Læsetid: 2 min.

RUC-studerende protesterer mod betalingskurser

Studenterrådets repræsentanter i Akademisk Råd har indgivet protest til RUC's rektor over bruger-betalingen på de supplerende kurser. SF vil af med bruger- betalingen
11. april 2011

Hvis ikke din bachelor passer til den kandidatuddannelse, du ønsker at læse, skal du betale ved kasse et. På Roskilde Universitet betaler de studerende op til 12.000 kroner pr. semester for de såkaldte suppleringskurser, og det er helt galt, mener Studenterrådets Repræsentanter på RUC.

»Grundlæggende synes vi, at det er uretfærdigt, at uddannelse skal bestemmes af sociale forhold som økonomi,« siger medlem af Studenterrådet Kasper Christiansen.

Ifølge de studerende er det naturligt, at man risikerer at vælge forkert første gang, hvorfor det kan være nødvendigt med suppleringskurser forud for kandidatuddannelsen.

Det kan være tilfældet for RUC-studerende, som har taget en samfundsvidenskabelig bacheloruddannelse, og som efterfølgende vil læse et humanistisk overbygningsfag.

»Det forekommer absurd, at man skal betale for det,« siger Kasper Christiansen, som sammen med sine medstuderende nu har indgivet en indsigelse mod brugerbetalingen til RUC's rektor Ib Poulsen.

Kravet om de supplerende kurser omfatter også stude-rende, der kommer med en bachelor fra et andet universitet eller fra en professionshøjskole.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu