Læsetid: 2 min.

Farvel til endnu en egenrådig rektor

Den fyrede CBS-rektor, Johan Roos, var egenrådig. Det samme kan man sige om RUC's tidligere rektor, Poul Holm. Til sammen er de beviset på svagheden ved den topstyring og afdemokratisering, som kom med universitetsloven i 2003
28. marts 2011

Rektor på Copenhagen Business School, Johan Roos, blev i weekenden fyret af universitetets bestyrelse. Sagen er endnu et eksempel på, at universitetsloven fra 2003 har en række indbyggede svagheder. Hvor rektor før blev valgt demokratisk, bliver han i dag ansat og afskediget af en bestyrelse med eksternt flertal. Samtidig har man givet rektorerne langt større magt, og den konstruktion er problematisk, hvis man får den forkerte leder ind. Nu er det sket igen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det eneste rigtige princip er en valgt rektor, og så et princip om kollegialitet, som dels giver bedre beslutninger, dels blokerer for megen dårligdom.

På de kunstneriske uddannelser under Kulturministeriet ( billedkunst, film, arkitektur, design, mfl.) kæmper vi lige nu, studerende og ansatte, mod at få indført en styrelseslov lignende den universiteterne fik 2003. Artiklen viser hvor galt det kan gå med en centralisering af magten, der afskærer det faglige kollegiale miljø fra medindflydelse.