Læsetid: 2 min.

Ellen Trane Nørby står til at blive Venstres nye frontfigur

Venstres kun 31-årige Ellen Trane Nørby står til at blive partiets politiske ordfører. Dermed kan partiet få et hårdt tiltrængt kvindeligt islæt i første række
10. marts 2011

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) markerede tirsdag kvindernes internationale kampdag ved at sige farvel til to kvindelige ministre - og goddag til fire mandlige af slagsen. Nu tegner det så til, at kvinderne i Venstre får revanche, når det på et ekstraordinært gruppemøde i Venstre i dag ventes, at den kun 31-årige ligestillings-, medie- og socialordfører Ellen Trane Nørby bliver valgt som partiets nye politiske ordfører. En post som blev ledig, da Peter Christensen blev udnævnt til skatteminister.

Selv er hovedpersonen dog stadig forsigtig.

»Det er gruppen, som bestemmer. Hvis er der opbakning fra gruppen, stiller jeg op,« siger Ellen Trane Nørby.

At Ellen Trane Nørby er en kvinde, som Lars Løkke Rasmussen satser på, stod klart allerede i foråret 2009, da hun var én af en håndfuld folketingsmedlemmer, som Venstres daværende næstformand bad om at udvikle nye politiske ideer på centrale områder som retspolitik, integration og familiepolitik.

Ellen Trane Nørby fik netop retspolitikken. Og internt i partiet får Ellen Trane Nørby skudsmålet, at hun lever op til parolen om at være »stabil, loyal og kunne lave politik uden at bruge penge«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu