Læsetid: 2 min.

Ugens bommert: Fabulator Mogensen

I sit kildefri rum har dagbladet Politikens redaktionschef for politisk analyse udviklet sin egen journalistiske genre
Peter Mogensen rapporterede så sent som i fredags: 'Løkke vil beholde Rønn, hvis han kan.' Nu bebrejder Mogensen Løkke, at Løkke nølede med at fyre Rønn.

Peter Mogensen rapporterede så sent som i fredags: 'Løkke vil beholde Rønn, hvis han kan.' Nu bebrejder Mogensen Løkke, at Løkke nølede med at fyre Rønn.

11. marts 2011

Mangfoldige er de journalistiske genrer. Nogle af dem er bastarder. For eksempel kommentagen. Den genrekrydsning opstår, når en reportage kammer over i at blive en kommentar.

Dagbladet Politikens redaktionschef for politisk analyse, Peter Mogensen, har videreudviklet kommentagen til en ny afart: fabulagen - den frit fabulerende kommentage, skabt i Mogensens kildefri rum.

Sit særlige talent har redaktionschef Mogensen senest vist i Birthe Rønn-affæren.

For en ti dages tid siden begyndte Christiansborgs journalister at rapportere, at Rønns ende var nær. Denne efterretning havde udspring i kilder tæt på regeringstoppen, der ivrigt lod sive Rønns manglende fremtid - formentlig med det formål at tvinge hende til at gå frivilligt. Det var hun for stolt til. Hvorpå Løkke afhaspede faldlemmen. Alt som forud rapporteret.

Dog ikke af Peter Mogensen. Fra sit minarettårn på Rådhuspladsen forkyndte han så sent som i fredags: »Birthe Rønn bliver - nok. Statsministeren ryger næppe med på folkestemningen og fyrer Rønn.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

bjørn holst jespersen

Jeg undrede mig også lidt, men jeg tror, at det Mogensen mener - og har baseret sig på - er det med træskolængderne. Altså han har regnet med at Løkke i grove træk kendte til, hvad han ville blive præsenteret for i Rønns redegørelse, og derfor burde have handlet hurtigere, i stedet for at bruge tid til at få det til at se ud som om han var fair ved at give Rønn muligheden for at forklare sig.

Men det er jo kun en vurdering, min altså.

Selv om jeg generelt mener at Mogensen er et vrøvlehoved, vil jeg da medgive ham, at under Fogh var den sikreste minister, den som var under angreb af pressen. Og da vikaren syntes at videreføre det meste fra mesteren, kunne man jo godt falde i, og tro det også ville fælde i denne sag.