'Nu slukker jeg for mikrofonen, og jeg tænder den ikke igen'

I syv kvarter afviste Birthe Rønn Hornbech at svare på de centrale spørgsmål i sagen om de ulovlige afslag til statsløse unge, da hun i går var kaldt i samråd i Folketinget
I 105 minutter forsøgte oppositionen i går at få integrationsminister Birthe Rønn Hornbech til at svare på de centrale spørgsmål i skandalen om ulovlige afslag på statsborgerskab til unge statsløse, som er født og opvokset i Danmark. Samrådet endte med, at ministeren afviste at svare på flere spørgsmål og demonstrativt slukkede for sin mikrofon. Oppositionen vil nu klage til Folketingets Præsidium og stille alle spørgsmålene endnu en gang

I 105 minutter forsøgte oppositionen i går at få integrationsminister Birthe Rønn Hornbech til at svare på de centrale spørgsmål i skandalen om ulovlige afslag på statsborgerskab til unge statsløse, som er født og opvokset i Danmark. Samrådet endte med, at ministeren afviste at svare på flere spørgsmål og demonstrativt slukkede for sin mikrofon. Oppositionen vil nu klage til Folketingets Præsidium og stille alle spørgsmålene endnu en gang

Jens Nørgaard Larsen

Indland
10. februar 2011

»Jeg agter at sige nu, at jeg ikke vil svare på mere. Jeg har pligt til at møde op i samråd, men jeg slukker for min mikrofon nu, og jeg tænder den ikke igen.«

Med denne salut tvang integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i går samrådet om Integrationsministeriets ulovlige afslag på dansk statsborgerskab til unge statsløse til en brat afslutning.

Forinden havde ministeren »appelleret om arbejdsro og tid. I får de svar, jeg kan og vil give, når arbejdet er tilendebragt«.

Efter ministerens resolutte handling udtrykte samrådets ordstyrer, næstformanden for Indfødsretsudvalget Søren Krarup (DF), sin forståelse for, »at ministeren ikke vil svare«, for, som Krarup sagde, »respekt for folkestyret er noget andet end et udmattelsesløb«.

For sidste gang fik samrådets tre flittigste spørgere, Johanne Schmidt-Nielsen (EL), Hanne Agersnap (SF) og Astrid Krag (SF), ordet, men de måtte forbløffede konstatere, at ministeren ikke ville svare.

»Vi må have Folketingets præsidium til at vurdere det med at slukke for mikrofonen,« sagde Agersnap, mens Schmidt-Nielsen efter samrådet kaldte ministerens handling for »Berlusconi-agtig«.

Foråret så sagte kommer

Oppositionen havde håbet på at få svar på en række centrale spørgsmål i sagen. Det fik de ikke.

Ministeren henviste gentagne gange til den undersøgelse af sagen, som hun satte i gang den 14. januar. »Jeg syntes, der var brug for en forårsrengøring i Integrationsministeriet,« sagde ministeren, men tilføjede så: »Foråret er ikke kommet endnu, og vi har ikke tilendebragt rengøringen.«

Hun kaldte de ulovlige afslag på statsborgerskab til statsløse unge en »fatal fejl« og en »systematisk forglemmelse«, som hun var »blevet så ked af«, men hun havde ingen forklaring på det grundlæggende spørgsmål: Hvordan kunne det ske, at specialiserede jurister i Indfødsretskontoret igennem flere år systematisk har givet afslag på statsborgerskab til statsløse i strid med centrale konventioner på indfødsretsområdet? Konventioner, som juristerne i kontoret vel at mærke har skrevet detaljerede notater om, samtidig med at andre medarbejdere i samme kontor har brudt dem.

»Man har på en eller anden måde kørt med skyklapper på,« sagde Birthe Rønn Hornbech.

Hun afviste, at der kan være blevet givet en instruks om at ignorere konventionerne og gættede i stedet på, at sagsbehandlerne ikke har kendt konventionerne.

»Det er den eneste forklaring, der er,« mente ministeren.

Kun til ministeren

Igen og igen spurgte oppositionen til ministeriets egen undersøgelse af sagen, som lå færdig mandag i sidste uge. Dengang troede medlemmerne af udvalget, at de ville få undersøgelsen tilsendt, så snart den var færdig, men Birthe Rønn Hornbech forklarede over for Information, at hun først selv ville tage den med hjem og læse den. Og ved samrådet gjorde hun det klart, at ingen uden for ministeriet skal gøre sig forhåbninger om at få undersøgelsen at se.

»Offentligheden har ikke krav på indsigt i interne redegørelser,« sagde ministeren og kaldte undersøgelsen et »beslutningsgrundlag til mig«

Birthe Rønn Hornbech erkendte, at det er ministerens ansvar, at hendes departement overholder konventionerne.

»Der er én, der har ansvaret, og det er altid ministeren,« sagde hun.

På den anden side ville hun ikke oplyse nærmere om sin egen rolle i sagen.

»Det kan jeg ikke huske præcis,« sagde hun, da Johanne Schmidt-Nielsen ville vide, hvornår ministeren selv blev opmærksom på den ulovlige sagsbehandling. Heller ikke hvilken måned eller bare et årstal ville ministeren oplyse, ligesom hun ikke ville svare på, hvordan hun blev gjort opmærksom på fejlen.

Hun antydede dog, at der kan være gået en rum tid, fra hun blev orienteret om den ulovlige sagsbehandling, til hun reagerede i januar 2010:

»Det er bestemt gået nogen tid. Det ser jeg ingen grund til at skjule, og det skammer jeg mig ikke over,« sagde hun.

Oppositionen snorksov

Oppositionen spurgte også gentagne gange til, hvorfor ministeren endnu ikke var kommet til bunds i sagen om de statsløse, selv om ministeren beviseligt har kendt til fejlbehandlingen siden januar 2010, hvor hun orienterede udvalget om, at statsløses sager om statsborgerskab var blevet behandlet efter de almindelige retningslinjer eller med andre ord fejlbehandlet.

Birthe Rønn Hornbech svarede igen ved at skyde på oppositionen. Selv om de netop blev orienteret i januar 2010, reagerede de først, da Information bragte sagen op i begyndelsen af 2011. Kort sagt havde oppositionen »snorksovet« i denne sag, mente ministeren.

Hverken under første-, anden- eller tredje-behandlingen af det lovforslag, hvormed i alt 35 af de unge statsløse fik meddelt dansk statsborgerskab, havde oppositionen stillet et eneste kritisk spørgsmål.

»Men jeg er da glad for at se Johanne Schmidt-Nielsen i udvalget, lige som det er godt at vide, at du til daglig slet ikke interesserer dig for, hvem der får indfødsret,« fortsatte Birthe Rønn Hornbech.

»Jeg er også glad for at se ministeren,« svarede Johanne Schmidt-Nielsen og beklagede, at når ministeren ikke ville svare på hverken skriftlige spørgsmål eller spørgsmål i samrådet, fordi alle spørgsmål skulle stilles skriftligt endnu en gang.

»Derved har ministeren købt sig fire uger til, uden at vi har fået svar på noget som helst,« sagde hun.

»Det fremgår af alle mine svar, at der er en række juridiske overvejelser i ministeriet, og udvalget vil blive bibragt løsninger og resultater,« sagde Birthe Rønn Hornbech, der efter endnu flere spørgsmål gik over til hver gang kun at sige: »Det har jeg besvaret.«

Et lille afbræk var ministerens fnis, da Jesper Langballe (DF) efter at have sammenlignet oppositionens spørgsmål med en amerikansk filibuster-tale og bedt om opkvikkende piller, berettede om sine besværligheder, fordi han engang glemte sin bil, der havde stået tændt en sommerdag i tre timer.

»Så meget kan tomgang afstedkomme. Der lugtede fælt af brændt gummi,« sagde Jesper Langballe til ministerens morskab.

Video: Se hele samrådet som podcast (episoden hvor Birthe Rønn Hornbech slukker mikrofonen finder sted 17:39).

De unge statsløse

Frem til begyndelsen af 2010 afslog Integrationsministeriet i mindst 22 tilfælde at give dansk statsborgerskab til unge statsløse, der er født i Danmark. Afslagene var ulovlige, fordi Danmark i 1977 tiltrådte en FN-konvention, der netop garanterer statsborgerskab til disse unge statsløse. Det står klart, at ministeren og ministeriets embedsmænd kendte til konventionen, men alligevel fortsatte fejlbehandlingen af ansøgningerne.

Seneste artikler

 • Ministerium gav FN tom forsikring om statsløse

  6. juni 2011
  I august 2003 forsikrede Integrationsministeriet FN om, at fastlæggelse af statsborgerskab var en del af den 'almindelige asylprocedure' i Danmark. Men sagen om de statsløse kurdere, som Information for nylig har afdækket, viser, at det ikke var korrekt
 • Rønn ændrede først kurs, da ulovlig praksis blev opdaget

  9. maj 2011
  Forhenværende integrationsminister Birthe Rønn Hornbech lod ulovlig praksis fortsætte og hemmeligholdt sagen om de statsløse i halvandet år. Da en advokat fik nys om, hvad der foregik, gik der otte arbejdsdage, før ministeren skiftede kurs
 • Ministerium skjuler oplysninger i statsløsesag

  13. april 2011
  Integrationsministeriet har overstreget konklusionen i et dokument, inden det blev udleveret som aktindsigt i statsløse-sagen. Overstregningen er sket af hensyn til Sverige, anfører ministeriet, men det er åbenlyst i strid med loven, vurderer eksperter
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Laurids Binderup

Jeg græmmes.

Mon ikke Rigsretten vil kunne få damens tunge på gled ?

Ja, det er nok det mildeste, man kan sige om den sag!

Min kommentar var til Laurids

Wow det ser ikke godt ud for regeringen. Det er for lavt at lege disse barnlige lege. Har du begået fejl kan du ikke tillade dig andet end at tage konsekvensen og svare på spørgsmålene. Men for VKO handler det mere om at beholde deres titler end for at regere et land. Det er til grin.

- Arash

Nå,

er hun stadig arketypen på borgerlig anstændighed?

Morten Meinertsen

Man tror der er løgn. Hun er skingrende xxxx.

Kristina Jensen

Det er utroligt hvad vi accepterer, at regeringen har af ministre, der tydeligvis ikke ønsker at oplyse offentligheden om deres embedsførelse. Det er dybt beskæmmende for en regering og tydeligvis går det ikke længere, at der skal et flertal til at stille en minister en mistillidsvotum i kølvandet på Espersen og Løkkes magtmisbrug.

En opdatering af ovenstående i grundloven og en opdatering af folketingets forretningsorden, så BRH ikke blot kan nøjes med at møde op!

Jette Abildgaard

Kristina Larsen,

Du har ret, men tror du ikke snart det ville vaere paa sin plads med en opdatering af hele vort land.....??

Søren Nielsen

Vi trænger vist også snart til en 'Jasminrevolution'

Kristina Jensen

Jette

Det var et meget stort spørgsmål og så utilfreds er jeg nu ikke med at være dansk. Jeg er rent faktisk stolt :-)

Når vi har med en opdatering af grundloven at gøre, kan jeg godt forstå du spørger til 'hele landet', da denne lov jo er fundamentet for Danmarks embedsførelse og værdigrundlag.

I stedet for at stemme om Euroen, synes jeg hellere vi skal tage grundloven op til afstemning, fra en ende af med diverse forældede bestemmelser.

Birthe Rønn er en skamplet på vores demokrati og en skændsel for regeringen

Landsforræder. Rigsret. Det er de ord, det er svært at undgå at få i tankerne. når Birthe Rønn Hornbech's gøren og laden bliver refereret.

Jette Abildgaard

Kristina Jensen

Jeg var ogsaa engang stolt af at vaere Dansk...... det var dengang!

Jeg har desvaerre foelt Danmark paa min egen krop og, jeg ved hvordan man bliver behandlet der og, hvor faa love baade regeringen og det offentlige system overholder i landet....jeg kender desvaerre konsekvensen af at vaere Dansk...konsekvensen af at kende regimet Danmark og Kristina.....naar jeg kigger paa hvordan nogle af os bliverbehandlet i Danmark (udlandsdanskere), da kan jeg ikke lade vaere med at taenke paa hvordan det maa vaere at komme til et saadant land som flygtning eller statsloes....

Maaske du ikke er klar over, at der rent faktisk lever Danskere rundt omkring paa vores planet og, de lever som flygtninge/statsloese, fordi Danske offentligt ansatte ulovligt har tvangsregistreret dem udenfor Danmark...tilsynelandende med fuld stoette fra regeringen....maaske det er saadanne ting der goer, at ministeren ikke "har lyst til" at svare...

Saadanne ting ved man ikke normalt, hvis man lever i den lille "sikre" skal i landet.......men, at hoere arrogancen fra denne minister, som 100% sikkert kender til disse Danskere rundt omkring paa jorden....det goer ondt i mit hjerte.....og det faar mit land til at ligne noget jeg helst ikke vil taenke paa og, da slet ikke skrive her, for saa bliver mit indlaeg slettet med det samme.....det goer det maaske alligevel....!

Jeg elsker stadig mit land, men jeg er noedt til at sige, at det nuvaerende regime for mig, absolut ingen vaerdi har....tvaertimod!

Har de da knald i låget allesammen - i regeringen.
Ligesom man tror at nu kan det da ikke blive værre, så kommer der endnu en sag.

Jeg har sjældent hørt om så stor foragt for folkestyre som det indeværende regime agerer, siden vinteren 1933. Det skulle da lige være vinteren '38.

Jeg ville have forsvaerget at det nogensinde kunne ske at en dansk regering med et flertal paa 50,1% for 4 aar siden ville foere sig frem, med en arogance og stupiditet som denne regering uden det ville resultere i en revolution.

Jeg har min menneskrettigheds konvensions rettighed til at stemme men ikke min grundlovsrettighed. Hvis den nuvarende regering ville aendre grundloven, ville jeg i raedsel forstille mig hvordan den ville komme til at se ud.

Historien gentager sig ikke (man har selvfoelgelig draget nogle erfaringer), men hvad der sker i Danmark ligner utroligt hvad der skete i et naboland i 30erne.

Danskere nok maa vaere nok???

Nogen burde måske forklare damen at hun ikke er minister i Chr. 7. regering.

@ Soeren Lom

Jeg gaar ud fra at du har valgt Chr. 7 med fuldt overlaeg. De fleste ved nok ikke at Chr. 7 (1766-1808) var sindsyg og det var reelt dem omkring ham der styrede landet senere Frederik den 6.

Det ilustere godt som det er i dag hvor det ikke er statsministeren der styre landet, men folkene omkring ham, for det meste DF.

Det var ogsaa i den periode Danmark havde sin storheds tid som slavehandler, hvor kronen var dybt involdveret (investerede i slave trading).

Vi har nu set Danmark paa nedtur i 10 aar,realt styret af et mindretal, men magtens soedme har holdt dilitanterne ved magten og styret Danmark direkte i afgrunden.

Det vil formodentlig tage en generation (30 aar) at genoprette, maaske det aldrig vil ske.

Op til jer Dansker der har stemmeret.?

Lykke Johansen

Hvornår har anstændige borgerlige vælgere fået nok af denne regering og siger fra - offentligt i skrift, i tale og i meningsmålinger?
Der skal lyde en stor Utak til Dansk Folkeparti for gennem snart 10 år at have gjort det muligt for VK-regeringen at føre sig totalt ansvarsløst frem med en uhyrlig magtarrogance og disrespekt for både Danmark, Grundloven, demokratiet og borgerne.

Jeg græmmes!

Christel Werenskiold

BRH tilhører uden tvivl gruppen af "man" der kører med skyklapper.......... men det mest forstemmende ved hele sagen er, at hun VED at sagsbehandlingen er ulovlig, men IKKE skammer sig over at der går "en rum tid" før hun agerer. Det minder om Ninn Hansen som fru Hornbeck selv var med til at vælte, dengang hun stadig troede mere på anstændighed og retspolitik end på ministertaburettens lyksagligheder. Denne regerings magtfuldkommenhed og ligegyldighed overfor de grundlæggende principper i et retssamfund er mere end forestemmende. Det er pinligt. Godt der snart er valg!!!

Dorte Sørensen

Det var dog det mest intetsigende samråd jeg nogensinde har set. (De første minutter fik jeg ikke med men resten af tiden) Den første time ledede Integrationsudvalgets formand Kim Benke (eller hvordan det staves) mødet så kom der en seddel over til Krarup og han overtog ledelsen til hans store beklagelse da han så mente, at han ikke kunne deltage i debatten. Det plejer andre mødeledere eller godt at kunne. Fx er Martin Henriksen fra DF s ret god til at give sig selv ordet.

BRH beklagede fejlen, men så anklagede hun oppositionen for ikke at have spurgt og mente at oppositionen havde snork sovet og videre i den dur. Ligeledes sagde hun at hun havde afsat hele aften så udvalget kunne bare spørge så længe de kunne holde til det osv.….. Sådan blev hun ved og ved at provokerer.
Men Langballe kunne ikke holde og begyndte at kalde udvalgets medlemmer for at føre en Filibuster ( eller hvordan det amerikanske navn staves for udmattelses taler i det amerikanske parlament)
Jeg kan godt forstå at udvalgets medlemmer vil klage til Folketingets præsidium.

Det er svært at tro på, at fejlen alene skulle ligge på embedsmandsniveau. selvfølgelig har da der været en form for politisk instruks om, at man skulle "glemme" denne konvention, så man kunne administrere så "stramt" som muligt.

Og det er jo ikke det eneste område, hvor regeringen har svært ved at "forstå" enten EU-regler eller FN-konventioner, når indholdet af disse forhindrede den i at føre den ønskede stramme udlændingepolitik.

Dorte Sørensen

PS: Krarup og Langballe mente, at mødet kun var blevet indkaldte fordi et lille parti og en lille avis ville gøre sig bemærket. Ja det er jo også en måde at aflede opmærksomheden fra et brud på Danmarks underskrevne aftaler.

Marianne Mandoe

Topmålet af arrogance.

Men selvfølgelig vidste fruen jo at DF vil holde hånden over hende uanset hvad.
Hvilket de jo allerede viste ved at møde op som væbnere i samrådet.

Hverken regeringen eller embedsværket har lært en skid af Tamil-sagen. Tværtimod, så er det blevet endnu værre, for nu lyves og manipuleres der helt åbenlyst.
I 1993 havde Schlåutter dog så megen borgerlig anstændighed i behold, at han gik af. At Fogh, Løkke m.fl. vælger at ignorere tingenes tilstand, fortæller en del om nationens moralske forfald.

Den slags kaldes magtfuldkommenhed og det er en grim egenskab.

Thomas Møller

Jeg tror vi er mange mennesker her i landet der tager for givet at Danmark er et demokrati med alt hvad dette ord på 9 bogstaver indebærer. Men hvad skulle egentlig hindre os fra at blive en bananrepublik? Folk er jo passive, vi ved slet ikke hvordan vi skal tackle en sådan mangel på korrekt udøvelse af embedet som den BRH lægger for dagen.

Morten Tom-Petersen

Hrmmpf.. Hvilken foragt

I de sidste 10 år med VKO er brugen af Løgnen i alle dens afkastninger blevet så almindelig, at vi vælgere ubevist begynder at anse det for mindre og mindre moralsk forkasteligt. Faktisk er der mange af de ledende VKO politikere, der pa magtarrogant vis i dag er overbeviste om, at de i kraft af deres vigtige stillinger har lov til at sige hvad de vil, Løgn eller Latin.

Hvis vi vil tilbage til en politik i Danmark, med respekt for debat og for modstridende ideer, så må vi først og fremmest få vores politikere til at holde op med at lyve som hesten kan rende, og slå hårdt ned, når de gribes i løgnen.

Da jeg flyttede fra Danmark for ca 25 år siden var det klart for en politiker, at hvis han/hun blev snubbet i at lyve for folketinget eller befolkningen, så var han/hun stort set færdig. Idag slår han/hun bare et grin op fordi han/hun ved at partifælderne vil holde hånden under ham/hende.

Det er ikke en holdbar situation.

Kasper Larsen-Rothmeier

Hun er simpelthen for meget - En minister må svare hver gang der bliver spurgt - De må stå til ansvar for deres handlinger..
Birthe Rønn Hornbech er ikke kvalificeret til at være minister - Hun må gå af, hvis hun ikke vil svare..

Klamt, koldt og kynisk er alt hvad der dukker op i mit hovedet når VKO nævnes...

Bo Larsen, de er netop ikke partifælder, så ville vedkommende jo vælte, men partifæller.

Henrik Andersen

Hun ja B.Rønn Hornbech det højt ærede medlem af regeringen har vist glemt at også hun er en lønmodtager og ansvarlig i første omgang til folketinget i næste omgang til vælgerne.
Burde hun ikke mentalundersøges dette må da være en form for STORHEDS ILLUSION.

Rønn er en sej krampe, men hendes dømmekraft her er løbet ud i sandet.

Hun har dog intet at frygte - hun genopstiller næppe og sikkert fuldstændig indifferent overfor, hvad Schmidt Nielsen med flere mener om hendes ageren, hvilket dog ikke gør den mere acceptabel udfra et demokratisk synspunkt.

Det virker ligesom BRH synes at hun er hævet over loven. Hvornår, for h..., kommer hun i behandling?

Behandlingen burde være en stram kur med tremmer og derefter hjul og stejle.
VKo har brugt demokratiet til at komme op på taburetterne, men de giver F..... i demokratiet bagefter. Et flertalsdiktatur er etableret

Anna-Marie Nyberg Kristiansen

And on goes the VKO-retardo-show :-(

J Nielsen

Jeg tænker mere Vådt, Koldt og Overskyet når jeg tænker VKO. ;)

Hun kan jo ikke sige et pip, førend juristerne i ministeriet har fundet på den næste løgn, og i dette tilfælde, kan man godt forestille sig at det kommer til at tage en rum tid.

Hvad var det BRH sagde i går? Var det glemsomhed der var årsagen til lovbruddet? Ministeriet led af glemsomhed og det var årsagen til konventionsbruddet?

Jeg vil have mere respekt for ministeren, hvis hun stillede sig op på bordet til samrådet og sagde " I kan rende mig - vi gør som det passer os". I stedet for at fortsætte løgnen om en anstændig embedsførelse, når det modsatte er åbenbar praksis.

Det er lige før, man ville hilse et militærkup velkomment. Det ville ihvertfald ikke være meget mindre demokratisk.

Dorte Sørensen:

"Krarup og Langballe mente, at mødet kun var blevet indkaldte fordi et lille parti og en lille avis ville gøre sig bemærket. Ja det er jo også en måde at aflede opmærksomheden fra et brud på Danmarks underskrevne aftaler."

Ja, det passer også næsten, for både Berlingske og JP (og tv2 for den sags skyld) har ikke nævnt denne sag med et ord i dag. Hvilket er ret utrolig med tanke på ministerens mildt sagt uortodokse opførsel, som ellers er nyhedsværdig nok i sig selv, for ikke at tale om de ulovligheder der er begået.

Tom W. Petersen

Jette Abildgaard og Vagn Bach
Jeg undrer mig over, at I bruger en pc, der ikke kan dansk.

@ Olsen og alle andre. Man kan være med til at formidle viden ved at smække artiklerne op på sin profil på facebook. Jeg ved ikke om der er et videoklip af situationen, for det egner sig også til at blivet smidt op.

Verden er blevet "rig" på konservative og liberalistiske "tænkere", so sjældent tøver med at kommentere hvad som helst. Men jeg har ledt forgæves efter deres analyser af denne sag?
Er der nogen, der kan hjælpe mig? Eller er de gået i flyverskjul, ligesom Lautitzen (Venstres bydreng på fremmedspørgsmål) og Jarlov (Konservatives ekspert i håbløse synspunkter)

Dorte Sørensen

Sune Olsen
Ja det virker underligt, at medierne ikke er oppe på ”bidet” mht. denne sag der virkelig har betydning for vort demokrati, når fx H. Kjærs manglende betalinger kunne skabe så megen omtale i alle medier.
TV-avisen havde det dog oppe i går aftes med et længere indslag., men jeg har ikke hørt sagen omtalt i DRs dækning i dag.

PS: I øjeblikket er der et åbent samråd i Det politiske økonomiske udvalg med finansministeren om ministers særlige rådgivers beføjelser Her henviser Hjort Frederiksen til statsministerens besvarelse af spørgsmål s 20 . Så det er ikke kun BRH. Der anvender den taktik med kun at henvise til tidligere.svar.

Dorte Sørensen

Du har ret, men det skyldes nok, at denne sag ikke er "spiselig" for mange medier og gennemsnitsborgeren. Den er med andre ord ikke sexet nok og sagen mangler i den grad x-faktor for at kunne skabe interesse.

Jette Abildgaard

Tom W. Petersen,

For mit vedkommende er det faktum, at jeg bruger en pc (laptop) der ikke er Dansk, fordi jeg ikke bor i det forjaettede land laengere, og derfor heller ikke koeber varer der af nogen art....maaske det samme gaelder for Vang Bach....who knows o)

Dorte Sørensen

Hørte i P1 s radioavis, at Enhedslisten og SF var ved at skrive en klage over BRH til Folketingets Præsidium Men det var ifølge P1 ikke helt sikkert, at S og R ville være med.
Det forstår jeg ikke hvordan S og R ja for den sags skyld også hele den borgerlige lejre ikke finder en beskyttelse af demokratiet ved at minister giver Folketingets udvalg de oplysning der bliver bedt om. Ja alene det at BRH ikke har svaret på over 20 skriftlige spørgsmål er da helt uhørt.

Umiddelbart er mit gæt, at S og R er følsomme overfor argumentet: "en undersøgelse tager tid" - men jeg hører til dem, som har en mistanke om at den tid vil gå med to ting: 1. undersøge 2. skabe et cover-up eller udvælge en "scape goat".
Man ikke have et gran tillid til disse mennesker, som tilsidesætter alt for at beholde taburetten at sidde på

Sider