Læsetid: 3 min.

Uddannelsesfolk: Der er tusindvis af ledige studiepladser

S-SF vil oprette 15.000 ekstra uddannelsespladser, selv om der allerede er tusindvis af ledige pladser. Kun hvis de ekstra pladser bliver oprettet på de allermest populære studier i landet, vil det få flere i uddannelse, vurderer studiechefer. Studerende og studiechefer efterlyser i stedet mere kvalitet på uddannelserne
11. februar 2011

SF og Socialdemokraterne foreslår i deres nye ungeudspil at oprette 15.000 ekstra uddannelsespladser på de videregående uddannelser for at få de unge ud af arbejdsløshedskøen og få flere i uddannelse.

Men et stort antal ekstra uddannelsespladser vil ikke betyde, at flere får en uddannelse, medmindre pladserne bliver oprettet på de allermest populære studier, mener studerende og studiechefer. Alene på universiteterne er der over 3.000 ledige stu-diepladser. På samtlige af landets professionshøjskoler er der ligeledes tusindvis af ledige pladser.

Chef for Den Koordinerede Tilmelding Eva Teilmann mener, at forslagets succes afhænger af, hvilke studier og hvorhenne i landet der bliver oprettet flere studiepladser.

»Hvis man øger antallet af uddannelsespladser på de mest populære studier, hvor der er mange afviste, så vil det virke. Jeg tvivler på, at S-SF bare vil oprette flere uddannelsespladser på populære studier som medicin, men ellers vil det her betyde, at der kommer til at stå endnu flere pladser ledige,« siger Eva Teilmann.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er vel heller ikke så meget studiepladser, som praktik pladser det handler om. Problemet er jo, at de unge ikke kan komme videre i systemet efter fagskolerne især. Mange opgiver sandsynligvis pga. byrokratiske besværligheder med ansøgninger om alt muligt, og tilbage rapporteringer om dette og hint. Man burde lempe på milimeter demokratiet, også overfor arbejdsgiverne.