Læsetid: 1 min.

Venstre taler nu om 'konsekvens' for Rønn

Jeg har overhovedet ikke noget belæg for at kommentere på om Birthe skal gå af som minister. Hun er en dygtig politiker og en kompetent minister, siger Kristian Jensen
Jeg har overhovedet ikke noget belæg for at kommentere på om Birthe skal gå af som minister. Hun er en dygtig politiker og en kompetent minister, siger Kristian Jensen
25. februar 2011

Venstres gruppeformand Kristian Jensen understreger, at hvis integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) har begået ulovligheder i forbindelse med sagen om de unge statsløse, så skal der være konsekvenser.

- Der er slet ikke nogen tvivl om, at hvis en minister begår en ulovlighed, så skal der være en konsekvens, siger Kristian Jensen, efter Venstres gruppemøde fredag, hvor Birthe Rønn Hornbech ikke dukkede op.

I de seneste uger har Birthe Rønn Hornbech været centrum for sagen om afslag til statsløse unge, der gradvist har udviklet sig. Således også i dag, hvor den politiske opbakning til Birthe Rønn Hornbech (V) svækkes.

Kristian Jensen mener dog, at Christiansborgs partier skal slå koldt vand i blodet og afvente det notat, som integrationsministeren arbejder på.

- Jeg appellerer til, at man giver ministeren lejlighed til at udarbejde notatet. Jeg tror bestemt ikke ministeren er interesseret i at trække sagen ud, så mon ikke notatet er her snart, siger den forhenværende skatteminister.

- Men det er klart, at vi skal have en klar regel om, at vi skal overholde landets love. Det skal man gøre som borger, men det skal man i den grad også gøre som minister.

Socialdemokraterne har fredag tilsluttet sig de tre øvrige oppositionspartier, som kræver integrationsministerens afgang.

- Jeg har overhovedet ikke noget belæg for at kommentere på om Birthe skal gå af som minister. Hun er en dygtig politiker og en kompetent minister, siger Kristian Jensen.

Serie

De unge statsløse

Frem til begyndelsen af 2010 afslog Integrationsministeriet i mindst 22 tilfælde at give dansk statsborgerskab til unge statsløse, der er født i Danmark. Afslagene var ulovlige, fordi Danmark i 1977 tiltrådte en FN-konvention, der netop garanterer statsborgerskab til disse unge statsløse. Det står klart, at ministeren og ministeriets embedsmænd kendte til konventionen, men alligevel fortsatte fejlbehandlingen af ansøgningerne.

Seneste artikler

 • Ministerium gav FN tom forsikring om statsløse

  6. juni 2011
  I august 2003 forsikrede Integrationsministeriet FN om, at fastlæggelse af statsborgerskab var en del af den 'almindelige asylprocedure' i Danmark. Men sagen om de statsløse kurdere, som Information for nylig har afdækket, viser, at det ikke var korrekt
 • Rønn ændrede først kurs, da ulovlig praksis blev opdaget

  9. maj 2011
  Forhenværende integrationsminister Birthe Rønn Hornbech lod ulovlig praksis fortsætte og hemmeligholdt sagen om de statsløse i halvandet år. Da en advokat fik nys om, hvad der foregik, gik der otte arbejdsdage, før ministeren skiftede kurs
 • Ministerium skjuler oplysninger i statsløsesag

  13. april 2011
  Integrationsministeriet har overstreget konklusionen i et dokument, inden det blev udleveret som aktindsigt i statsløse-sagen. Overstregningen er sket af hensyn til Sverige, anfører ministeriet, men det er åbenlyst i strid med loven, vurderer eksperter
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steen: Kun hvis hun bliver tvunget. Hun har jo gennem et par år bevist at hun politisk er aldeles tonedøv og ude af stand til at høre 'græsset gro'
Hun lever i sin helt egen verden og nogen må finde 'den stor kæp frem' før hun forstår det

Citatet af den tidligere skatteminister, kan kun betyde: vi må lægge afstand og håbe hun ikke tager regeringen med i faldet.
Men det er da nogle kønne partier: Konservative, som fostrede tamil-sagen og Venstre, som står bag flere skumle sager
De må da være fuldstændigt diskvalificerede? Kan man forestille sig retsindige mennesker og partier pege på repræsentanter for disse partier, som regeringsledere?

Anne Marie Pedersen

Det er utroligt som alle i VKO sørger for at udtale sig på en måde, så de har ryggen fri - lige gyldig hvilken vej sagen ender med at falde ud.

Det var pokkers: "Men det er klart, at vi skal have en klar regel om, at vi skal overholde landets love".

Er det virkelig nødvendigt med en regel om at lovene skal overholdes. Hvad i hede hule h..... har vi så de love til. Det seneste årti har dog vist at en sådan regel desværre er nødvendig. Spørg bare Claus Hjort eller Thor Pederson om de altid overholder lovene!

Kristina Jensen

Deja vue... Jeg synes det samme blev sagt om Lene Espersen for nogle uger siden. I øvrigt havde både hun og Løkke brudt loven og de er skam stadig på deres poster. 'Konsekvens' i form af en reprimande er jo til at blive helt tragi-komisk over.

Hvor er det dog langt ude, at vi har sådan en inkompetent regering med flere ministre, som ikke engang kan finde ud af at overholde loven! Hvor gør det mig harm.