Note
Læsetid: 1 min.

Kolding får grønt universitet

Indland
7. marts 2011

Danmarks første større undervisningsbyggeri i lav- energiklasse 2015 kommer til at ligge i Kolding. Det står fast, efter at Folketingets Finansudvalg har godkendt byggeriet. Den nye bygning vil bruge 40 procent mindre energi end traditionelle huse og ventes klar i 2013.

Det nye universitetsbyggeri skal være med til at tiltrække flere dygtige studerende og forskere, der kan skabe vækst i Syddanmark, skriver vtu.dk. Byggeriet bliver med sin trekantede facon og solceller på taget et af de mest energibesparende uddannelsesbyggerier.

Det nye grønne byggeri kommer til at høre under Syddansk Universitet og skal ligge midt i Kolding med Designskolen, Kolding Uddannelsescenter, International Business College Kolding og en kommende forskerpark som naboer.

Ideen er at skabe et helt nyt samlet uddannelses- og videnområde, hvor flere tusinde studerende vil være samlet inden for få kilometer lige ned til åen, gågaderne og byens liv. Koldings borgmester, Jørn Pedersen, håber ifølge vtu.dk, at det vil være med til at trække flere studerende til byen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her