Læsetid: 2 min.

Rønn ignorerede ulovlig sagsbehandling i over et år

Ifølge oplysninger fra Sverige må integrationsminister Birthe Rønn Hornbech siden december 2008 have kendt til de ulovlige afslag til statsløse. Alligevel fortsatte ministeriet fejlbehandlingen
Ifølge oplysninger fra Sverige må integrationsminister Birthe Rønn Hornbech siden december 2008 have kendt til de ulovlige afslag til statsløse. Alligevel fortsatte ministeriet fejlbehandlingen
24. februar 2011

Nye oplysninger trækker nu integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) ind i centrum af skandalen om hendes ministeriums ulovlige afslag på statsborgerskab til statsløse unge.

Alt tyder på, at integrationsministeren i over et år var klar over, at hendes ministerium havde givet ulovlige afslag på statsborgerskab til statsløse unge.

Men alligevel lod Birthe Rønn Hornbech den ulovlige sagsbehandling fortsætte og orienterede ikke Folketinget om ulovlighederne.

Den 16. december 2008 rettede Integrationsministeriet henvendelse til det svenske Integrationsministerium med en forespørgsel om, hvordan svenskerne håndterede FN-konventionen fra 1961 om statsløshed. Det oplyser det svenske ministerium over for Information.

»Det er dobbelttjekket,« siger Lena Hallerby, pressesekretær for den svenske integrationsminister Erik Ullenhag. Datoen for henvendelsen er af afgørende betydning. Den viser, hvornår Birthe Rønn Hornbech i hvert fald må have vidst, at Integrationsministeriet havde fejlbehandlet de statsløse unges sager om statsborgerskab.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Nu referer selv berlingske.dk sagen med henvisning til Information.
PS: Kan vi dog ikke få det valg nu, så vi kan få denne sag undersøgt og dermed rettet op på landets omdømme. Ligeledes haster valget også mht. Christianias fremtid, da Hjort Frederiksen nu kræver at christianitterne skal tiltræde den gamle aftale inden 2 måneder eller vil hver enkel bolig blive solgt til christianitten eller andre interesserede. For ikke at tale om Radio Møller , hvorfor skal vi licensbetalere påduttes en privatkanal til over det dobbelte af hvad P1 drives for i dag. Er det mest for licenspengene? Osv…………………

Ethvert forsøg på at foregive hastværk med at rette op på fejlbehandlingerne og undersøgelsernes umulighed lyder skingert. Kun løgnene står tilbage efter BRH's hærgen (støttet af Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti - tre antidemokratiske og fremmedfjenske partier). Vi vil have undersøgelser, rigsretsager og først og fremmest valg, NU!

Lykke Johansen

INFORMATION har skrevet utallige artikler vedrørende Integrationsministeriets (og dermed også Birthe Rønn Hornbechs) lemfældige og direkte ulovlige sagsbehandling af unge statsløses ret til statsborgerskab.

EN STOR TAK FOR DET!

Det er derfor mærkværdigt, at oppositionens politikere og borgerlige medier først reagerer nu, hvor det kommer frem, at
Integrationsministeriet henvendte sig til det svenske Integrationsministerium allerede
d. 16. december 2008 vedrørende deres håndtering af FN-konventionen om statsløshed - og dermed medvirker til at afsløre ministerens løgne og iver for at dække over ulovlighederne.

Tom W. Petersen

Det er ikke fejltagelser, der er sket.
Det drejer sig ikke om glemsomhed eller sjusk.
I det ministerium ved de ganske præcist, hvad de gør. De er eksperter i det. De har da ikke glemt det alle sammen - selvfølgelig ikke.
Det har regeringens skiftende integrationsministre heller ikke; det lader sig slet ikke gøre. De bliver orienteret af de ansatte eksperter i ministeriet.
Selvfølgelig.
Lad os ikke gøre dem til tåber med hukommelsestab; de er tvært imod.
Det drejer sig om, at "Dansk" "Folkeparti" skal have noget for de mange års støtte til regeringen. Man får ikke noget gratis i politik.
Og de unge statsløse har betalt uden at være spurgt.

@Tom, Netop!
denne ifølge BRH "fatale fejl" i ministeriet
må vare en aftale med Dansk Folkparti,
en aftale at begå fatale fejl,
at ifølge BRH "ha skyklapper på"

B Rønn H er med i Mogensen o Kristiansen
på TV2News nu her fredag aften med genudsendelse et flertal gange hen over weekenden

Ingrid, Er det den samme Michael Kristiansen, der var spindoktor for Anders Fogh?

Hvis ja, så må han jo vide en masse, for ifølge "Præsidenten" var han sammen med Anders Fogh og Claus Hjort på valgaftenen på Palace Hotel (p.111), og må så være blevet briefet efter Foghs forhandlinger med Pia Kjærsgaard på valgnatten.

@Anne
ja, det er samme Kristiansen,
ifølge mange har han en meget nær kontakt med også statsminister Lars Løkke R

og M Kristiansen er en meget blå støtter til regeringen

Tak Ingrid.
Jeg så samtalen på TV2 News kl.18.30.

Der kom ikke noget ud af det, da Birthe Rønn Hornbech gjorde det svært juridisk, og så kunne Mogensen & Kristiansen ikke være med.

De gik ikke til hende mht. hendes forklaring om, at hun måtte bruge et år på at finde frem til praksis i de andre nordiske lande.

Det gjorde hun nemlig ved at spørge, når hun alligevel var sammen med nordiske kolleger til møder, men så var der et møde, hun meldte afbud til, sagde hun, på grund af svineinfluenza.

Øh, var der svineinfluenza, da hun meldte afbud 2.-4. november 2010 til session i Nordisk Råd, hvor hun skulle svare på, hvorfor Danmark udviser nordiske statsborgere? Det ville vel heller ikke være let at spørge på sådan et møde om, hvad de andre lande gør med statsløse.

Birthe Rønn Hornbech kunne for to år siden, da hun opdagede, at DK ikke overholdt FN-konventionen, have bedt en fuldmægtig ringe rundt og spørge, hvad man gør i de nordiske lande. Sådan noget tager max. en til to dage. Derefter siger man til departementschefen eller en anden jurist på næste niveau: nu er det dit ansvar at få orden på det.

http://www.b.dk/politik/birthe-roenn-kritiseres-nordisk-afbud