Nyhed
Læsetid: 1 min.

Faneflugt fra Lars Løkke Rasmussen

Mens to af statsministerens nærmeste rådgivere siger op, foretager han selv en kovending og får nu sin egen spindoktor
Indland
15. marts 2011

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) svækkes nu få måneder inden det kommende folketingsvalg. To af statsministerens nærmeste rådgivere, Statsministeriets pressechef, Michael Helbo, og lederen af Venstres Center for Politik og Kommunikation, Søs Serup Laybourn, stopper således pludselig. Mens Michael Helbo skifter til fordel for konsulentfirmaet McKinsey & Company, så går Søs Serup Laybourn i protest mod, hvad hun beskriver som 'strategien'.

»Jeg er uenig i de strategiske beslutninger, der bliver truffet og har været det igennem nogen tid. Derfor må jeg naturligvis tage den professionelle konsekvens at fratræde min stilling,« skriver Søs Serup Laybourn i en kortfattet pressemeddelelse.

Den nu snart forhenværende leder af Venstres organisation på Christiansborg ønsker ikke at uddybe sin kritik, men oplyser, at hun - modsat Michael Helbo - ikke går på grund af andre jobtilbud.

Søs Serup Laybourn begyndte for otte år siden i Venstres presseafdeling under den daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) for siden at avancere til at blive leder af pressetjenesten, inden hun blev særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen i først Finans- og derefter Statsministeriet.

Da hun sidste år i marts stoppede som spindoktor for at overtage stillingen som leder af det nystiftede Center for Kommunikation og Politik, var opgaven ellers officielt at tune Venstre netop til den kommende valgkamp.

Ved den lejlighed besluttede Lars Løkke Rasmussen samtidig et stilskifte i forhold til Anders Fogh Rasmussen, der i 2001 indførte systemet med de skatteyderbetalte særlige rådgivere, ved netop ikke at finde en afløser for Søs Serup Laybourn.

Statsministeren kaldte dengang opgaven at 'modernisere Venstre' for vigtigere end sit eget behov for en spindoktor.

Det forhindrer dog ikke Lars Løkke Rasmussen i at udpege Venstres pressechef, Mikael Børsting, som konstitueret særlig rådgiver i Statsministeriet. Løkke ønsker ikke at kommentere, at hans mangeårige politiske rådgiver går og smækker med døren.

»Hun har selv valgt at gå, og det har jeg ingen kommentarer til,« lyder det fra Lars Løkke Rasmussen under sit besøg i USA hos præsident Barack Obama.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her