Læsetid: 1 min.

LA opfordrer Løkke til at lukke Rønn-sagen

Rønn-sagen skader det borgerlige Danmark, mener Liberal Alliance. Partiet kræver derfor handling nu
Rønn-sagen skader det borgerlige Danmark, mener Liberal Alliance. Partiet kræver derfor handling nu
25. februar 2011

Liberal Alliance øger presset på integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i sagen om de ulovlige afslag på statsborgerskab.

Selv om Liberal Alliance har givet Birthe Rønn Hornbech 14 dage til at udarbejde et notat om sagens forløb, opfordrer partiets politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, til, at der allerede nu kommer en afklaring.

- Man må erkende - også i regeringstoppen - at ingen i det borgerlige Danmark har gavn af, at den her sag kører længere end højest nødvendigt, siger Simon Emil Ammitzbøll.

- Regeringen kan jo overveje, hvordan den synes, at den bedst muligt kan lukke den her sag ned. Det vil vi ikke forhindre regeringen i, hvis den gør det tidligere end de 14 dage, siger Liberal Alliances politiske ordfører og tilføjer:

- Jeg har ikke tænkt mig, at uddybe det nærmere, men jeg tror godt, at regeringen forstår det.

Selv om Simon Emil Ammitzbøll ikke selv ønsker at nævne de mulige løsninger på sagen, så henviser han til, at der er blevet nævnt tre muligheder for at lukke sagen:

1. Fremskynde det allerede planlagte notat, 2. Iværksætte en uvildig undersøgelse af forløbet omkring afslagene på statsborgerskab eller 3. Udskifte Birthe Rønn Hornbech.

Senest har Socialdemokraterne meldt sig i koret af kritikere af integrationsministeren, som kræver hendes afgang.

- Det er Lars Løkke Rasmussen, som vælger ministrene i det her land, lyder det imidlertid fra Simon Emil Ammitzbøll.

Serie

De unge statsløse

Frem til begyndelsen af 2010 afslog Integrationsministeriet i mindst 22 tilfælde at give dansk statsborgerskab til unge statsløse, der er født i Danmark. Afslagene var ulovlige, fordi Danmark i 1977 tiltrådte en FN-konvention, der netop garanterer statsborgerskab til disse unge statsløse. Det står klart, at ministeren og ministeriets embedsmænd kendte til konventionen, men alligevel fortsatte fejlbehandlingen af ansøgningerne.

Seneste artikler

 • Ministerium gav FN tom forsikring om statsløse

  6. juni 2011
  I august 2003 forsikrede Integrationsministeriet FN om, at fastlæggelse af statsborgerskab var en del af den 'almindelige asylprocedure' i Danmark. Men sagen om de statsløse kurdere, som Information for nylig har afdækket, viser, at det ikke var korrekt
 • Rønn ændrede først kurs, da ulovlig praksis blev opdaget

  9. maj 2011
  Forhenværende integrationsminister Birthe Rønn Hornbech lod ulovlig praksis fortsætte og hemmeligholdt sagen om de statsløse i halvandet år. Da en advokat fik nys om, hvad der foregik, gik der otte arbejdsdage, før ministeren skiftede kurs
 • Ministerium skjuler oplysninger i statsløsesag

  13. april 2011
  Integrationsministeriet har overstreget konklusionen i et dokument, inden det blev udleveret som aktindsigt i statsløse-sagen. Overstregningen er sket af hensyn til Sverige, anfører ministeriet, men det er åbenlyst i strid med loven, vurderer eksperter
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten Kjeldgaard

Udover fornøjelsen ved at iagttage at Rønn-Hornbech totalt spolere sit politiske eftermæle gennem sine naragtige forsøg på at undgå det uungåelige, er intet bedre end at følge Simon Emil Ammitzbøls balanceren på en knivsæg, hvor han på den ene side ikke for nogen pris vil vælte regeringen, på den anden side forsøge at bilde vælgerne ind at han tager Folkestyret alvorligt. Personligt glæder jeg mig til at se Simon Emil ryge ned med et ben på hver side af den knivsæg.

Dorte Sørensen

Hvad er der med LA og OVK.
I øjeblikket er der et behandlingsforslag om at ligestille psykisk syge på starthjælp med andre og dermed overholde FN s handikap konvention. LA har på deres hjemmeside skrevet at de var imod starthjælpen og den bør afskaffes. Men her er de faldet fra og støtter nu helt OVK.

Jeg har svært ved at se at LA's udtale er andet end spin og taktisk spil i forhold til VKO: "Se, der er os der bestemmer jeres skæbne! Hvad så med også at give noget valgflæsk til os?"

Dorte Sørensen

Rettelse - der skulle også stå - til 1. behandling i Folketinget.
1. behandlingen af - "1) 1. behandling af Beslutningsforslag B 55
Forslag til folketingsbeslutning om tillæg til unge under 25 år med psykiske lidelser, der modtager starthjælp." - ( kilde Folketingets dagsorden)
er lige slut.

Dorte Sørensen

Ivan Gullev
Sjovt at du skriver om billedet. Min tanke var at det var et gammelt billede af Simon Emil Ammitzbøll . Nu efter at han er blevet LA mand ,så har han skiftet stil og optræder nu altid i et pænt jakkesæt med slips og det ”hele”

Birthe Rønn Hornbech optræder så politisk ukorrekt, at det er en fryd.

Hun er utroligt grov over for journalister ( - de fleste politikere er hunderædde for at genere en journalist) ,

Hun vil ikke have nogen spindoktor ( hun har faktisk mere brug for en sådan, end nogen anden politiker på Christiansborg)

Hun lukke mikrofonen under et samråd (- ok hun blev tirret grundigt ).

Jeg sætter lige så stor pris på BRH som på hotelværten Basil i serien Halløj på Badehotellet.

Men er hun gjort af rigtigt "ministerstof" ?

Er det LA eller kun Amnitzbøl, der er helt ude af trit med virkeligheden? Grænsen for at skade det borgerlige Danmark er overskredet for længst?

Dorte Sørensen

Robert Kroll
Jeg så udvalgsmødet over Folketingets net – TV. Her var det nu mere BRH der tirrede. Fx sagde hun, at oppositionen bare kunne spørger og spørger til de blev trætte ,hun havde sat hele aften af. Derudover sagde hun at det mere var oppositionen der havde snorksovet osv. ……………..

Det er godt for alle hvis der nu kommer en afklaring. Især det borgerlige Danmark. Men Venstre og Birthe Rønn har lidt skade af denne sag - ikke Liberal Alliance.

'Lukke sagen'.....??

Så nu ved vi hvad politik vi kan forvente af LA;

De foretrækker at 'lukke' sager, frem for at opklare dem.

gammel vin på gamle flasker.....

Det er selvfølgelig især regeringen og Venstre, hvis image har lidt skade af denne sag. Men LA har nu også fået nogle ridser i lakken pga. sin manglende vilje til at optræde som ”vagthund” over for en siddende borgerlig regering, når denne er på kant med eller direkte overtræder loven.

Det er derfor politisk klogt, at Simon Emil nu skærper tonen over for regeringen. Om end han godt nok gør det på en sådan måde, at man får indtryk af, at det mere er sagens betydning for meningsmålingerne, der bekymrer Liberal Alliance end selve det forhold, at loven er blevet overtrådt igennem en årrække.

Sagen kan evt. klares med ministerens afgang forstår man på Simon Emil. Men ministerens afgang vil jo ikke kaste nogen form for lys over, hvem der har truffet beslutningen om at ignorere de statsløses rettigheder, og hvem der ud over Birthe Rønn Hornbæk siden hen har været vidende om den ulovlige praksis uden at gribe ind eller gøre opmærksom på forholdet.

Det vil blive lige som sagen om de danske jægersoldater, hvor Søren Gade er gået af, men vi har stadig ikke fået at vide, hvem der lækkede de fortrolige oplysninger om deres udsendelse til Afghanistan til de danske medier. Og ligeledes har vi ikke fået at vide, hvem ud over et par lavere rangerende ansatte i Forsvarsministeriet, der var indblandet i fabrikationen af en arabisk oversættelse af jægerbogen.

Man kan derfor ikke sige, at ministerens eventuelle afgang vil bringe nogen form for "afklaring" i sig selv.

Pilen peger nu på statsministeren.

SF kræver også integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs afgang. Men samtidig vil partiet have klarhed om statsministerens rolle i statsløse-affæren:

Drøftede Birthe Rønn Hornbech beslutningen om at fortsætte ulovlighederne med sin regeringsleder, spørger SF.

SF henviser til, at mens Birthe Rønn Hornbech ifølge hende selv havde travlt med at opklare sagen, fortsatte Integrationsministeriet med at give afslag på statsborgerskab til statsløse unge, skønt en FN-konvention giver dem ret til det.

- De fleste mennesker drøfter så afgørende en beslutning med chefen, inden den træffes, siger to SF-ordførere i en fælles udtalelse, nemlig indfødsretsordfører Hanne Agersnap og integrationsordfører Astrid Krag.

Henning Pedersen

Hvis du (Birthe Rønn) ikke kommer med en skide god forklaring, vil folketinget orientere din statsminister og det kan få betydning for din ministerfremtid.

Enhver lighed med "standardtruslen" i indkaldelse til samtale i jobcentret, er utilsigtet.

BRH har jo talrige gange sagt noget i retning af at hun ikke vil true med at gå, men med at blive. Hvordan mon det forholder sig, når det ikke er en trussel at gå, men noget hun kan love til alles tilfredshed?
Men hendes afgang vil forhåbentig ikke være ensbetydende med at sagen henlægges uopklaret?

Birthe Rønn Hornbech er med i Mogensen o Kristiansen

på TV2News nu her fredag aften med genudsendelse et flertal gange
hen over weekenden

kan senere også ses på www.TV2News

Det ville nok koste LA hovedparten af deres stemmer, hvis de gjorde det. Men hvis jeg var LA`er, så ville jeg allerede nu erkende, at sandsynligheden for genvalg af VK-regeringen nok ikke er overvældende høj, og derfor ville jeg sætte mig ned og lægge en strategi for, hvilken rolle LA skal spille i dansk politik under en kommende S-SF regering.

Og her håber jeg da, at LA vil vælge at søge aktiv indflydelse ved at indgå forlig, frem for at føre gold oppo-sitionspolitik med det formål at fremtvinge et regeringsskifte. På den måde kan LA være med til at trække en S-SF regering ind imod midten og bløde lidt op på den blokpolitik, der er blevet ført de sidste mindst 15 år.

Samt naturligvis ikke mindst være med til at læse de graverende økonomiske problemer, som Danmark står over for, og som den kommende regering bliver nødt til at forholde sig til, uanset om ”rød” eller ”blå” stue vinder valget.

Henning Pedersen

Rolf, Liberallende Aliance er et totalt mysterium, fostret af Ny Alliance og nu omklamret af en bank, tiltrækkende kandidater, uden nogen som helst politiske visioner, andet end hvad ledelsen dekreterer. Altså, vi har allerede Dansk Folkeparti, Nok må være nok!!

Henning Pedersen

Jeg betragter LA som en reel fornyelse i dansk politik. Endelig ser vi nogen fra erhvervslivet melde klart ud og støtte aktivt. Bare der var flere.

At partiet også er repræsenteret ved almindelige mennesker istedet for levebrødspolitikkere og apparatniks kan forhåbentligt bidrage til, at politikkere og borgere nærmer sig hinanden.

Om de så leverer må vi afvente i spænding.

Rolf Larsen

Jeg tror ikke, at det hensigtsmæssigt for LA at sætte det så skarp op.

Selvfølgelig skal LA indgå i et tæt samarbejde med HTS, da min eventuelle stemme til LA bliver givet på forudsætning af, at LAs økonomiske politik søges gennemført og HTS' socialliberale velfærdspolitik gennemføres.

Hvis du repræsenterer LA, så er mit råd, at I ikke bidrager til dem og os politikken.

Tom W. Petersen

LA balancerer så godt de kan. De lurepasser og afventer, hvad vej det går.
Jeg ser ikke Ammitzbøl sige ét ord om dem, hele denne ækle sag er gået ud over.
Jeg tror, at der er lagt op til, at BRH muligvis skal ofres - og så skal der helst ikke ske mere. Ulovlighederne i ministeriet og statsministerens meddelagtighed skal ikke have yderligere konsekvenser.
(Der er vistnok en statsminister et eller andet sted, og han ved selvfølgelig alt om, hvad hans integrationsminister laver - og har ladet hende gøre det.)