Nyhed
Læsetid: 2 min.

Politikere klar til at drøfte nye regler for GIF

De skal også have adgang til bonusordningen, lyder det fra R-ordfører om GIF-eleverne. Et flertal vil se på muligheden for, at flygtninge og indvandrere på etårig studenteruddannelse får ret til at gange deres gennemsnit op
Indland
20. april 2011

På Christiansborg melder flere partier sig nu klar til at se på de regler, som betyder, at elever på de etårige studenterkurser de såkaldte GIF-uddannelser i dag ikke har ret til samme bonusordning som andre studenter.

»Den etårige studentereksamen er jo et ekstra krav, som Folketinget stiller til disse elever, fordi vi ikke godkender den uddannelse, de har med sig. Derfor skal de selvfølgelig have samme mulighed som andre studenter der er ingen hverken logik eller rimelighed i, at de ikke kan gange deres gennemsnit op,« siger Radikale Venstres uddannelsesordfører, Marianne Jelved, om det faktum, at GIF-eleverne ikke kan gange deres eksamensgennemsnit med 1,08, hvis de begynder en videregående uddannelse senest to år efter studentereksamen.

Som det fremgår af artiklen ved siden af, efterlyser både de studerende og deres rektor på Avedøre Gymnasium, Kirsten Jensen, at GIF-uddannelsen sidestilles med de øvrige gymnasiale uddannelser.

Minister ind i sagen

Uddannnelsesordfører Christine Antorini (S) er klar til at se på reglerne. »Det lyder som om, at der er gode argumenter, for at eleverne har samme rettigheder. Det kan være vigtigt at måtte gange eksamenskaraktererne op, når man skal i gang med en videregående uddannelse,« siger hun.

SF's Nanna Westerby er enig og peger på, at de adgangsgivende gennemsnit tilrettelægges, så alle studenter har den samme mulighed:

»Der er ingen grund til at gøre det sværere for denne gruppe elever, som vi jo gerne ser tager en uddannelse.«

Charlotte Dyremose (K) kender ikke til begrundelsen for, at man ikke da man i 2008 vedtog muligheden for at give bonus til de hurtige studerende medtog GIF-klasserne. GIF hører i dag under suppleringsuddannelserne, men Charlotte Dyremose mener som oppositionen, at reglerne bør gennemgåes:

»Hvis de på GIF får den adgangsgivende eksamen, er det jo den, man skal måle på, og så er det jo ikke et suppleringskursus,« siger hun.

»Det drejer sig om at få folk til at komme hurtigt videre, og det gælder også disse elever. Men det handler også om, at samfundsmæssigt set har vi gavn af, at de bedste kommer videre,« siger hun og varsler, at den eksisterende forskelsbehandling vil blive stillet videre til undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V). Også eleverne fra de to GIF-klasser har sendt en forespørgsel til undervisningsministeren.

Det har ikke været muligt for Information at få en kommentar fra ministeren.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her