Læsetid: 3 min.

Forandring for forandringens skyld?

De finder på nye navne, lægger institutter sammen og sparker til den administrative struktur på Aarhus Universitet og Copenhagen Business School. Men er der et formål med forandringerne?
16. marts 2011

Aarhus Universitet (AU) er midt i en stor forandringsproces, der indebærer ny administrativ struktur og faglige forandringer, f.eks. sammenlægning af 55 institutter til 26. På Copenhagen Business School (CBS) er vi også i gang. Her er den nye administrative organisering ved at blive effektueret, og der er forlydender om, at vores institutorganisering også skal under lup.

Set udefra - og kommunikeret fra folk indefra - ser det ud, som om at drivkraften bag den nuværende forandring på AU og CBS primært er drevet af ... ja, ønsket om forandring. Hvad præcist det er forandring imod, er lidt mere uklart.

Tværfaglighed er vist en god ting (som det siges på AU), men hvordan den nuværende organisering forhindrer tværfaglighed vides ikke. Og på CBS er der forlydende om, at vores nuværende matrix-organisering er forvirrende. Enkelthed er vist godt, men hvem og hvordan kompleksiteten generer, vides ikke. Nu er det imidlertid sådan, at der også foreligger den mulighed, at forandring medfører forringelser og besværliggør kommunikation. Lad mig give blot ét eksempel, der alene knytter sig til forandring af navne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Andreas Ebbesen

Hvorfor skal Institut for statskunskab skifte til et engelsk navn?
Det er sgu noget pjat, når man vil spilde penge på det.
VH Heidi Madsen