Interview
Læsetid: 2 min.

'God økonomi er forudsætningen for redaktionel frihed'

Information skal turde eksperimentere, siger den nye bestyrelsesformand. Lasse Bolander er forretningsmand, men vil ikke kaldes kapitalist
Indland
5. april 2011

Posten som Informations nye bestyrelsesformand er ikke blandt Lasse Bolanders mest vellønnede. Den 42-årige økonom har, siden han i 2007 forlod posten som koncernchef i Berlingske, levet af sine bestyrelsesposter, som udover formandskabet i FDB omfatter blandt andet Spejder Sport og Nordjyske Medier. Men: »Information er samlet set en meget interessant virksomhed. Specielt dagbladet spiller en vigtig samfundsmæssig rolle, som jeg gerne vil være med til at udvikle,« siger han om sit ja til Information.

Lasse Bolander beskriver sig selv som en mand med overblik og med 'fornuftige' analytiske evner:

»Jeg er rimelig hurtig til at sætte mig ind i en problemstilling, og jeg trives med at være inde over flere forskellige problemstillinger og at bidrage til at lægge de overordnede linjer, enten det gælder butiksdriften i COOP eller strategien på Information.«

Penge er frihed

— Som alle aviser i den vestlige verden står Information over for en udfordring: Hvad gør man som avis i en hastigt omskiftelig og digitaliseret verden, hvor næste generation ikke har en medfødt veneration for netop aviser?

»At tro, at oplaget kan vokse meget, er nok desværre naivt. Vi skal finde ud at være til stede på digitale platforme med indhold og debat under det stærke brand Information. Det handler om at turde eksperimentere og prøve forskellige ting af, så vi om tyve år har mindst lige så mange, der er i kontakt med os, som i dag.«

Lasse Bolander betoner, at kun få medier indtil nu har evnet at tjene penge på deres webavis — men det skal ikke forhindre Information i at forsøge. Og salg af events og produkter er i spil, for:

»Forudsætningen for den redaktionelle frihed er, at økonomien er i orden.«

Selv om fremtiden primært er digital, ser Lasse Bolander papirudgaven af Information eksistere 'langt ud i fremtiden'.

— Også om tyve år?

»Ja. Avisen har noget, som ikke kan genskabes digitalt, og masser af mennesker har en alder, hvor de ikke vil undvære deres avis.«

Til efteråret skal en ny politisk aftale om mediestøtten lukkes — en beslutning, der er særdeles afgørende for et lille medie som Information.

Bolander håber, at politikerne vil fastholde en ordning, som sikrer pluralismen.

»Danmark er ikke stort nok til på markedsvilkår at sikre kvalitetsjournalistik.«

Bekymringerne for, at Lasse Bolander ikke mindst i forbindelse med aftalen om mediestøtten kan ende i en interessekonflikt som bestyrelsesformand for både Information og Nordjyske Medier, afviser han:

»Det er vigtigt, at man som medier står sammen. Og Danske Dagblades Forening er i dialog med politikerne.«

Da Lasse Bolander stoppede som koncernchef hos Berlingske — nogle talte om en fyring — luftede han selv muligheden for at drive en farm i Afrika. Indtil nu er det ikke blevet, men han er stadig klar, hvis nogen skulle melde sig med et projekt.

Lasse Bolander er nemlig vild med kontinentet:

»Og jeg ser gode muligheder for at drive forretning i Afrika. Det er samtidig at foretrække frem for traditionel bistand,« siger bestyrelsesformanden, der gerne betegner sig selv som forretningsmand, men som ikke vil kaldes kapitalist:

»Det lyder så grimt.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kristian Rikard

Tillykke til Information og Lasse Bolander.
Det må være en utrolig udfordrende opgave, men altså også spændende :-)
mvh

Velkommen. Og altså til et afgørende kritisk medie i et overvejende borgerligt mediebillede her til lands. Det er den med kasketterne og offentligheden som bliver udfordringen...

Med venlig hilsen