Nyhed
Læsetid: 1 min.

Overlæge indberetter Penkowa i ny sag

Bente Klarlund Pedersen, der har forsket sammen med Milena Penkowa, indberetter hende for fusk med fotos
Indland
4. april 2011

Milena Penkowa er blevet indberettet for Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed på baggrund af en mistanke om, at videnskabelige billeder er blevet genbrugt og manipuleret i to videnskabelige artikler.

Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse. Det er professor og overlæge ved Rigshospitalet Bente Klarlund Pedersen, der står bag indberettelsen.

»Samarbejde mellem forskere er baseret på tillid. Når man ser på artiklerne hver for sig, giver det ikke anledning til mistanke om svindel.«

»Og jeg overvejede derfor ikke i 2005 at krydstjekke om billederne var anvendt tidligere,« siger Bente Klarlund Pedersen i pressemeddelelsen.

Hun har arbejdet sammen med den skandaleramte hjerneforsker, og de to har sammen forfattet de artikler, hvori de tvivlsomme billeder indgår. De to artikler, der muligvis har det samme billedmateriale, er udgivet i henholdsvis 2003 og 2005.

Der er tale om fotos, der er udarbejdet af Milena Penkowa, og som illustrerer resultater fra den del af projektet, som Penkowa har haft ansvaret for. De omtalte illustrationer er fotos af en muskel, som er leveret af Penkowa.

Den nyeste udvikling i sagen omkring Milena Penkowa bliver hilst velkommen af dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, Ulla Wever.

»Jeg mener, at det er den rigtige beslutning. Artiklerne vil selvfølgelig automatisk indgå i den store undersøgelse af alle Milena Penkowas arbejder, som universitetet laver i samarbejde med Det Frie Forskningsråd,« siger Ulla Wever ifølge pressemeddelelsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her