og tog en overbygning på Københavns Universitet. Da jeg blev færdig med min uddannelse fik jeg et job som konsulent i Københavns Kommune. Efter 1,5 år blev jeg fyret pga. besparelser og lige nu har jeg det svært ved at finde et nyt job pga. høje arbejdløshed og jeg skal søge opholdstilledelse om få måneder. Jeg ved at jeg kommer til at få afslag da jeg valgte at tage en uddannelse i stedet for arbejde videre som pædagogmedhjælper.
Min kone er sygeplæjerske og vi har to drenge. Jeg føler mig uønsket her i landet, pga. den kørende politik. Jeg vil meget gerne flytte tilbage til Tyrkiet, men jeg ved også godt at det ville være meget svært at starte på ny i et nyt land for min kone og børn. Jeg ønsker det heller ikke at de forleder deres trygge ramme. Jeg er i en dilemma. Det ville være så dejligt, hvis det skulle være lidt mere human her i DK.

Kære Olcay, det kan også være en lettelse, selv for en indfødt dansker at flytte væk. Efter 2 år i Marokko, føler jeg mig friere og bedre tilpas, end efter 45 i Danmark. Klimaet er simpelthen rarere her. Materielt er her måske ikke så meget at komme efter, men menneskeligt...hold da op hvor har jeg lært meget om omsorg, venlighed, varme og imødekommenhed. Også fra myndighederne. Jeg skammer mig så inderligt over udviklingen i Danmark og håber stemningen i forhold til ældre, indvandrere, børn og andre svagtstillede vil vende i de kommende år. Ellers vil hverken jeg eller min lige så veluddannede mand sætte vores ben i Danmark på andet, end ferier.

Hvor er det skammeligt for alle de højrbegavede og veluddannede, der ikke kan få opholdstilladelse!

Er klaasekampen åbnet, siden man ser bort fra alle andre end den lille elitære gruppe i toppen af samfundet? Det handler også om menneskeværd og værdighed.

Kære Per, det har du ganske ret i at det gør. Det gør det for os allesammen. Jeg gør bare opmærksom på, at Danmark mister gode kræfter på den politik, der bliver ført lige for tiden. God uddannelse, kan jo også være af håndværksmæssig eller mere uformel art. Og god (ud)dannelse hænger tydeligvis sjældent sammen med at tilhøre den lille elitære gruppe i toppen af samfundet, som du nævner. Hvis man altså henregner regeringsmedlemmerne til den...
Hvem er det, du synes ser bort fra alle andre, end de højtbegavede og veluddannede?

Anne-Katrine Bonde

Jeg er ikke sikker paa at jeg forstaar afgoerelsen...

Giver en kandidatgrad ikke automatisk de point der skal til (min. 60 naar man er over 24), for at kvalificerer ansoegeren til opholdstilladelse???

Hvis Emily tilmed har taget sin overbygning i DK burde hun, i flg. de skrevne regler, faa dobbelt point (120) og dermed faa et card blanche til DK???

Hvordan kan man nogensinde bruge manglende fuldtidsarbejde som argument i dette tilfaelde?

Jeg ville indgive en klage paa stedet og bede om en forklaring, der rent faktisk foelger reglsaettet!

Hoejt uddannede, lavt uddannede ikke uddannet vi er alle mennesker og har alle ret til et anstaendigt liv her paa jorden.

Hvor er jeg dog glad for at vi valgte at tage den anden vej i 2006 ellers havde vi maaske staaet i samme situation nu.

Efter over 7 år i udlandet var det så småt begyndt at krible efter at komme hjem til Danmark igen.

Men jeg efterhånden ikke jeg har lyst længere.

Der var engang hvor man stolt sagde at man var fra Danmark, men det har regeringen og DF især sat en stopper for.

Rachel Henderson

Jeg kan så fortælle Emily at den samme situation
kan vise sig hvis I vælger at bosætte Jer i USA. Der er også en forfærdelig masse bureaukrati man skal igennem for at få opholdstilladelse og statsborgerskab. Det er bl.a. kutyme at den første ansøgning om statsborgerskab forsvinder. Man lukker kun dedikerede ansøgere ind, der omhyggelig gemmer en kopi og følger op på sagen!

@Jens Offersen

Ja vi er stort set landsforvist, jeg er forlaengst holdt op med at sige" hjem til Danmark". Og min stolthed af at vaere dansker har lidt et alvorligt knaek.

Danskerne er utroligt naive, hvis de tror, at det er lettere for en dansker at opnå permanent ophold i USA, end det er for amerikanere at opnå det samme i Danmark.

Jeg kender f.eks. en dansker, som har boet over 25 år i USA, hvor vedkommende har taget en Ph.D. Alligevel kan hun ikke opnå permanent opholdstilladelse men må forny den, hver gang hun får en ny forskningskontrakt.

Jeg mener, at danskere, der har haft arbejde i udlandet, og som ikke offentligt har undsagt deres erfaringer derfra, skal udvises straks - om ikke andet så til Grækenland.
(Jeg har haft et job i ØK, APM og UM, men jeg har fortrudt alt omkring det undtagen den gode løn, som var i danske kroner og dollars).
Jeg kan med få timers varsel fremstille lister over pesoner, som har haft job i udlandet, og som i dag - de fleste af dem - er regulære samfundsnasserer på folkepension. UD med dem!

PIA -- PIA - har du læst mit indlæg?

Hvis dette pointsystem er det, som landets intelligentsia kan præstere anno 2011, er der virkelig behov for indvandring af mennesker, der har deres sunde fornuft i behold.

Ja så kunne vi da endelig blive enige her på Information.dk.
Vi er åååh så enige om at det er synd for Danmark at all de dygtige bliver ramt af den lov der kun skulle ramme alle de dårlige.
Middelklassens snæversyn længe leve.
Loven skal sku da ikke ændres af hensyn til Emely
Childers-Brock, hun og hendes skal nok klare sig.
Den skal ændres af hensyn til alle dem der kommer hertil på flugt eller for at genforenes med den Mand eller far der har været på flugt fra krig tortur og forfølgelse.

Anne Marie Pedersen

@ Claus Madsen

Det handler vel mere om, at loven er så absurd dårlig, at den ikke engang lever op til en i forvejen forfejlet intention.
(Forfejlet, fordi den kun værdsætter de veluddannede og rige.)

Så det er vel ikke fordi alle synes det er synd for eliten.

Kære Claus Madsen, selv om man har en uddannelse og åbenbart dermed tilhører eliten, set med nogens øjne, så er man vel alligevel et menneske med følelser og holdninger. Vi er altså også nogen, der må undvære det daglige samvær med vores kære i Danmark, familie og venner på grund af de nye pointsystemer og vilde økonomiske krav. Sjovt iøvrigt pludselig at tilhøre eliten, i gamle dage, da jeg boede i Danmark, og før jeg tillod mig at forelske mig i en udlænding fra det forkerte land uden superuniversiteter, var jeg bare en skide pædagog... Jeg synes egentlig bare, at det er synd for os allesammen med den regering, som skyder så voldsomt med spredehagl at de rammer stort set alt og alle og skræmmer folk med lidt videre livsperspektiv, end amagerhylde og kolonihavedrømme væk. Jeg kan ikke engang, være med til at stemme den ud.

Henrik Andersen

Det offentlige bruger point systemet så de ikke selv har behov for højt uddannet arbejdskraft. De skal bare tælle flueben i en kolonne og hvis de ikke svarer til facitlisten er det et standard afslag hvor de kun behøver at sætte personlige detaljer ind.

Henrik Saiz Marquina

Men er selv dansk statsborger. Men kan man miste sit statsborgerskab hvis man er flov over at være dansker til tider

@Claus Madsen

God pointe. Du har ret i, at de fleste af os har haft så travlt med at ryste på hovedet og hovere over, at VKO har lavet en lov, som er så dårlig, at den ikke engang lever op til sin egen erklærede hensigt. Hvorimod vi har glemt at tage afstand fra den hovedintention, som der er i loven, og som netop er at forhindre ressourcesvage flygtninge og familiesammenførte i nogensinde at få tidsubegrænset opholdstilladelse.

Jeg tror faktisk, at de fleste af skribenterne her på Information er enige med dig i, at det er forkasteligt at lave urimeligt stram lovgivning, som bevidst er rettet imod bestemte upopulære mindretal. Men småracistiske holdninger er efterhånden blevet så mainstream i Danmark, at selv venstrefløjen ofte glemmer at tage afstand fra dem.

Du bør så dog også anerkende, at det er mediernes påpegning af de uønskede effekter af loven, som i dette tilfælde synes at føre til, at den vil blive lavet om. Hvilket jo også vil gavne de ressourcesvage flygtninge m.m., som loven i hovedsagen er rettet imod. Og måske er det trods alt vigtigere at skabe konkrete forbedringer for denne gruppe end at tale dens sag rent verbalt.

Henrik Saiz Marquina

Må erkende ud fra artiklen, at hun er en udlandsdansker, som har valgt, at kommer hjem til Danmark, da artiklen ikke nævner om en anden nation.

" Hvis det er en almindelig borgerpligt, at lære danskhistorie og danskheden i følge §70 i grundloven.

Er det vel lige så naturligt, at lære både spansk-, og danskhistorie, samt lære de kulturelle forskellige.

Skal vi kikke tilbage om 50 år og indse, at de unge på dette tidspunkt ikke har lært om opstanden i Afrika og Mellemøsten, fordi danskhistorie og danskheden var vigtigere end de kulturelle aspekter."

http://www.information.dk/telegram/258342#comment-323748

Børge Nielsen

Emily: Før I flytter tilbage til USA bør I også overveje, om andre EU-lande kunne være noget. De fleste har mindre restriktive regler, og der er en EU-dom for, at ophold i ét EU-land kan regnes med til ansøgninger i et andet. I kan muligvis endda bagefter flytte tilbage til Danmark med den permanente tilladelse i hånden. Eftersom din mand er dansker, kan han uden videre flytte til & søge arbejde i et andet EU-land.

Min amerikanske kone og jeg overvejer et sådant træk, for vi er i samme situation som jer, omend uden deltidsarbejdet.

@ Lars
Du har ret det er fokuseringen i medierne har fokuseret meget på de "utilsigtede konsekvenser" af loven. det er netop det jeg reagerer mod. det er som om vi helt har resigneret i forhold til de Tilsigtede konsekvenser, det er netop det Jeg reagerer i mod her.

@Ellen Shakir jeg ved Ikke hvilken klasse du tilhører det er også irelevant. Min pointe er at hvergang der er en sag der omhandler en tolk en ingeniør eller en læge så himler vi alle op om pointsystemets urimeligheder. Hvor vi i virkeligheden burde tage afstand fra hele premissen, om at vi kun kan accepterer dem vi kan få noget ud af.
Hvor er barmhjertigheden så hende.
Egentlig er mit indlæg jo også vendt mod mig selv. Jeg har da også en rem af huden.

Puha det indlæg blev vidst skrevet lidt for hurtigt beklager beklager de ubrugelige fomuleringer.

Johannes Nielsen

Artiklen illustrerer udmærket at vi har meget strenge regler for at få permanent opholdstilladelse og formentlig også for strenge regler.

Men før forargelsen får frit løb, så bemærk lige at damen altså ikke er blevet deporteret. Hun har fået en midlertidig opholdstilladelse, hun kan søge om permanent opholdstilladelse om et år eller to igen og hvis hun har har haft noget arbejde i mellemtiden, så får hun den.

Sider