Læsetid: 1 min.

Rektor åbner for ekstern undersøgelse

7. marts 2011

Efter Kammeradvokatens gennemgang af Københavns Universitets (KU) administrative behandling af Penkowa-sagen kan der blive tale om en ekstern undersøgelse, hvis KUs bestyrelse mener det er påkrævet.

Det skriver rektor Ralf Hemmingsen i sin KUmmentar i Universitetsavisen. Sagerne om Milena Penkowa har bragt både KU, studerende, medarbejdere og rektor selv i en svær situation, skriver han:

»Dagligt opruller medierne nye historier, som betvivler min evne til i tide og på korrekt vis at håndtere anklager om snyd med forskning, misbrug af forskningsmidler, dokumentfalsk og røverhistorier. Særligt alvorlige er anklagerne, fordi de potentielt kan beskadige selve universitetets fundament: Fakta, sandhedssøgen, saglighed.«

Han slutter af med at skrive, at hvis bestyrelsen ønsker en rent ekstern undersøgelse efter at have læst Kammer- advokatens gennemgang, så kommer der en undersøgelse.

»Vi skal til bunds i sagen. Men det forhold, at en enkelt person sandsynligvis har gjort vold på det ansvar, der følger af forskningsfriheden, skal ikke lægge hele KU ned. Omverdenens og vores gensidige tillid er afhængig af, at sagen belyses til bunds. Når det sker, tror jeg ikke, at tilliden til KU og dets forskning lider skade på blot lidt længere sigt.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu