Nyhed
Læsetid: 2 min.

Politikere er rystede over 'paragrafrytteri'

Både i oppositionen og regeringen er politikere i Folketinget rystede over sag om 19-årig dansk-thailænder, der ved en fejl har haft dansk pas hele sit liv, men nu ikke engang kan få permanent opholdstilladelse. K opfordrer minister til at gå ind i sagen
Både i oppositionen og regeringen er politikere i Folketinget rystede over sag om 19-årig dansk-thailænder, der ved en fejl har haft dansk pas hele sit liv, men nu ikke engang kan få permanent opholdstilladelse. K opfordrer minister til at gå ind i sagen
Indland
7. april 2011

Såvel i oppositionen som i regeringen er integrationsordførere dybt forundrede over sagen om den nu 19-årige Daniel Dalakun Hornstrup fra Holstebro, der – efter hele sit liv fejlagtigt at have fået oplyst, at han er dansk statsborger – nu har fået frataget sit danske pas og ikke engang kan få permanent opholdstilladelse i det land, hvor han er født, opvokset, døbt og konfirmeret i.

Den konservative integrationsordfører Naser Khader opfordrer direkte integrationsminister Søren Pind (V) til at gå ind i sagen.

»Vi politikere skal ikke være sagsbehandlere. Men engang imellem dukker en sag op, der er så principiel og grotesk, at vi må reagere. Det her er en af dem,« siger Naser Khader, der vil have Søren Pind til at se på, om han ikke kan gøre noget for Daniel Hornstrup, der har haft dansk pas hele sit liv og aldrig har troet andet, end han var dansk statsborger.

»Jeg undrer mig meget over denne sag. Jeg synes, at man en gang imellem skal lade den sunde fornuft råde og skønne retfærdigt i stedet for at holde for hårdt fat i lommeregneren,« siger Naser Khader.

Radikales Marianne Jelved er helt enig. Hun er rystet over, at det ingen konsekvenser for Daniel Hornstrups sag har fået, at såvel Holstebro Politi som Holstebro Kommune ifølge Integrationsministeriet fejlagtigt har udstedt dansk pas til ham fire gange.

Helt ude i hampen

Derved har såvel Daniel Hornstrup som hans forældre været holdt uvidende om, at han ifølge de udlændingeregler, der var gældende, da han blev født, ikke er dansk statsborger men at han kunne være blevet det, hvis ellers hans thailandske mor og danske far bare havde giftet sig.

»Det er det rene paragrafrytteri uden nogen som helst form for forståelse for den situation, som han og hans familie er kommet i helt uskyldigt. Det kan godt være, at alle paragraffer er overholdt. Men der må være en dispensationsmulighed, for han og hans mor har jo været i fuldstændig god tro,« siger Marianne Jelved.

Hun hæfter sig også ved, at Daniel Hornstrup nu er blevet over 18 og dermed ikke engang kan få permanent opholdstilladelse, fordi han ikke lever op til pointkravene.

»Det er helt ude i hampen. Desværre er det nok ikke det eneste eksempel på at system, der fortolker reglerne alt for rigidt,« siger hun.

Også SF's integrationsordfører Astrid Krag slår på, at Daniel Hornstrup og hans familie har handlet i god tro hele vejen igennem.

»Sådan noget må bare ikke ske og derfor vil jeg på det kraftigste opfordre til, at ministeren får undersøgt, hvad der er gået galt. Og så skulle man måske også have en principiel diskussion af retsstillingen i sager som denne. De her mennesker har jo ikke haft nogen mulighed for at vide, hvad de havde af både pligter og rettigheder. I stedet bliver de straffet med tilbagevirkende kraft,« siger Astrid Krag.

Integrationsminister Søren Pind oplyser gennem sin pressemedarbejder, at han ikke ønsker at kommentere konkrete personsager.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Michael Skaarup

Skal vi ikke regne med at Pind, kommer med en forklaring der lyder noget ligende,...: Thailænderens situation er inspireret af pinds tanker om assimilation, hvorfor der skal være hønsekødsalat på pedalerne, når regnen lyder brunkage i karry...Hvorfor thailænderen selvfølgelig må finde sin rødder i THailand, ikke ligge den falske stat til byrde

Er der snart valg Naser?

Mads Kjærgård

Hvorfor kommer man til at tænke på radioudsendelsen "min kone fra Østberlin"
Måske fordi vi lever i Danmark DDR med et lige så umenneskeligt bureaukrati.

"Integrationsminister Søren Pind oplyser gennem sin pressemedarbejder, at han ikke ønsker at kommentere konkrete personsager."

nå? Det er en Nyhed!
En konkret personsag var "bandelederen" fra Odense som fik en betinget udvisning ( plus 6 års fængsel )

- og hvor Minister Pind umiddelbart blandede sig og mente at Den Her "person sag" skulle ankes af anklagemyndigheden ....

person sag i ovenstående = Verserende Rets Sag

Ole Halvorsen

Ja, så leger Søren Pind igen Admiral Nelson og sætte kikkerten for det blinde øje. Det er skamfuldt er det!

@Ingrid Uma

Ja hykleriet og dobbeltmoralen er ikke svær at få øje på. Lad os håbe, at nogle af Søren Pinds potentielle vælgere også kan se det.

Det er et glasøje, og det som ser bedst.

Nils Hornstrup

SKRANKEPAVERNE MÅ UD!!!
Hvordan kan man dog behandle et ungt menneske sådan. Der må virkelig være for mange uduelige jurister og sagsbehandlere i Integrationsministeriet, når sådan en sag overhovedet kan opstå. Brug dog fornuft og omtanke og ikke regelrytteri. Der må være tusindvis af andre danskere som “ikke har udvist aktivt medborgerskab…” men bare passet sin dont.
Jeg skammer mig - og jeg er ikke i familie med Daniel.

Oh ja, der er andre unge i samme situation.

Michael Borregaard

Vi politikere skal ikke være sagsbehandlere, siger Naser Khader - jamen Naser Khader, det ville da umådeligt klæde jer, såfremt i satte jer ind i hvorledes de love i selv vedtager vil blive fortolket af sagsbehandlere, inden i vedtager dem, for ved, at vedtage lovene, er i selv med til, at skabe paragrafrytteriet. Det selv samme paragrafrytteri, der i artiklen nævnes, har været med til, at det sunde fornufts råderum, har vanskelige vilkår, dette gælder ikke alene udlændingelovningen men også arbejdsløshedslovgivningen.

Naser Khader siger yderligere: Men engang imellem dukker en sag op, der er så principiel og grotesk, at vi må reagere. Det her er en af dem - det har han fuldstændigt ret i, dette er en af dem, ingen tvivl om det, der eksisterer dog adskillige flere hvis man dykker ned i "gaveposen" af håbløst vedtagede love, som er blevet vedtaget uden nogen som helst højde for hvorledes de vil blive anvendt i kommunerne. Måske i skulle begynde, at tænke som en sagsbehandler, det ville utvivlsomt havde kunnet forebygge noget af det politiske makværk i har vedtaget på henholdsvis udlændingeområdet samt inden for arbejdsløshedslovgivningen - måske i skulle begynde, at respektere høringsfrister, og lade interesseorganisationer komme til orde, inden i lynbehandler love.

Jeg syntes også man skal lade den sunde fornuft råde - min sunde fornuft siger mig, at man skal forebygge skadelig lovgivning inden den ryger tilbage på ens eget skrivebord. Med andre ord, ville det klæde jer, at begynde at sætte jer ind i hvorledes jeres love fortolkes og påvirker ellers uskyldige mennesker inden de forlader jeres pulte i Folketingssalen.

Michael, Tak, anbefaling herfra,
og
- hvorfor tænker jeg på Onkel Tom?

Hvornår mon politikerne står ved de love de selv vedtager og tager ansvar for den politik, de får gennemført....

Martin Sørensen

hvordan kan Politikere være rystede over 'paragrafrytteri'?

de eneste der faktisk har gjort deres arbejde til UG og kryds og bolle ja det er faktisk udlændinge service, der blot har ADMINISTRERET efter GLÆDEDE LOV.

så hvem flaske halsen pejer på jo den er enkel, falske halsen pejer skam på dig selv kære Naser Khader og det flertal der i sommers, samt der da den lov der før gav børn født i danmark automatisk dansk statsborgerskab blev ændret så ja daniel precist blev ramt ( bevist efter hensigten) ja denne lov er helt bevist strammet op så PRECIST daniel er ramt det er foremålet med loven, dengang så kik jer i spejlet kære VKO politikere når i skal finde de skyldige, for udlændinge service de er skam de eneste der ikke bære nogen skyld i at dette her er sket, nej de administere bare loven som den er skrevet og det har intet med paragrafrytteri at gøre.

loven er forkert og i ved det godt, MANGE RIGTIGT mange er kommet i klemme i den lov som der blev lavet sidste sommer af uransagelige årsager så kan denne dummme lov ikke laves om for ja ti svar til professoren har ret DF blokere sammen med et venstre der ikke ønsker at daniel skal være dansk,

Det er brækfremkaldende, når de samme politikere som har brugt ti år på at gøre helvede hedt for enhver borger med bare antydning af tilknytning til udlandet pludselig konfronteres med følgerne af deres egen politik og derefter kaster sig ud i den ene syge bortforklaring efter den anden.

Kære Khader, i en anden sammenhæng har du selv leveret en fyndig karakteristik som også passer her:

"I er nogle svin!"

Nogle xenofobiske svin. Og den største tjeneste, I kan gøre befolkningen er ikke flere syge bortforklaringer, men at rydde jeres skriveborde på Christiansborg og blive væk.

Vibeke Andersen

Jeg kan OVERHOVEDETikke forstå, at de selvsamme politikere, som nu er "rystede" over konsekvenserne af den lovgivning de selv har stemt for, kan forblive på deres post.

De burde tage konsekvensen - og fratræde deres post!

Kun sådan kan de forblive troværdige for os, deres vælgere!

Mvh.

Vibeke Andersen

Ikke sagt, at jeg personligt har stemt på dem, men jeg er dog en del af den såkaldte "vælgerskare!

Prøv at spørge, hvem der har deltaget i Bilderberg-møder - og Anders Fogh Rasmussen, Helle Thornig Schmidt samt mange andre navne vil dukke op!

Vågn op - og se sammenhængen her, alt andet er at følge demagogi og/eller ignorance!

Mvh

Politikerne er rystede over, at deres omhyggelige regler trods et grundigt forarbejde alligevel kunne ramme så forkert, at det gik ud over en kristen.

Ole Halvorsen

@sØREN

Ole Halvorsen

@Søren Lom
Ja, men han kunne da i det mindste pudse det glasøje.

Thorsten Lind

Kære ´rystede´Naser Khader.

Mit fromme ønske til dig er,
at du efter det næste valg,
vil have oceaner af tid,
til at reflektere over dit eget bidrag til aparthedidlovgivningen i DK!
Mvh.Th

Ole Halvorsen

@Torsten Lind
AMMEN!!

Mads Daniel Lindbjerg Kristensen

Jeg synes at sagen er ret alvorlig...

Der er mange unge mennesker der er og havner i denne situration - inkl. min lillebror Tim, hvis mor er fra EU landet England..... Vi har dog ikke et dansk pas heller ikke en engelsk, men det er fuldstændig den samme umenneskelige fælde han er havnet i....

Vores situration er nævnt i indlæg her:
http://www.information.dk/264870
http://www.information.dk/264751

Er glad for at Khader virker menneskelig, men undre mig over at det KUN er "en gang imellem skal lade den sunde fornuft råde" - det ville nok være en go' idé at tage den sunde fornuft lidt mere ind i Dansk politik....

Håber virkelig at der er nogle der tager hånd om dette, da vi har været frem og tilbage i systemet i et år nu, uden at komme videre... ingen hjælper...