Læsetid: 2 min.

Nye oplysninger fra Norge øger presset på Birthe Rønn

I længere tid end hidtil kendt har Birthe Rønns ministerium været klar over, at afslag til statsløse var ulovlige. Alligevel ændrede ministeren hverken praksis eller orienterede Folketinget
26. februar 2011

Netop som integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) er kommet under større pres end nogensinde, belaster nye oplysninger fra Norge ministeren yderligere.

Det viser sig nu, at hendes ministerium i endnu længere tid end hidtil dokumenteret må have haft kendskab til den ulovlige sagsbehandling over for statsløse unge uden at reagere.

Som Information afdækkede torsdag, sendte Danmark den 16. december 2008 en forespørgsel til Sverige og Norge om de to landes praksis i forhold til FN-konventionen fra 1961 om statsløshed.

Birthe Rønn har efterfølgende erkendt, at hun på dette tidspunkt var blevet opmærksom på, at hendes ministerium systematisk havde tilsidesat samme konvention.

Men allerede to måneder tidligere må hendes ministerium have været klar over, at Danmark havde et problem i forhold til konventionen.

Danmark bragte det op

Ved et såkaldt nordisk tjenestemandsmøde om statsborgerskab i Stockholm den 16. oktober 2008 satte danske embedsmænd således FN-konventionen om statsløshed på dagsordenen for at høre nærmere om de andre nordiske landes praksis.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nu må det snart være på tide at Birte Rønn kommer til at ruske tremmer sammen med Peter Brixtofte, Klaus Riskjær og alle de andre de dybt kriminelle partikammerater.

Hvad er efterhånden forskellen på medlemmerne af Venstre og andre bandekriminelle?

Det tog mig 38 minutter at finde frem til praksis i de andre nordiske lande mht. statsløse født i Norden. Det som Birthe Rønn Hornbech hævdede tog mange måneder:

1. Sverige: Et statsløst barn født i Sverige og som er under 5 år, kan blive svensk statsborger ved at forældrene udfylder et elektronisk ansøgningsskema. Pris 175 svenske kroner.

2. I Finland tildeles barnet automatisk finsk statsborgerskab, hvis det ikke kan få et andet statsborgerskab

3. I Island er det det samme som i Finland

4. I Norge er der en praksis med henvisning til FNs Børnekonvention og «Barn født av foreldre med fremmed statsborgerskap, som ellers ville blitt statsløst, innvilges norsk statsborgerskap når dets verge er gitt varig opphold i landet.»

8.3.2 Stortingets vedtak 14. desember 1995 og Justisdepartementets praksis i saker om statsløse barn

Spørsmålet om å styrke de statsløse barnas stilling ble tatt opp i Stortinget i 1995, se Dok. 8:100 (1994-95) og Innst. S. nr. 61 (1995-96). I samsvar med innstillingen fattet Stortinget 14. desember 1995 slikt vedtak (S.tid. (1995-96) s. 1718):

«Barn født av foreldre med fremmed statsborgerskap, som ellers ville blitt statsløst, innvilges norsk statsborgerskap når dets verge er gitt varig opphold i landet.»

I begrunnelsen er det vist til barnekonvensjonen.

Stortingsvedtaket er bakgrunnen for at Justisdepartementet i 1997 gjennomførte nye retningslinjer om statsborgerbevilling til barn som ellers ville være statsløse. Retningslinjene har som rettslig grunnlag at det kan dispenseres fra de generelle vilkår i § 6 første ledd. Etter den nye praksis kan det gis bevilling når søkeren er født i Norge og har bodd her hele tiden siden fødselen, er under atten år, har foreldre som enten har bosettingstillatelse eller fyller vilkårene for å få en slik tillatelse, og søkeren ikke «ved en enkel handling» vil kunne få statsborgerskap etter foreldrene, f.eks. etter søknad eller ved å inngi melding til vedkommende lands myndighet. Siden de nye retningslinjer ble innført er det gitt noen få bevillinger.

Marianne Mandoe

Det er et hul der bliver dybere og dybere.

På et eller andet tidspunkt inden for længe kollapser siderne og hele regeringen ryger på det.

Når Birthe Rønn forhåbentlig snart forlader sin ministerpost bør hun nok tage Claes Nilas med. Han spillede en rolle i Tamilsagen.
Det vil være interessant at vide hvilken rolle han spiller i den nuværende sag.

Heinrich R. Jørgensen

Hvis de facto styreformen i politikerriget var baseret på fornuft, kompetence og integritet, anbefalede jeg gerne Anne Albinus til posten som kommende integrationsminister. Desværre udpeges ministre ud fra andre kriteriet. Som belønning for blind loyalitet og demagogisk frækhed blandt og tingsmedlemmer som hovedregel. En metode, der med næsten usvigelig medfører at de udpegede ministre ikke evner at løfte opgaven forsvarligt. En valgt praksis for udpegning af ministre der er systematiset galskab og garant for unødig dysfunktionalitet i regeringen.

Jette Abildgaard

Endnu engang tak til Geist og Dahlin for at blive ved....

Og 1000 tak til Norge og Sverige!! I noeden boer man kende sine venner godt.....

Jørgen Larsen

Ja, I snakker og snakker om hvad der er indlysende forkert, vægge op og vægge ned.
Men hvad vil I gøre ved det?
Regeringen bryder lovene helt åbenlyst, og hvad gør I, skriver harmdirrende læserbreve, det skal nok få dem til at ryste i bukserne.
Sandheden er at danskerne er et konfliktsky folk der gerne brokker sig, men nødigt kæmper for deres meninger.
Derimod støtter de gerne andres kamp mod deres korrupte regimer.

Flemming Clausen Nielsen

Nu er det jo så kommet frem, ifølge integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (i TV2´s Mogensen og Kristiansen), at det ikke er den fulde sandhed, som dagbladet Information fortæller ang. fortolkningsforklaringerne fra Sverige.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech har også spurgt til emnet i resten af de nordiske lande, men har fået vidt forskellige svar.

Men det interesserer ikke dagbladet Information, TV2-NEWS, TV2´s Mogensen og Kristiansen og de øvrige medier i Danmark.

Hvem sagde SUBJEKTIVE DANSKE MEDIER?

Desuden kunne integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (i TV2´s Mogensen og Kristiansen) fortælle, at Johanne Schmidt-Nielsen, Enhedslisten ALDRIG læser de beskeder, som kommer fra integrationsminister Birthe Rønn Hornbech.

Alligevel fortæller Johanne Schmidt-Nielsen, Enhedslisten, at hun aldrig får noget at vide fra integrationsminister Birthe Rønn Hornbech!

Og? Det er ministerens ansvar. Punktum. Det er så tilfældigvis? (skæbnebestemt?) at ministeren lige nu hedder Birthe Rønn Hornbech og ikke Rikke Hvilshøj eller Bertel Haarder. Det er nemlig, er jeg ganske sikker på, under de to sidstnævnte, at denne ulovlige praksis er indført. Og det betyder at det nu bliver BRH, der bliver ofret, når det retteligen burde være Bertel Haarder (og Rikke Hvilshøj).

BRH gør det, da hun får kendskab til sagen, at hun straks går i gang med at rydde. Og fordi hun er den person, hun er, vil hun vide alt i alle detaljer, før hun går ud og meddeler offentligheden eller Folketinget det. Og det vil hun, fordi hun vil undersøge alt, ikke sige noget forkert, og fordi hun vil være sikker på, at det hun siger, holder, både i byret, landsret og højesteret.

Når det er sagt er der en eneste person, som har ansvaret; ministeren.

Jette Abildgaard

@ Alex Jensen

Saa simpelt kan det siges!!!

@ Jørgen Larsen...du har ret, - desvaerre er det saadan at vi, som lever i eksil desvaerre udelukkende kan deltage ved at raabe op paa denne maade......

@ Marie

Jo, der er Tahrir-pladse alle vegne. Og sko! Se, hvordan tyske demonstranter reagerer på de dagligt nye afsløringer i 'Causa Guttenberg':

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,747945,00.html

For dem, der ikke kender til denne sag endnu, kan jeg fortælle, at K.T. von und zu Guttenberg, Tysklands (Selv)forsvarsminister, prakticerer det samme som Mme. BRH, og som på godt tysk betegnes med 'salami-taktik'. Nye afsløringer i hans copy-shake-past-affære hver eneste dag...

Hvad, hvis vi giver KTvG und BRH sko på og sender dem i ørkenen sammen?