Nyhed
Læsetid: 1 min.

Politisk flertal vil afskaffe regeringens pointsystem

Flertallet for regeringens pointsystem for permanent opholdstilladelse er væk, fordi Liberal Alliance og løsgængerne nu vender sig mod det. R vil stille forslag om at afskaffe pointsystemet
Flertallet for regeringens pointsystem for permanent opholdstilladelse er væk, fordi Liberal Alliance og løsgængerne nu vender sig mod det. R vil stille forslag om at afskaffe pointsystemet
Indland
4. februar 2011

Først var der historien om 22-årige Barialai Hassanzai, der har været i krig for Danmark, men ikke kan få permanent opholdstilladelse, fordi han ikke har udvist 'aktivt medborgerskab'.

Siden kom historien om 31-årige Emily Childers-Brocks, der har taget en dansk kandidatuddannelse med topkarakterer, fået et job og stiftet dansk familie, men som alligevel ikke kan få permanent ophold. Og nu er flertallet for regeringens pointsystem for permanent opholdstilladelse væk.

I næste uge vil Radikale Venstre fremsætte et beslutningsforslag, der har til formål at afskaffe pointsystemet for permanent opholdstilladelse, siger integrationsordfører Marianne Jelved (R).

»Lovforslaget om pointsystemet blev hastet igennem Folketinget sidste år med en urimelig kort høringsfrist, og nu bliver det også tydeligt, at reglerne slet ikke har været ordentligt gennemtænkt,« siger hun.

Vælger side

Da pointsystemet som led i en større udlændingepakke blev vedtaget i maj måned sidste år, var det med tilslutning fra løsgængeren Per Ørum Jørgensen, der endnu ikke var blevet kristendemokrat. Nu vil også han af med pointsystemet: »Hvis jeg havde 90 mandater, så var der ikke noget, der hed pointsystemer. Vi mener ikke, man kan gøre mennesker op efter nytteværdi.«

Løsgængeren Christian H. Hansen (Fokus) og Liberal Alliance stemte hverken for eller imod lovforslaget, men nu mener de begge, at pointsystemet bør laves om.

»Liberal Alliance vil gerne have et system, hvor man tiltrækker udlændinge, der bidrager til det danske samfund. Det gør det nuværende system ikke i tilstrækkelig grad. Det er der slet ingen tvivl om,« siger Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Både Socialdemokraterne og SF går ind for at afskaffe regeringens pointsystem, og også i regeringspartiernes egne rækker har utilfredsheden spredt sig. Tidligere på ugen har både Konservative og flere folketingsmedlemmer fra Venstre således talt for at ændre systemet.

Integrationsordfører Karsten Lauritzen (V) maner til ro. »Det er useriøst at konkludere noget på baggrund af to enkeltsager og et system, der kun har fungeret et halvt år,« siger han.

Serie

Pointsystemet

Regeringen og Dansk Folkeparti indførte 1. juni 2010 et nyt pointsystem for udlændinge, der søger om permanent opholdstilladelse. Flere velintegrerede udlændinge er kommet i klemme i systemet, bl.a. fordi man skal have arbejdet frivilligt et år for at udvise ’aktivt medborgerskab’. Andre er kommet i klemme, fordi de har fået forkert vejledning om, hvornår de kunne søge om permanent ophold.

Seneste artikler

 • Ombudsmanden går ind i sag om vildledning

  17. februar 2011
  Folketingets Ombudsmand er nu gået ind i sagen om vildledning fra Udlændingeservice. Det er styrelsens fjerde ombudsmandssag om vildledning på fem år. Udlændingeservice nægter fortsat at ændre vejledningen om permanent ophold
 • De forstummede fuldmægtige

  16. februar 2011
  Hvis embedsmændene begår deres vildledning for at tækkes deres politiske chef, bør de fyres. Hvis de gør det efter direkte eller indirekte politisk pres, bør de fyre politikerne
 • Udlændingeservice var klar over vildledning

  16. februar 2011
  Foreningen Ægteskab Uden Grænser har tidligere gjort Udlændingeservice opmærksom på vildledning om permanent ophold. Alligevel blev vejledningen ikke rettet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Nu har LA jo svoret at de aldrig vil vælte en borgerlig regering, såååå....

"Integrationsordfører Karsten Lauritzen (V) maner til ro. »Det er useriøst at konkludere noget på baggrund af to enkeltsager og et system, der kun har fungeret et halvt år,« siger han."

Konkluderes kan det til gengæld, at Karsten Lauritzen er useriøs, når han insisterer på at gennemføre Dansk Folkepartis racistiske våde drømme ved noget, der mest af alt ligner det der foregår ved kvægauktioner og i tidligere tiders slavebørser. Man kan ikke sortere i mennesker med et banalt pointsystem og samtidig påkalde sig demokrati og menneskerettigheder. Om Karsten Lauritzen nogensinde har hyldet humanismen, skal være uvist her, men i så fald er den da i hvert fald for længst vekslet til støtte fra regeringens nationalekstremistiske venner.

Pointsystemet var fra dag 1 et dødfødt misfoster og jo før det svineri stopper, jo bedre.

I øvrigt må vi naturligvis se frem til, at S og SF benytter lejligheden til at komme til fornuft og trækker deres mærkværdige "light"-version af samme tilbage.

Jowda, ud med det uigennemtænkte ragelse. Så dén (uhellige) alliance bør da med sindsro rejse forslaget. Og flere andre forslag. For der ér ingen grund til ikke at tvinge den siddende og dybt asociale Regering til at gå af...

Med venlig hilsen

Martin Sørensen

en enkel sag her, fem enkel sager der, ti enkel sager der, jo hvor mange enkel sager skal der til før man kan tegne et helt billede

jo den tyske kunster emil nolde han malede mange billeder hvor det var enkelte små prikker der tilsammen gav et samlet meget klart billede,

jo kære karsten laurizen der er efterhånden så mange små prikker så vi godt kan se det fulde maleri, uden at forstille os, resten nej det er ikke apstrakt kunst vi er ude i her,

jeg er TRÆT af når politikere siger nej vi skal ikke lade enkel sager afgøre noget, kære karsten laurizen her er der mange mange mange enkelsager der giver et meget fint og klart billede, min kone og børn er bare en ud af mange der blev ramt af jeres lorte lov.som der blev presset igennem folketinget, i sommers. jeg mener min datter var 19 da loven blev vedtaget og derfor KUN derfor skulle hun nu vente til hun var færdig med sin uddandelse og først efter 2½ års rigtigt arbejde så kunne hun få permanent opholdstiladelse, men ja hun er kun en lille enkelsag ud af mange mange mange ens enkel sager,

http://www.nordjyske.dk/aalborg/forside.aspx?ctrl=10&data=28,3611520,5,3

vi har som familie bekæmpede denne lov fra DAG ET, for min kone og børn blev ramt urimeligt undfair men ja vi er også kun en enkelsag men dog ud af en del enkelsager der tilsammen giver et ganske fint og klart billede af en lorte lov der aldrig skulle ha været skrevet

følge karsten lautrizen ja så vender man ryggen til det danske samfund hvis man ikke er aktiv i en forening, for er man ikke det ja så kan man aldrig få permanent opholdtiladelse i dagens danmark. jo der er godt nok en medborgerskabs prøve på vej, men hvornår er den færdig nu er loven snart et år gammel og vi har stadigt ikke set en medborgerskabs prøve.
http://www.information.dk/227319

prik prik prik jo der er mange prikker der giver et fint billede af en dum lov

Godt, når de er færdige med at rulle regeringens pointsystem tilbage, så kommer turen forhåbentlig også til terrorlovene, offentlighedsloven, lømmelpakken, indvandrerlovgivningen, knivloven, lovgivningen om kriminel lavalder, tuneserloven etc etc ad nauseam ...

Lise Østerberg Bahr

EN GENNEMSKUELSE:

ORDNINGEN med pointsystem, er bl.a. indført som et SUPPLEMENT til løntrykkeri - ved at levere GRATIS og FRIVILLIG arbejdskraft - passer fint med at det i år også netop E R FRIVILLIGHEDSÅR !!

Så god som til en filmreklame -f.eks. Badeland, Tivoliland, Megaindkøbsmarkedsland, Pjerrotland, Legoland, Spaghettiland, Soveland (sengen) og altså = (Frivillighedsland) !!

HVOR SØDT !!

Lise Østerberg Bahr

undskyld jeg mente:

Ufrivillig - Frivillighedsland.

Man kan næppe med rette kalde sig liberal, hvis man går ind for dette pointsystem, der kun har haft et formål fra starten af, nemlig at adskille mennesker fra hinanden. Kald det et system, kald det point, men kald det for alt i verden ej liberalisme...

de danske soldater i afghanistan kæmper for at landets befolkning kan opnå frihed og demokrati, altså kæmper de med store tab for afghanistan, når så en afghaner hjælper de danske soldater, ja så kæmper han pludselig for danmark, og skal da have fast ophold i danmark, det er da hans fædreland der har brug for folk som ham og ikke danmark,hvorfor skal danske kæmpe for ham ,når han vil bo i danmark

Søren Mikkelsen

Skal dette opfattes som et mistillidsvotum?

Eller er det bare mere pjat?

Martin Sørensen

Jeg kalde det for et proforma points system,

For der er ikke ret mange valg som man kan tjæne de famøse 100 points ved. nej nærmest alle points er givet på forhånd faktisk så består valget nu reelt i at, enten så tager man en prøve der først er færdig om 1-2år hvor man nu krævers at skulle, betale gebyr (kontingent til danmark) for den tid man bor her, eller også være aktivt medlem af en forening, men hvorfor skal det at være medlem af en forening tælle mere end et aktivt liv på arbedsmarkdet ja end at tage en uddandelse, nej det har partierne der har lavet loven ikke noget svar på, nej proforma points loven for permanent opholdstilladelse,

er en skænsel for god lovgivning vi er mange familjer der er ramt af den nye lov. der rammer skævt og urimeligt, og med tilbagevirkende kraft,

både min kone min søn og datter blev ramt af tåbelighedens lov, der råber til himmlen i dumhed,

men åbenbart så kæmper selv guderne forgæves mod dumhed, hvis man skal tro på karsten lauritzen, heldigvis så er der et flertal i der godt vil lytte til fornuft og ser at de mange "enkelsager" faktisk er med til at give et samlet billede af en meget dum dum lov.

Fedt. Lad os håbe, at modet ikke svigter hos det flertal, som nu tegner sig uden om regeringen, og at de i øvrigt kan blive enige om, hvilke regler de så vil sætte i stedet for pointsystemet. For det har det umage flertal desværre nok nogle ret forskellige holdninger til.

Og lad os også håbe, at dette kan føre til, at enten Per Ørum Jørgensen eller mindst en MF`er fra V eller K besinder sig og sørger for, at det lige så vanvittige og urimelige lovforslag om pointkrav m.m. for overhovedet at få en opholdstilladelse som ægtefællesammenført, der lige er blevet sendt i høring, aldrig bliver vedtaget.

For ellers kommer vi jo til at sidde i samme situation om et års tid, når pressen kan begynde at fortælle om de fuldstændig groteske måder, som den lov vil ramme på, hvis den bliver vedtaget.

VK-regeringen er ganske enkelt gået alt for langt for at imødekomme Dansk Folkepartis krav om, at der ustandselig skal laves nye stramninger, selvom lovgivningen ud fra enhver blot nogenlunde objektivt betragtning er rigeligt stram allerede og snarere burde tages op til revision med henblik på at fjerne unødvendige regler og begrænsninger.

Så lad os håbe, at en tilbagerulning af dette makværk af en lov, som blev vedtaget i marts 2010, kan blive den endelige afslutning på den 10 år lange epoke i dansk politik, hvor V og K klistrede sig op ad og mente at have et "værdifællesskab" med den yderste nationalkonservative højrefløj i form af Dansk Folkeparti.

Både V og K bør i stedet stå for en reel borgerlig politik med fokus på at skabe en sund og konkurrencedygtig dansk økonomi. Hvilket blandt andet forudsætter, at kvalificerede udlændinge føler sig vedkomne i Danmark, og at man ikke jager danske statsborgere ud af landet, bare fordi man har giftet sig med en udlænding.

Der er simpelthen ikke plads til mere hysterisk værdikamp imod islam og mere urimelig og småracistisk lovgivning, som rammer alle udlændinge i Danmark, hvis den fremtidige velfærd skal sikres.

Dorte Sørensen

Hvis enkeltsager kan vælte dette makværk af en lov, så skulle Løkke Rasmussens Strukturreform være lavet om for længst. Her skal bare nævnes alle miljøgodkendelserne, kommunernes tanker om at privatiserer åer og vandløb i lighed med mange mindre veje i boligområder. Ligeledes er der opstået mange hjemkaldelser fra de gamle amtsligdrevne institutionen til specialbehandling og undervisning. Bare for at nævne nogle af de mange ENKELSAGER der ikke har formået at ændre indholdet i Løkke Rasmussens Strukturreform.

John Henrik Thorup Jensen

Endelig fik angsten for at miste taburetten flere af folketingets løsgående missiler til at besinde sig. Det pointsystem er uværdigt - ligeså rød stues blødere udgave.
Jeg håber inderligt, at den samme omtanke også vil føre til en afskaffelse af entre-billetten på hhv. 50.000,- eller 100.000,- Men her er jeg stadig meget pessimistisk.
Luk dog ægtefæller ind, stil krav til dem omkring integration, og skab positive rammer for denne integration.
Det kan ikke altid dreje sig om arbejde i integrationsprocessen, for selv en pensionist burde da kunne gifte sig med en pensionist fra udlandet og slå sig ned sammen i Danmark.

@John Thorup

Du blander to forskellige pointsystemer sammen. Det, som der nu måske er flertal for at afskaffe, er det pointsystem for tidsubegrænset opholdstilladelse, som VKO indførte i marts 2010.

Det pointsystem, som blev diskuteret før jul såvel som "rød stues blødere udgave" og bankgarantien har alt sammen at gøre med reglerne for overhovedet at få en opholdstilladelse i Danmark.

Bent Nøhr Risager

Til de politikere som er forskræmte over indvandring - så drejer en ansøgning om permanent opholdstilladelse sig jo ikke om indvandring, men det er jo mennesker som har boet og ophold sig i Danmark i en årrække.

Per Ørum (KD) siger han er imod både regeringens og oppositionens pointsystem - men det er jo nogle andre pointsystemer som omhandler familiesammenføringer og det er jo på sin vis en anden debat.

Når et ung menneske bliver 18 år og glider ud af sine forældres eller sin mor/fars opholdelsestilladelse og evt. har 8-10 års folkeskole og i fuld gang med videregående uddannelse og med en ren straffeattest - så pludselig mødes af et nyt vedtaget krav om “aktiv medborgerskab” altså en træner-/dommeruddannelse eller sidde i en bestyrelse i en organisation i minimum 1 år. Det at man har været aktiv sportsudøver i en klub eller spejder ikke er fint nok . Da man i foråret begyndte afvisningerne blev der så henvist til at man i stedet kunne tage en medborgerskabsprøve, Dog anede man ikke fra myndighederne hvornår en sådan prøve ville blive klar eller dens indhold - men engang i 2011,

Når man så ser at en der aktiv gør tjeneste i Helmand provinsen eller en som tager doktorgrad og dermed højt uddannet bliver afvist - så viser det jo at det her er både useriøs og uværdig behandling af mennesker.

Så har man valgt at sætte systemet foran mennesker.
Det så umådelig trist at se at nogle politikere så stadig kan forsvare et sådan system - alene den kommentar fra Karsten Lauritzen omkring den 22-årige som er tolk i krigszone i Afghanistan: “….Og hvis man har været udsendt som tolk, så har man jo være udsendt af forsvaret og ikke som en del af det frivillige foreningsliv,”
Vil så tage hatten af for statsministeren - som vel på sin vis satte den unge politiker på plads ved at sige at han i den grad betragter en indsats i Afghanistan som “aktiv medborgerskab”.

Nu vil det så vise sig om dem som siger de er imod det pointsystem der findes omkring permanent opholdstilladelse og så virkelig er det - når der skal trykkes på knappen i folketingssalen i den kommende uge eller det kun er ord.

Ellers må det ske når vi senere i år når vi får et regeringsskifte.

Dorthe Møller

Nu har jeg i denne uge midt i morgenkaffen tabt kæben flere gange når jeg læste om de horrible konsekvenser Pointsystemet skaber. Der var mange kritikere da det blev indført, men der skal åbenbart eksempler på bordet før man fatter stupiditeten. Men hvis dagens overskrift: "At et politisk flertal vil afskaffe regeringens pointssystem", holder stik, så er det i mine øjne et kæmpe cadeau til Informationen :-)

Anne Marie Jensen

asociaL Alliance tør ikke vælte en borgerlig regering. Mon vi kommer til at se Venstre vende på en tallerken om skattelettelser og LA klappe kaje?

Dorte Sørensen:

Enig. Af de mange mange sjuskede, skæve love og andre fiaskoer som VKO regeringen har gennemført, står kommunalreformen højt på listen, og er nok en af dem der har været mest ødelæggende forden almindelige danskers hverdag

Det er ret sørgeligt at netop den bliver der næppe gjort noget ved af en fremtidig S-SF regering.

@Anne Marie

Lars Løkke behøver jo ikke at lade regler for tidsubegrænset opholdstilladelse være et kabinetspørgsmål. En regering kan sagtens vælge at lade sig nedstemme af et flertal udenom regeringen og herefter blive siddende, som om intet var hændt. Det skete f.eks. særdeles ofte under Schlüters skiftende regeringer.

Og at udskrive valg på bevarelse af et pointsystem, som forhindrer en tolk for de danske styrker i Afghanistan i at få gjort sin opholdstilladelse tidsubegrænset, det vil vist ikke just være nogen vindersag for Lars Løkke. Så det tror jeg roligt man kan glemme alt om som en mulighed.

Så vil Løkke givetvis hellere udskrive valg på, at han ikke kan få sin "2020-plan" med bl.a. afskaffelse af efterlønnen gennemført.

Lise Østerberg Bahr

Systemer er der nok af, nogle har fejet uskyldige danskere ind i et urimeligt ufleksibelt net der hedder EFTERLØN... enten frivilligt eller ufrivilligt, der også er optjent efter en slags pointsystem... og efterlader en del af befolkningen - lammede - men det var også meningen - det ER meningen, når man STYRER.

Desværre kendte de ikke vejen selv - og var uegnede til at bedømme den - de der gik med til at indførte disse faføse POINTSYSTEMER - (af den ene eller anden art) !!

Morten Kjeldgaard

Hvad er det for noget vrøvl med at LA ikke tør vælte en borgerlig regering? De er smadder interesserede i at udløse et valg så de kan høste de mange dejlige stemmer opinionsmålingerne lover dem...

Lidt repetition synes at være på sin plads. En mindretalsregering kan ”væltes” på to måder.

1) Ved at stille et mistillidsvotum, som mindst 90 mandater stemmer for.

2) Ved at fremkalde en situation, som er politisk uacceptabel for statsministeren, hvorefter han selv vælger at gå af og udskrive nyvalg til Folketinget.

Det sidste kan enten ske ved, at man vedtager såkaldt private lovforslag, som regeringen er imod, eller ved at man nedstemmer regeringens lovforslag.

I begge tilfælde taler man om, at statsministeren vælger at gøre sagen til et kabinetspørgsmål. Det kan man sige, at Løkke har gjort med sit udspil om efterlønsreform, men Løkke har ikke sagt noget om, at reglerne for tidsubegrænset opholdstilladelse er et kabinetspørgsmål. Tværtimod har han selv udtrykt sympati for den afghanske tolk og hans sag.

Liberal Alliance vælter ikke en borgerlig regering ved at stemme for et mistillidsvotum til den. Det vil være politisk selvmord, da de gang på gang har slået fast, at de ønsker en borgerlig regering.

Men derimod vil det da givetvis passe Liberal Alliance fint, hvis Løkke selv vælger at udskrive valg, så de kan få nogle flere mandater og noget mere indflydelse. Og hvis Løkke vil udskrive valg, fordi han bliver bragt i mindretal på noget så relativt perifert som regler for tidsubegrænset opholdstilladelse, jamen så kan LA sagtens forsvare over for deres vælgere, at det er Løkkes eget valg og ikke noget, som LA har tvunget ham til at gøre.

Da NA efter valget i 2007 truede med at gå med i et ”alternativt flertal”, slog Fogh på valgtrommen, hvorefter de lynhurtigt faldt til patten igen. Men det var også i en situation, hvor partiet var helt ude i torvene og formentlig var røget ud af Folketinget, hvis der var blevet valg. Altså en helt anden situation end den nuværende, hvor LA står til mindst at 3-doble deres mandattal, hvis der bliver valg.

Michael Borregaard

Fokuserer man på pointsystemet, kommer man til at tænke på datoen 24. November år 1622, og Christian IV´s invitation til jødiske handelsfolk om at bosætte sig i den første jødiske beboelse i Danmark, i Glückstadt ved Elben, lidt Nordvest for Hamborg.

Såvel Christian IV som Frederik III lagde i perioden efter 1622 alskens forhindringer i vejen for de fattige jøders adgang til riget. Og de ressourcestærke jøder måtte forstrække den ødsle konge med likvider i form af kontanter og juveler. I 1722 under Frederik IV kunne den første jøde Simon Lazarus, efter erhvervelse af lejebrev, åbne sin forretning i København. Omtrent samtidigt kom dekretet om, "at ingen jøde måtte bosætte sig i Danmark, medmindre han enten ejer 1.000 rigsdaler og bygger et hus - eller indretter et manufaktur" (en forretning eller fabrik). Først i 1809 blev lejdebrevet ophævet, og jøderne fik via kongeligt dekret fra Frederik VI lov til frit, at tage ophold hvor som helst i riget uden indhentelse af tilladelse.

Er pointsystemet anno 2010 en nutidig genfortælling om årene 1622, 1722 og 1809 vi i historiske folkemunde ønsker blive genfortalt i år 2411?

Mursten for mursten bygger man desværre en mur omkring Danmark. Det er vel ikke nødvendigt, at portvogterne ligesom i de middelalderlige dage, ved Østerport, Nørreport eller Vesterport, skal stå i fuld udrustning, udøvende den samme skræmmeeffekt som pointsystemet samt de nye gebyrregler er udtryk for?

Når det så er sagt, så startede det ikke med Barialai Hassanzai.

Den 2. december 2010 kunne man bl.a. på dr.dk. læse om Djenan Ganic. Djenan Ganic har de sidste 6 år betalt 300.000 kr. i gennemsnit i skat hvert år i Danmark. Han arbejder for en stor dansk virksomhed, ofte over 60 timer om ugen og er dansk gift. Alligevel fik han afslag på permanent opholdstilladelse. Han har nemlig ikke udvist “aktivt medborgerskab” som f.eks. lavet ungdomsarbejde eller været med i en skolebestyrelse el.lign..

End ikke Christian IV eller Frederik III havde intentioner om, at skræmme en sådan en indtægtskilde ud af riget. Ej heller havde Frederik IV. Hvorfor? I 2007, betalte den gennemsnitlige skatteyder i Danmark 71.517 kroner. I Gentofte Kommune betalte de mest, i gennemsnit pr. indbygger pr. år, her betalte de 147.908 kroner i skat. Skattebetalingen på 300.000 kroner, er endvidere højere end den gennemsnitlige indkomst før skat, som ligger på 288.500 kr., eller cirka deromkring.

LA har et problem ved at vælte regeringen, hvordan vil de forsvare, at de peger på den statsminister som de lige har væltet?

Tak for et ualmindeligt informativt og perspektiverende indlæg, Michael Borregaard. Det er lige til optryk i papirudgaven.

Det Mest useriøse regeringsparti i nyere tid er Venstre,og deres samspli med ismepartiet DF!
Siden den borgelige fløj tig sit indtåg,har de ikke bestilt andet end at skære ned på stort set alle vitale områder,for vælfærden i dette land!
Manipulation efter manipulation!
Om de har dømmekraft,eller i det heligtaget er demokratiske af sindelag! DE HAR SELV SKREVET HISTORIEN I DERES REGERINGSTID,OG DE ER IKKE TROVÆRDIGE,MED DERES HUSEREN/USOCIALE SKEVVRIDNINGER,AF DET DANSKE SAMFUND! HELLER IKKE MED POENGSYSTEMET.

Jeg tror, at LA gætter på, at HTS får mere end svært ved at lave 'ansvarlig' politik med Enhedslisten, og vil derfor være interesseret i, at få LA og Konservative med. Og helt ærligt, afstanden fra LA/Konservative til de radikale er jo ikke ret stor.

Lise Østerberg Bahr

Efter David Camerons model BIG SOCIETY......(lad de fattige betjene de velhavende (gratis) frivilligt "arbejde".... da state(rne) fattes penge !!!

Hvis man ser på årene omkring 1924 begyndte nogenlunde samme "trend" ja set i bl.a. Tyskland:

Op med arbejdstiden i Tyskland - de store industrier kræver - 2 timer fra 8 til 10 timer dagligt

Mere effektivisering - FYRINGER AF DE gamle loyale medarbejdere der har været på arbejdspladserne i 40 år ca. - de over 60 - akkurat som i dag.

osv. osv. osv.... ER DET DER VI ER IGEN ?????